Wiocha, tu się narodziłam na nowo!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
regina_janusz
50p
50p
Od: 21 kwie 2011, o 20:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiocha, tu się narodziłam na nowo!

Post »

Rozumiem miłość do wnusi , sama tego zaznałam dwa dni temu i rozpiera mnie duma.
Awatar użytkownika
Galicjanka
100p
100p
Od: 16 wrz 2013, o 14:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

UFF- Romaszka wróciła! A już się bałam, że to przez moje "wyznania" tak zamilkła ;:218 Słabość do wnuków jak najbardziej rozumiem. Ostatnio przez cały sierpień była u mnie emigracyjna dwójka z trzecią dochodząca miejscową ;:108 Teraz odpoczywam w pracy :;230
Pozdrawiam Gosia
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Romaszko ja też babunia jestem i jaka byłam dumna, jak u lekarza na poczekalni biegałam za Adasiem i jedna pani powiedziała,
że mamusia to się za synkiem nabiega, a nabiega ;:306..może jakaś niedowidząca była czy coooo? ale było to miłe, nie powiem ;:306

... czekam cierpliwe na dalszy ciąg ;:65
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

[quote="Bogumilka"]Romaszko ja też babunia jestem i jaka byłam dumna, jak u lekarza na poczekalni biegałam za Adasiem i jedna pani powiedziała,
że mamusia to się za synkiem nabiega, a nabiega ;:306..może jakaś niedowidząca była czy coooo? ale było to miłe, nie powiem ;:306
Mogła naprawdę myśleć, że mamusia...takie eleganckie babcie jak Ty czy Ałła to wygladają calkiem jak takie podstarzałe matki jak ja ;:306
No to kiedy niespodzianka zostanie ujawniona? Bo jak zaczniemy zgadywać...to moze ja zacznę...strusie będziecie hodować? :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Ałła dzięki za przepis ryżowy ...wreszcie Dominik mi zjadł... :) ;:167
..dobrze że wróciłaś...o rany ale jestem ciekawa co znowu wymyślicie... ;:306
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

.... a może kuropatwy??? albo inne chrabiowskie ptactwo ;:306
Awatar użytkownika
paputowy dom
200p
200p
Od: 11 cze 2012, o 21:56

Post »

;:196
Romaszko w jakim pomieszczeniu dojrzewają Twoje sery? Ja niestety nie mam piwnicy i sery trzymam w lodówce ale to nie jest dobrze... Kupiłam bakterie do camembertów ale nie chę wprowadzić pleśni do lodówki i tak kombinuję gdzie by te sery trzymac ;:131
Wyglądasz pięknie i masz cudowny dekolt!
Pozdrawiam Justyna
DomPodPaputem.
EwaM
500p
500p
Od: 1 gru 2007, o 13:19

Post »

Ciekawość mnie żre i ciamka
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
Awatar użytkownika
romaszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 gru 2010, o 23:43

Post »

Dziewczyny kochane, ale macie wyobraźnie rozwiniętą :;230 Strusie?? Kuropatwy?? A może pawie??
Lecz odpowiedź jest baaardzoo prozaiczna ... zakładamy plantacje malin, na razie na niecałym pół hektarze a potem zobaczymy :D Teraz czekamy na słoneczną i suchą aurę żeby porobić opryski odchwaszczające ( szczególnie na perz), potem talerzowanie, oranie, nawożenie ... i nauka, nauka i nauka ... bo o malinach, jeszcze tydzień temu, wiedziałam tylko, że są smaczne, no nie licząc mojego maliniaczka, który w zeszłym roku posadziłam a w tym ... kozy zeżarły :roll:
Takie właśnie mamy plany :D i proszę o trzymanie kciuków za nasz kolejny wsiowy biznesik.

