Moje cuda ;-)
- valdessa_kane
- 500p
- Od: 21 cze 2013, o 10:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: moje cuda ;-)
hmm co to za kuleczki? wyglądają ładnie ale co to? to jakieś specjalne coś do storczyków?
to coś jak keramzyt tylko dużo ładniejszevaldessa_kane pisze:hmm co to za kuleczki? wyglądają ładnie ale co to? to jakieś specjalne coś do storczyków?

- kamikami26
- 1000p
- Od: 14 maja 2013, o 11:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale fajne te kulki
Efekt wizualny 100 razy lepszy niż zwykły keramzyt
A mini taka śliczna
Powodzenia w reanimacji

A mini taka śliczna

Powodzenia w reanimacji

- valdessa_kane
- 500p
- Od: 21 cze 2013, o 10:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
to bardzo proszę o focię opakowkakatkaaa pisze:to coś jak keramzyt tylko dużo ładniejszevaldessa_kane pisze:hmm co to za kuleczki? wyglądają ładnie ale co to? to jakieś specjalne coś do storczyków?![]()
![]()
(przynajmniej od tego keramzytu, który ja miałam okazję spotkać). Do kupienia w LM (niestety nie w każdym). Jeśli chcesz, zrobię fotkę opakowania i wrzucę

- Dufin
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2012, o 11:03
świetne te kulki a mini tez słodkie
Zamierzasz te kulki moczyć jak podłoże raz w tygodniu czy prowadzić w nim reanimację umieszczając go w naczyniu z wodą?

Dufin no właśnie jeszcze nie wiem - chyba na razie reanimacja, a jeśli będzie mu tam dobrze to kto wie - może zostanie tam na stałe. Mam ochotę spróbować samej gliny, bez kory, ale nie wiem czy to się u mnie sprawdzi. Ten ewidentnie kory chyba nie lubi bo już kilka razy był przesadzany i niestety korzeni mu nie przybywa 

- Dufin
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2012, o 11:03
bo jeśli zamierzasz doniczkę wsadzić w miseczkę z woda, to Twój storczyk jest chyba za głęboko posadzony, dlatego zapytałam 

Callanthe też jestem zdziwiona skąd u niego tyle kwiatów, dlatego go tak ciągle fotografuję. Budyń już mocno wyblakł, ale jak widać puścił nowy pęd, a na nowym pędzie od razu szykuje odbicie z oczka
Dufin jak widziałaś zostały mu raptem 2 korzenie i nie sięgają niżej niż do połowy doniczki. Jakby był grzeczny to nie służyłby teraz za królika doświadczalnegoDufin pisze:bo jeśli zamierzasz doniczkę wsadzić w miseczkę z woda, to Twój storczyk jest chyba za głęboko posadzony, dlatego zapytałam