SSS 2 czyli czar_nych zmagań cd

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: SSS 2 czyli czar_nych zmagań cd

Post »

No to jest nas dwie, też zamówiłam piwonie z dość mglistą wizją, gdzie je dam...najwyżej pójdą do przechowalnika, w którym rośnie wszystko: od drzew po kwiaty jednoroczne i będzie znowu po łowicku ;:224
Ale powojniki pięknie Ci wychodzą! Może kup jeszcze te powtarzające/późno kwitnące i zniknie problem, że w którymś momencie w ogrodzie nic nie kwitnie? Ale zawsze masz jeszcze w odwodzie ten najładniejszy kwiatuszek z ostatniego zdjęcia, co to kwitnie cały rok na okrągło :wink:
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2012, o 15:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

survivor26 pisze: co to kwitnie cały rok na okrągło :wink:
... i tak matkę wykończył 1szym nieprzedszkolnym dniem ,że już odliczam tęsknie dni do września :;230

Co do powojników to wybieram tylko odmiany kwitnące od maja/czerwca do października :wink:
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Śliczna dziewczynka ;:173 Pięknie masz w ogrodzie ;:173 U mnie też za chwilę nic nie będzie kwitło ,ale kocham zielony kolor ;:306
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
maliola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2012, o 16:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, a jakie piwonie sobie zamówiłaś? Powojniki rzeczywiście dobrze Ci rosną.
Wczoraj wracam z pracy, a tu Ciocia - sąsiadka mojej mamy tak pół żartem/pół serio do mnie mówi to kiedy się te wakacje kończą ;:306 Musiały jej moje chłopaki nieźle dokopać samymi wrzaskami, które produkują.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

czar_na pisze:
survivor26 pisze: co to kwitnie cały rok na okrągło :wink:
... i tak matkę wykończył 1szym nieprzedszkolnym dniem ,że już odliczam tęsknie dni do września :;230

A bo Ty jesteś dobra matka i dziecku wakacje robisz, a nie wmawiasz jak ja, że wakacje zaczynają się od sierpnia, a w lipcu do przedszkola chodzić trzeba ;:306
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Mój przedszkolak dziś już do przedszkola chciał jechać. Nie wiem, nudno u dziadków czy co?
Awatar użytkownika
maliola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2012, o 16:01

Post »

Mój 7 latek też chciał już wczoraj do przedszkola bo w domu nudno.
Dopiero go uświadomiłam, że się ostatecznie z przedszkolem pożegnał ;:oj
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p

Post »

survivor26 pisze: A bo Ty jesteś dobra matka i dziecku wakacje robisz, a nie wmawiasz jak ja, że wakacje zaczynają się od sierpnia, a w lipcu do przedszkola chodzić trzeba ;:306
Pat chyba pierwszy i ostatni raz :wink: jak już poczułam odzyskaną wolność .... :oops:

Olu a czego ja nie zamówiłam ;) jasnoróżową, białą ,ciemnoróżową , dwukolorową - razem 6 sztuk ;:oj

Marzenko
właśnie sobie myślę ,że będę musiała jakieś atrakcje dziecku wymyślić. Jak na złość w tym roku nie uda nam się nigdzie wyjechać.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U nas w mieście się coś dzieje choć. Na przykład I festiwal różany ;:138 . Może dla mojego przedszkolaka nie będzie to atrakcja, ale dla mnie owszem :;230
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p

Post »

To faktycznie coś dla przedszkolaka :;230

Jutro chyba pójdziemy do kina, oprócz tego wycieczka pociągiem do Krakowa, chcemy przepłynąć się statkiem ale co potem ? Ech :wink:
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

czar_na pisze:To faktycznie coś dla przedszkolaka :;230

Jutro chyba pójdziemy do kina, oprócz tego wycieczka pociągiem do Krakowa, chcemy przepłynąć się statkiem ale co potem ? Ech :wink:
Jeśli można radzić: nie ładuj za dużo atrakcji na raz, bo Ci się pomysły i finanse wakacyjne koło 15 lipca skończą :wink: U mnie sprawdzało się w czasie wolnym od przedszkola obiecywanie jednej atrakcji w weekend, a reszta tygodnia wtedy jakoś mijała w oczekiwaniu na wielkie COŚ...
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06

Post »

Moja ma dzisiaj konie a jutro znów będzie: co mam robić? a wiekowo ma 14 lat a jak widać też sobie nie umie poradzić z czasem wolnym.. :roll:

Aniu wpadłam z ciasteczkiem mogę? malinowe tym razem.. to szykuj coś zimnego i idziemy na twój tarasik.. :wink:
no i niestety pieczone na jajach z B bo kury znajomej słabo niosą i widać różnicę w kolorze ciasta..jak się człowiek przyzwyczaja szybko do luksusu :D
Obrazek
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p

Post »

Pat oczywiście ,że atrakcje będą dawkowane.
Dziś zrezygnowałam z kina ,bo upał w mieście nieziemski a ja ... słabe dni mam i mi się nie chciało :oops:
Pojedziemy innym razem. Jutro koleżanka z przedszkola przyjedzie w odwiedziny a w piątek nad wodę.

Dario ;:196 już robię kawkę ,bo mi ślinka leci ;:224
masz rację ,że są jajka i jajka.

Skrzynia z pergolą gotowa, już nawet 2 powojniki się na niej pną. Malowałyśmy wczoraj z Madzią ofiarnie ,bo stada krwiopijczyń grasowały niezmordowanie. Uzupełnię kompozycję za kilka dni i wstawię :wink:
Ogród znowu ledwo dycha. Ta nasz piaszczysta ziemia to w takich temperaturach zabójstwo dla roślin.
Nawet kalina mi oklapła. Znowu dziś będzie trzeba podlewać walcząc z komarami. Ile bym dała za nawadnianie :wink:
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pocieszę Cię, u mnie 3ci dzień bez deszczu i już żylistki zwieszają gałązki
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

czar_na pisze: Ogród znowu ledwo dycha. Ta nasz piaszczysta ziemia to w takich temperaturach zabójstwo dla roślin.
Nawet kalina mi oklapła. Znowu dziś będzie trzeba podlewać walcząc z komarami. Ile bym dała za nawadnianie :wink:
Na glinie nie lepiej, a może gorzej, bo ja susza, to ziemia zasklepia się, gniecie korzenie i rośliny zdychają...wczoraj uż zaczęłam podlewanie, ale litościwie w koncu spadł deszcz i rośliny odzyły...ja dumam nad powojnikami, w ogrodowym dywagacje wstawię i poproszę Cię o konsultację :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”