Jacku
Dzięki
Zbyszkowi wszystko z nasion rośnie rewelacyjnie , margaretki w drugim roku olbrzymie
Łobodę lubię nie wiedzieć czemu

wyskubałam siewki z tych słynnych działek
Joasiu
Zrobię zdjęcia wszystkim, gdy będą kwitły
Nazbierałam z 8 rodzajów.
Obecnie kwiatostany mają dwa kupione.
Od Ciebie różowe mają pąki, łodygi mocniejsze dużo niż w zeszłym roku.
Białe jeszcze nie mają pąków.
Achhh na działkach były jeszcze stare odmiany do wykopania....
Dziś parę obrazków z dziadkowego, który jest już bezobciachowy.
A przed nim tworzę mikro rabatę z mieczykami, mlecznożółtymi nasturcjami, kobeą, daliami i cannami.
Spektakl kwitnienia cudnych ostróżek w niebiańskim kolorze trwa
W każdym świetle wyglądają inaczej, dowiedziałam się od właścicielki, źe ostróżki są poniemieckie i rosną tam od zawsze

Podejrzewam, że się rozsiały bo raczej tyle nie żyją.
Widok na ogródek przez róże '' Swan Lake''

Tak wyglądały lilie w pąkach jakiś czas temu. W tle irysy od Geni posadzone tymczasowo.

Taaaadaaaammmm
Zdjęcia nie oddają rzeczywistości.
Lilie te kupiłam w hurtowni jako jasno różowe. Nigdzie mi na działce nie pasowały. Tam są białe, ciemnoróżowe i bordowo kremowe.
W dziadkowym były już pomarańczowe liliowce botaniczne i dwa rodzaje lilii w tymże odcieniu.
Posadziłam jeszcze niebieskie irysy holenderskie aby podtrzymać ciekawe zestawienie niebieskiego z pomarańczowym. Oczywiście rosną tam też inne kwiaty jak gożdziki brodate, dzwonek skupiony, funkie, irysy bródkowe niekwitnące, floksy stara odmiana, drobne o niebieskawych kwiatach,chryzantemy, orliki, róże....
Dosadziłam jeszcze floksy z działek, piwonie, astry. Kombinuję co dalej. Rarytasów sadzić tam nie będę bo amatorzy orzechów włoskich podepczą.