Mój mały ogród...

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój mały ogród...

Post »

Witaj Ewelino ;:196

Wiedziałam, że tamte zdjęcia wyglądały znajomo ;:223 Rohacze znam i uwielbiam i w zimie i w lecie. Letnie wędrówki przez Rohacze dają przedsmak prawdziwej wspinaczki.
Podoba mi się róża Spalena Rohace ;:306 - kto wie, może kiedyś ktoś taką nazwę nada jakiejś nowej królewnie. Ja jestem na tak :uszy
U mnie też biało, ale już wszystko zaczyna się topić. Lokalne narciarstwo w tym roku bardzo słabe :evil:
Piękny ten bukiet z angielek, wszystkie z ogródka?
Serdeczności
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No właśnie, już wiem, o co zapomniałam zapytać - jak się spisała Babiccina vonava? Kwitła? Masz jakieś zdjęcie? :wit
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
Ewelina7
200p
200p
Od: 28 mar 2012, o 23:28

Post »

Może kiedyś, Asiu, odkryjemy lub wyhodujemy nową różę? Nazwiemy ją Rohacze Spalena a Milena będzie matką chrzestną :D
Ja na razie te tereny znam tylko zimą, i tylko narciarsko. Może kiedyś jakaś wędrówka? Kuszą te góry, oj kuszą.

Śnieg jak szybko spadł tak szybko zniknął. Przy okazji połamał mi dwie róże i jedną kalinę. Kalinę paskudnie, a ponieważ leje, nawet nie mogłam jej niczym zabezpieczyć. Niestety, natura potrafi dać i lekcję pokory i cierpliwości.

Tak, cały bukiet jest z moich róż. Zawsze miałam takie marzenie, żeby mieć ogród, z którego mogłabym zrywać kwiaty na dowolną ilość bukietów a on by nie tracił na urodzie. Do celu mi jeszcze daleko, ale intensywnie nad nim pracuję.

Milenka,
Babiccina kwitła, co najmniej jednym kwiatem... Bardzo ładnym, zdjęcia oczywiście nie mam. Ale rozrosła się całkiem przyzwoicie, jak mi jej nic nie połamie powinna w tym sezonie pokazać urodę. A ja powinnam ją porządnie zauważyć ;:306

Na dobranoc, przyczajony tygrys

Obrazek

ukryta Pralina

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Ewelinko. Jaka pogoda u Ciebie dzisiaj u mnie słonecznie ale chmurki na horyzoncie wiec może popadać. A przyczajony tygrys rozbawił mnie ;:224 . Bardzo ciekawe umaszczenie ;:108 . Ja jestem teraz na etapie wyboru kolejnego Kota ale mam dwa na oku i nie wiem co zrobić ;:223 . Trzy to już będzie tłum ;:224 . Pozdrawiam :wit .
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Ewelina7
200p
200p

Post »

Ewelinka,
Jakaż może być pogoda, jeżeli jestem w pracy? Słonecznie, ciepło i sympatyczny halny. No.

A trzy koty to doskonała liczba, wiem z własnego doświadczenia :D Zwłaszcza, jeśli masz dorosłego kota, a chcesz przygarnąć kociaka. Kociak będzie chciał się bawić z kotem-rezydentem, co temu ostatniemu niekoniecznie się musi podobać. A tak to maluchy zajmą się sobą, starszy je ustawi w hierarchii stada i wszystko będzie grało. Poza tym wybór między dwoma kotami... ja bym chyba nie dała rady :wink:
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zaraz mi się przypomniały "Przygoty kota Filemona".
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Ewelino, nie chcę się tutaj wymądrzać, ale ta róża ze zdjęcia nie wygląda mi na Papageno...Papageno pasiasta jest :roll:

Obrazek

Za to czerwony łubin jest zjawiskowy ;:oj Pierwszy raz widzę łubin w takim kolorze.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewelinko mój kocurek ma około 10 miesięcy ( tak przypuszczam ) i szukam dla niego kompana w podobnym wieku albo troszkę młodszego. Takiego całkiem małego chyba nie chcę. Zobaczymy co z tego będzie bo póki co wybór mam między 7 miesięcznym młodym kocurkiem a ponad roczną kociczką. Obydwa kotki mają cudowne umaszczenie i tak mi wpadły w oko. Podzwonimy, popytamy i okaże się co i jak. Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Ewelina7
200p
200p

Post »

Dorotko,
tak przypuszczam, że to nie jest Papageno, tak od trzech lat chyba. Kupiłam ją pod taką nazwą, ale z Allegro, wklejam ją tutaj co jakiś czas, i jesteś pierwsza, która zauważyła tę niezgodność. Poza tym, tak, jak na tym zdjęciu to ona już dawno nie wygląda, co roku traci na czerwieni. I, jeśli chodzi o mnie, to bardzo dobrze, teraz już pasiasta róża by mnie nie skusiła. Ale jest zdrowa, ładnie rośnie, bezproblemowa i ma ładne kwiaty. Jak zdecyduje się w kwestii barwy wrzucę ją do identyfikacji.

