Kawałek nieba wiewióreczki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kawałek nieba wiewióreczki

Post »

Anetko czytałam że dorobiłaś się kompostownika :D . Ja też się na swój tak baaardzo cieszyłam :) Czemu tu nic nie piszesz?
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witajcie Kochane, po mojej długiej banicji, którą zawdzięczam problemom internetowo-komputerowym ;:124 Po raz trzeci już próbuje otworzyć ten wątek, napisałam się i w trakcie net się zmył... mam nadzieje, że teraz już mi się uda z Wami przywitać. Klawiatura mimo że to laptop, też harce wyczynia od jakiegoś czasu, ale nic to dla mnie, najważniejsze, że mogę z Wami być.

Dziękuje, za wizyty i że o mnie pamiętacie ;:167

Witam się z Wami osobiście wraz z buziakiem, który przesyła rekin wąsaty, z mobilnego 15000 l akwarium, które dzieli 3 innymi .rekinami - miałam okazje go poznać i pogłaskać przez szybę w Dąbrowie Górniczej w zeszłym miesiącu - jakby ktoś miał ochote, to napiszę więcej i zdjęcia wrzucę do wątku w personalnych ;:131
Obrazek

Szaro i buro dziś za oknem, więc zostawiam mój mały sukces - kwitnący storczyk - od listopada udało mi się go nie dość że nie zamordować jak poprzednie, to doprowadzić do kwitnienia :tan
Obrazek

Na działeczce praca wre jak widać chęć do pracy i entuzjazm wśród pomocników jest powszechny
Obrazek

Obrazek

Pełne zdziwnienie Zuzi jak przerywam jej hobby - czyli gołębie na dachu altany - może patrzeć na nie godzinami a one na nią
Obrazek

Obrazek

Miałam kilka tymczasowych gości kocich na działce, w tym norweskiego kota leśnego.... i Zuzia nie może zrozumieć jak one śmią się panoszyć, w końcu królowa jest tylko jedna i to na wysokościach ;:224
Obrazek

Zuzia ma też swoje zasługi - znalazła i wskazała mi pierwsze przebiśniegi - trącając je łapą i wygniatając dooopskiem
Obrazek

Tutaj zawodowo udaje, że to nie ona i tylko pilnuje i łapie słoneczko
Obrazek

Pierwsze słoneczkowe krokusy ;:3
Obrazek

W weekend czyniłam przymiarki do zagęszczenia prześwitów w żywopłocie, a raczej żywopłotu w prześwitach, które dominują nad żywopłotem. Efekt taki, że mam czekać co najmniej do połowy marca na ligustr bo jeszcze nie ma w sklepach.Cóż poczekam :;230 Moja nieodparta chęć kopania w ziemi, realizuje się na razie tylko w plewieniu. W ostatni weekend się rozwinęłam w kierunku wkopaniu ponownie po zimie, 4 beczek 200 litrowych - mam małe zakwasy. Mamcia skomentowała że jedną krzywo wkopałam, ale nie pytałam którą, bo ja wszystkie krzywo wkopałam :;230

Obrazek

Obrazek

Z braku ligustru kupiłam tzn M mi kupił dla ścisłości - dalie ;:167
Obrazek

Obrazek

Walentynki - poducha dość wygodna ale azalka jest cudna i podstępem mnie M zwabił do sklepu i podstawił przed regałem i wybrał ładniejszą niż ja początkowo wzięłam do ręki. A najfajniejsze było i tym większe zaskoczenie moje że to nie działo się 14 lutego tylko tydzień wcześniej i nazwał to Naszymi Prywatnymi ;:167
Obrazek

Z prac działkowych, to posprzątałam jesienne zaschłe badyle, kopczyków jeszcze nie rozgarniałam ani włókniny nie ściągałam. Podsypałam zakwaszający nawóz pod borówki, azalie ogrodową, rododedrony i kiścienia. Zaliczyła już pierwsze pielenie i ogólnie powoli wiosną się budzi i zieleni w mojej piaskownicy :tan

