Kochani!...tak tęsknię za Wami,że nawet największe zmęczenie i ogrom obowiązków nie zatrzyma mnie przed "przycupnięciem" choć na chwilę
aby odpowiedzieć na Wasze jakże budujące, mobilizujące do dalszej pracy nad udoskonalaniem ogrodu,opinie.
Jeszcze trochę i ja tez będę odwiedzała Wasze urzekające ogrody...
Iwonko!
...zapeszyłaś mnie do tego stopnia,że nie mogę wstawić avatarka...ani nowego, ani poprzedniego, hosting odmawia
Pozdrawiam serdecznie!
Przemku!...pomyłki zdarzają się....wcale nie gniewam się.
Dziękuję za miłe słowa i życzę miłego

dnia!
Grażynko!/ gracha...ja jednak wolę chodzić pieszo...bezpieczniej
Pozdrawiam cieplutko!
Renatko1962!....ciekawie wygląda akebia. W tym roku, po raz pierwszy, przy tak obfitym kwitnieniu...poczułam zapach kakaowca...
Pozdrawiam i posyłam serdeczności
Tereniu!/TerDob/...milo mi ,że jesteś...
Kamasję nabyłam przez przypadek ...w jakimś markecie.
Akebia w tym roku zyskała szczególne nasze uznanie za obfitość kwitnienia i subtelny zapach.
Mega ogród nie daje szans na leniuchowanie...z wyjątkiem niedziel.
Pozdrawiam
Agusiu!/aguniada/...cieszę się razem z Tobą z kwitnącej Twojej akebii.
Dopiero odpisuję ...w przerwie między gotowaniem obiadu...

...mój syn zażyczył sobie zupę grochową na wędzonych żeberkach i placek po węgiersku...Zatem zapach grochówki na wędzonce już roznosi się po domu ....gulasz w trakcie przygotowywania a w południe tylko placki ziemniaczane...i zachcianki spełnione ...jak to rzecze mój mąż.Czas między gotowaniem wypełniony pracami w ogrodzie, sprzątaniem...
Dziękuję za budujące słowa w kwestii ogrodu...do końcowego,zamierzonego efektu ...daleka jeszcze droga.
Na razie "puste' miejsca zapełniam bez większego planowania, aby nadać koloru, w zielonych ramach ...później będzie przesadzanie..
Pozdrawiam i życzę miłego dnia!
Marzenko!...ja nie wyobrażam sobie , przy tak wielkim moim ogrodzie...własnych ekologicznych warzyw...
Stosujemy tylko pod warzywa kompost.Niestety...chwasty mnie też przechytrzają...a więc plewienie częste nieuniknione..
Pozdrawiam serdecznie!
Karolinko35!
...cieszę się,że tak odbierasz mój ogród....ja w nim widzę jeszcze wiele niedoskonałości ,nad którymi sukcesywnie pracuję.
Miłego dnia
Moniczko!/ Monikwiaty/...dziękuję za pokrzepiające duszę i serce słowa, które będą mnie mobilizowały do dalszego udoskonalania mega ogrodu. Życzę miłego, pełnego słońca dnia