Ewelinka,
Właściwy kot (koty?) was wybierze, nie wątp w to. Liczę na zajmującą relację z oswajania :)
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Ewelino! :wit

Coś jest w ludziach z Beskidów (Sądeckich, Śląskich, Żywieckich), że są fantastyczni! ;:167 ;:167
Ja też uwielbiam ten region i (jak może wiesz) - kocham zimę.
Dożo nas łączy, jest o czym rozmawiać. Na przykład o Bombardino, którego nie lubię, bo uważam za klajster, w dodatku mało elegancki, bo mętny... ;:306

Ale po kolei: ta Twoja tajemnicza piwniczka to istny przebój! Pięknie ją "porastasz" jednorodnymi roślinami. Będę czekać na jej pierwszą, wiosenną odsłonę.

No i KOTY! Przyczajony Tygrys i ukryta Pralina - przebojowe! Ich diaboliczne umaszczenie mnie zachwyca. Lubię koty, po których widać, że pochodzą z rodziny dzikich zwierząt. Sama będę się rozglądać za nowym kotkiem, chciałabym szarego, z mocnymi pręgami, ale taki jak Twoje, też mógłby być.

P.S. Robinię Frisia bardzo polecam. Dobrze odgadłaś, to właśnie ona na zdjęciu z Dekielkiem.
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Ewelinko. Kot musi poczekać dzwoniłam w sprawie i oba już mają nowe domy :( . Oczywiście to dobrze ale nie dla mnie niestety. Pani prosiła abym poczekała trochę bo na dniach będą mieli nowe do przygarnięcia. Może wtedy będzie taki który mi wpadnie w oko i nie będzie bał się dzieci i innych zwierząt. Pozdrawiam :wit .
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Ło jejjjjj... aż strach się bać tego tygrysa :D:D Ubarwienie ma fenomenalne.
Piękny cel masz z tymi bukietami... Też bym chciała ścinać kwiaty do wazonu na tarasie, w altanie... do domu. A mimo tego, żeby zawsze one były na rabatach. Marzenie.
Awatar użytkownika
Ewelina7
200p
200p

Post »

Lisico droga,
Witam Cię całym sercem w moim małym ogródku. Cieszy mnie Twoje wysokie mniemanie o mieszkańcach Beskidów (ja jeszcze do Twojego katalogu dorzuciłabym Beskid Niski, moją absolutną miłość). Wiem też, oczywiście, że kochasz i góry i zimę (ha, ja czekałam cierpliwie na Twoje zdjęcia gór u JagiS!). Miałam, specjalnie dla Ciebie zdjęcia z niedzielnej wycieczki w jeszcze zimowy Beskid Żywiecki, ale je posłałam w niebyt. Skutecznie i nieodwracalnie.

Bombardino może budzić mieszane uczucia, zwłaszcza, że ja je piłam w wersji chyba najmniej eleganckiej ? ze zwykłego ajerkoniaku? Ale na jego działanie nie mogę narzekać.
Na szczęście tle jest boskich trunków, o których można snuć błogie, leniwe opowieści, prawda?

Lisico, na tych zdjęciach jest tylko jedna kotka, Pralinka. Wykorzystałam fakt, że wyjątkowo dała sobie zrobić małą sesyjkę fotograficzną. Reszta moich kociaków to Maja, w niektórych kręgach zwana Księżniczką:

Obrazek

i Borys, kot tyleż piękny, co głupiutki (utarło się porównywać jego intelekt do bakłażana?)

Obrazek

Obrazek

A tu całe stadko:

Obrazek

Robinia Frisia ma już zaklepane miejsce, zaraz obok Tortuosy. Będzie pięknie. Zaraz jak ta zaokienna bura ścierka zniknie?

Ewelina,
I jak? Kociak już jest? Chyba nie, bo jakoś mi u Ciebie nie wpadł w oczy. Ale, pewnie przez pogodę, ja średnio kojarząca ostatnio jestem ;:306

Madzia,

To marzenie przecież spełniamy. Blisko już, coraz bliżej? Ale, czy kiedykolwiek uznamy, że kwiatów nam dość? I w ogrodzie, i we flakonach i tych rozdawanych hojną ręką przyjaciołom? Obawiam się, że wątpię.

Miałam trochę zdjęć mokrego, zdechłego ogrodu, ale posłałam je w niebyt. Może to i dobrze?

Na pożegnanie zatem, z życzeniami miłego dnia, coś absolutnie kojącego

Obrazek
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Ewelinko, rozbawiłaś mnie tym bakłażanem ;:306 . Czemu aż tak ?
Podoba mi się szalenie w kotach to, że potrafią na malutkim skrawku zmieścić się ze swoimi nie takimi znowu małymi tyłkami. Wyglądają wtedy tak uroczo..jak maluszki.
Wpadła mi w oko ta magnolia... chciałabym, żeby już kwitły.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj. Poszukiwania kota na razie zostały przerwane. Mam za dużo zamieszania z przedszkolem ,dziewczynkami, rehabilitacją i do tego Małżonek na poligonie jeszcze przez najbliższy tydzień. Nie mam czasu na rozmyślanie a poza tym pogoda fatalna i mi się nic nie chce dziś ;:223 . Twoje stadko kotów fajne ale z tym bakłażanem to mnie rozwaliłaś ;:306 . Pozdrawiam :wit .
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”