Kompostownik wybierałam przed kinem, ale na seans Pompei się nie spóźniliśmy, dzięki M który czuwał :;230 W sklepie jak zawsze jak ja kupie coś do ogrodu jest wesoło. Tym razem M zapodał minę pełną osłupienia i rosnące zdziwienie, jak zachwalałam i patrzyłam maślanymi oczami na kompostownik :;230 Transport czyli Wujek ma mi go dowieść po niedzieli. Kompostownik jest mi nie zbędny, bo z mojego trawnika tyle trawy schodzi przy koszeniu że żal marnować, a darmowy kompost się przyda na mój piaseczek. Od zeszłego roku inwestuje w granulowany g ale co swój kompost to swój :lol: Dotychczas trawę skoszoną dawałam jako ściółkę na rabaty. Efekt z jednej strony wszystko fajnie rosło, ale z drugiej chwastów jeszcze więcej :;230

Jak by kogoś za bardzo dziś raziło po oczach słoneczko to ja chętnie przygarnę choć promyczek ;:3

Pozdrawiam wiosennie i ciepło, miłego dzionka ;:4 :wit
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No mogłabyś napisać coś więcej o tej wycieczce do Dąbrowy :) Lubię takie wycieczki. Bardzo ładnie reaktywowałaś wątek. Z takim ślicznym uśmiechem :) :D . Storczyk super Ci kwitnie, musisz o niego dbać bo po takim wysiłku będzie zmęczony. Zuzik jest boska. Jej pracowitość mnie zachwyca :D Najważniejsze że beczki wkopane, a ze z lekkim, leciuteńkim pochyłem to nie ważne :D
Awatar użytkownika
Amara
1000p
1000p
Od: 13 maja 2013, o 19:07

Post »

Piszcie co chcecie ale ........ storczyk boski ;:oj ;:oj
a pomocnicy jednak sa najlepsi ;:303 ;:303
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anetko a co tam zaatakowało ten listek storczyka?
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

:wit Witaj Anetko Śliczne i piękne uśmiechnięte zdjęcie z rekinem :D
Piękny storczyk :)
Śliczne zdjęcia kociaków :wink:
Śliczne przebiśniegi i krokusik :roll:
Piękne i śliczne dalie Em kupił
Azalia cudna ;:oj
Cieplutko Pozdrawiam miłego pięknego dnia życzę :D
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapomniałam dodać że bardzo piękne prezenty dostałaś na ;:167
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Koty to jednak mają dobrze...te domowe oczywiście,bo jak nie grzeją d****a na kaloryferze to na słoneczku,jeść im dadzą a jak same zechcą to idą do pańci po mizianko....ech ;:224
Obetnij storczykowi te suche badyle....ja dbam o swoje tak----że w ogóle nie dbam ;:306 i kwitną jak oszalałe,cały Boży rok :uszy
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Kontakt:

Post »

