Kwiatuszki Filigranowej cz.III
-
- 50p
- Od: 27 cze 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kwiatuszki Filigranowej cz.III
Twoje anturia ciągle kwitną... co Ty z nimi robisz??:D na jakim oknie je trzymasz?? czy gdzieś dalej od światła?? ;)
Jedne anturia stoją od północnego wschodu mają dużo światła zero słonka i kwitną po parę miesięcy. Kuchenne anturium kwitło nieprzerwalnie 7 miesięcy. Drugie anturia trzymam u babci tam natomiast mają dużo światła, słonka i jest cieplej niż u mnie w mieszkaniu i mają suche powietrze i również wspaniale kwiatną,a dla odmiany u mnie kwiaty mają więcej wilgoci. 

- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Obydwie agloanemy urocze są
ale anturium o takich jak na zdjęciu liściach ja nie widziałam jeszcze,interesujące są,nawet bardzo

ale anturium o takich jak na zdjęciu liściach ja nie widziałam jeszcze,interesujące są,nawet bardzo

To jedna z odmian anturium scherzera ono jest wiekowe, teraz nie często w sklepach je spotkać można, choć ostatnio w auchanie u mnie się pojawiły;) 

- NINa
- 200p
- Od: 15 maja 2008, o 22:32
- Kontakt:
To jest Philodendron bipennifolium. Gdzie takie sprzedają?

-- niedziela, 21 października 2012, 00:33 --
To jest Monstera obliqua. Nie filodendron ;)
Dzięki kochana za nazwę pierwszego filodendrona. Ną monsterę mówią również filodendron dziurawy lub rentgen;). Pierwszego kupiłam u mnie w ogrodnictwie;) 

- Niunia1981
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kochana ja to jestem pełna podziwu dla ciebie i twoich kwiatuszków. Wszystkie cudne, zdrowe i połowy nie znam 
Masz zdolności i szczere oddanie dla zielonych, podziwiam cię

Masz zdolności i szczere oddanie dla zielonych, podziwiam cię

Bardzo śliczne kwiatuchy
Bardzo podoba mi się ten Philodendron bipennifolium. Jest superancki. Gdyby nie to, że nie mam za bardzo gdzie ich stawiać, to jak znam siebie pewnie bym zamówiła. Ale spokojnie i na niego też przyjdzie pora.
Ładna kolekcja hoyi.
Bardzo mi się podoba.
Zresztą wszystko jest ładne.

Bardzo podoba mi się ten Philodendron bipennifolium. Jest superancki. Gdyby nie to, że nie mam za bardzo gdzie ich stawiać, to jak znam siebie pewnie bym zamówiła. Ale spokojnie i na niego też przyjdzie pora.
Ładna kolekcja hoyi.

Zresztą wszystko jest ładne.

- mamafrania
- Od: 13 paź 2011, o 13:50
Patrycjo,przyglądam się Twoim kwiatkom od jakiegoś czasu i zastanawiam się jak Ty znajdujesz czas na opekę nad tyloma różnorodnymi roślinami i pracę zawodową?Dzielna dziewczyna jesteś
Kwiatki od Ciebie wszystkie się zadomowiły,czym dają mi masę radości

Kwiatki od Ciebie wszystkie się zadomowiły,czym dają mi masę radości

Kochana najważniejsze jest aby tą prace nad taką ilością kwiatów sobie podzielić, codziennie przed praca parę minut podlewam i przeglądam, więcej czasu im poświęcam w sobotę, bo mam kwiaty u mnie w pokoju i u babci w mieszkanku, więc muszę zawsze znaleść czas tu i tu. Nie mówię że jest łatwo pogodzić pracę zawodową, kiedy wraca się o 19tej wymęczonym z pielęgnacją zieloności W przyszłości jak już zamieszkam na swoim to będę miałą zapewne więcej kwiatów:) Już pomału planuję jak urządzę mieszkanko, w którym mam balkon i zaplanuję kąt z kwiatami;).
Ciesze się że kwiatuszki ode mnie się zadomowiły.
Ciesze się że kwiatuszki ode mnie się zadomowiły.

- krokusik164
- 200p
- Od: 18 paź 2012, o 22:33
przeglądam od pewnego czasu wszystkie Twoje wątki z kwiatuszkami... jesteś moim guru ehh
jak poogarniam do końca całą swoją zieleninę zabiorę się za wątek ze sprzedażą maluszków
bo masz u siebie same śliczności 

Dzień dobry. Arleta. Moje zielone łobuzy.
"Tylko kwiaty dzielą się swoim zapachem ze wszystkimi. . . i z dobrymi, i ze złymi. Ludzie nie. . . mogliby się rozchorować..." Stefan Pacek
"Tylko kwiaty dzielą się swoim zapachem ze wszystkimi. . . i z dobrymi, i ze złymi. Ludzie nie. . . mogliby się rozchorować..." Stefan Pacek
- mmaryla
- Od: 23 lut 2011, o 13:24

- mamafrania
- Od: 13 paź 2011, o 13:50
Widać że bardzo kochasz roślink.Gdyby było inaczej,łatwiej byłoby powiedzieć że jesteś po pracy zmęczona