Misiu super, bardzo się ciesze, że Dominikowi smakowało :tan

Justynko, dziewczyno! u mnie o dojrzewaniu sera nie ma mowy, czasami sprzedaje prawie jeszcze ciepły, bo klient chce już i teraz. Jedyne leżakowanie ( przy większym zamówieniu) to sery zapakowane już w folie spożywczą i poukładane z powrotem do form, żeby nie straciły kształtu i nabrały takiej jakby sprężystości. Ale jakbym chciała "dojrzewać" sery to musiałabym mieć specjalne pomieszczenie, masz racje, w lodówce na nic. Poczytaj na forum Kozolin, tam jest dużo o serowarstwie.
Dekolt to ja mam, mam wrażenie, że co dzień to większy :evil: :;230 teraz aż nie chcę się wierzyć, że kiedyś chciałam mieć większe ... bo były takie malutkie :shock:

Zrobiłam na razie przerwę w wekowaniu (mam jeszcze paprykę i pomidory do obróbki) bo muszę zająć się grzybami. Na razie codziennie zbieram, przebieram, obgotowuję, część mrożę a część ... zżeram :;230 podsmażone z cebulką i łyżką śmietany, uwielbiam, mniam - mniam.

Czasami, pod czas pracy w kuchni, odwiedza mnie Białka i się pyta, czy nie ma czegoś smakowitego w wiaderku z resztkami kuchennymi. Dzisiaj przypadło jej w udziale obierki ziemniaczane, skrawki pomidorów i parę podgniłych jabłek, to sobie zaszalała :D

Obrazek Obrazek

A teraz pokaże jakie grzyby rosną w naszych lasach, na zdjęciu syn koleżanki kilka dni temu. Grzybek absolutnie jadalny w całości bo nie miał wcale robaków.

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

No to ja pierwsza trzymam kciuki za biznes malinowy, a potem to może i soki domowe będziesz robić i kolejki do niego będą się ustawiać ;:333 Białka zadomowiona widzę! Grzyby niesamowite!
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Jestem pod wrażeniem Waszego zapału i entuzjazmu rolnego...tyle już macie na głowie, a teraz jeszcze maliny? ;:224 A jeszcze jak się pamięta ze cały ten coraz większy agrobiznes rozwijacie mieszkając w swojej maleńkiej chatynce...moze niech Ci eM wyszykuje jeden reprezentacyjny pokój w domu właściwym, bo jak się zaczną sypać odznaczenia dla rolników roku, zaczną się wizyty wójtów, sołtysów i prezydentów, to musicie mieć, gdzie ich przyjmować :)
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Też trzymam kciuki za malinki. Jesteście niesamowitymi ludźmi.
A koza jest boska!
Pat ma rację. Już teraz nie macie spokoju, a co będzie potem.
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Łooooł jakie grzyby u was rosną ;:oj moje to mogą się schować, a i tak się na forum pochwaliłam ;:306 .......maliny?????..normalnie do głowy by mi nie przyszło ;:224 ale super, bo ja teraz ze swoich robię soczek, ale pijemy na bieżąco, bo nie wytrzymujemy.... w swoim malutkim ogródeczku robię miejsce teraz i sadzić będziemy z mężem, bo warto.....trzymam kciuki ;:173

.... a co do dekoltu, to mój powiedział, że super masz
;:306
Awatar użytkownika
Galicjanka
100p
100p
Od: 16 wrz 2013, o 14:11

Post »

Z malinami to może być na prawdę dobry pomysł. Ja mam stare, wyrodzone, a i tak parę butelek soku co roku z nich zrobię, choć potem ręce podrapane obnoszę przez tydzień. Teraz maliny bezkolcowe, muszę swoje też wymienić na nowszy model. A jeszcze jak się weźmie pod uwagę, że sok malinowy z Herbapolu jest robiony z aronii i ma dodatek smaku malinowego......Nawet nie chcę wiedzieć co jest w tych bardziej pospolitych sokach, pewnie nawet aronii nie oglądały nie mówiąc o malinach. Twój będzie tak jak sery 100% to i klientów będzie mnóstwo. Powodzenia!
Pozdrawiam Gosia
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01

Post »

Alu trzymam kciuki za powodzenie akcji "maliny" ;:215 grzyb gigant robi wrażenie ;:oj
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”