no rekin pięknie daje pyska, a ja o tej Dąbrowie to chętnie dowiedziała bym się więcej bo daleko nie mam :wink:
kocia sesja świetna no i przebiśniegi pokazały główki, :D a beczki hmmm to zależny z jakiej perspektywy się patrzy ale ważne że wkopane ;:138
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Witaj Anetko na początek dostajesz wielkiego buziaka ;:cm wiesz za co :) dziękuje sprawiłaś mi bardzo miłą niespodziankę. Piekne jestem przeszczęśliwa ;:cm a co tam jeszcze jeden buziak :)
Jaka uśmiechnęta Anetka stoi i się nie boi rekina. Nie wiem czy bym była taka uśmiechnięta wiedząc że za mną jest rekin. ;:202
No tak prace wiosenne się zaczeły i beczki na wodę wkopane, kompostownik zamówiony czyli sezon otwarty. Krokus i przebiśnieg kwitnie nim się obejrzymy bedą kwitnąć kolejne roślinki.
Prześliczna azalia ale M zrobił Ci miłą niespodziankę. Jak romantycznie :)
Storczyk masz cudny ja bym na Twoim miejscu kupiła więcej storczyków. tak pięknie Ci zakwitł że jestem w szoku. Ile kwiatów, pędów ;:oj
Anetko u mnie dizisaj też nie było słoneczka ale po pracy podciełam wierzbę hakuro i dziczki forsycji.
Pozdrawiam i miłego wieczoru życzę, i jeszcze raz dziękuje ;:196
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Anetko będąc w DG można bylo do mnie kamykiem w okno rzucić :heja
beczki prosto stoją ;:oj mamcia się nie ma czego czepiać ;:7
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Fajnie wyszłaś na zdjęciu :wink: Piękny storczyk :D a jaki entuzjazm wśród kotów :roll: normalnie rwą się do pracy :lol:
Rekin uroczy ;:167
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03

Post »

Dziękuje Wszystkim za wizyty ;:196

Madziu napiszę w najbliższym czasie coś więcej o wycieczce do mobilnego akwarium z rekinami, które akurat przez tydzień było przejazdem w Dąbrowie. Storczyk na razie jest sierotą ale jak tak dalej się będzie starał nie wykluczone, że dostanie koleżankę do towarzystwa na parapecie. Co do listka ... słoneczko go przez szybkę dosięgnęło jak dotykał. A Prezenty i niespodzianki to M umie robić pierwsza klasa. Razem zaliczyliśmy na Dzień kobiet - którego nie obchodzę - kino, zakupy, wspólny romantyczny spacer i obiad na mieście ;:167

Amaro dziękuje w imieniu pomocników ;:196

Pauli dziękuje za ciepłe słowa ;:196

Grażynko właśnie dobrze, że zauważyłaś, już ucięłam ;:131 Ze storczykami jednak nie można zagłaskiwać tylko najlepiej zapomnieć. Kociaste mają u mnie raj, nawet te pojawiające się i znikające... pełna micha, słoneczko i .... zero obowiązków :;230

Osiu cieszę się że Cię widzę znaczy Was w powiększającym się składzie... nie miałam czasu napisać ale byłam u Was ;:168 Z całego serducha gratuluje kroczenia jedyną słuszną drogą czyli razem ;:167 Trzymam kciuki za fasolkę żeby rosła i się zdrowo chowała ;:167 Bardzo współczuje oparzenia, koleżanka w pracy miała też taki wypadek z kawą. Tylko jej pękła filiżanka, którą akurat niosła, biust i brzuch miała poparzony :( To mobilne akwarium z rekinami to jeździ po całej Polsce, Czechach i Słowacji - w każdym mieście są przejazdem parę dni i wtedy można oglądać. Nazywa się to Sos Sea Żywe Rekiny - można na fb zobaczyć gdzie w danym tygodniu są. Mnie nie ma na fb ale bez logowania też się pokazuje.

Sylwuś ciesze się że udała mi się niespodzianka ;:168 Ja hakuro jeszcze nie cięłam w tym roku ;:131 Dziś kupiłam preparat do bielenia drzew i nawóz do rozsypania ;:224

Marysiu to miło wiedzieć, że mogą uchodzić za prosto wkopane - Mamci przekazane ;:196 Aż tak blisko... myślę że jeszcze nie raz będę w tamtych stronach, to kto wie... Dalej zdana jestem wyłącznie na komunikacje miejską ale już przywykłam od 28 lat ;:224 Twoje pieski mnie chyba nie wpuszczą bo ja kociara, ale pieski też lubię. Ciekawe czy w tym roku będzie wystawa w Chorzowie :roll:

Natalko dziękuje i zapraszam ;:196

Specjalnie dla Was jeszcze ciepła, dzisiejsza łączka krokusowa - Mamcia mówi mini łaczka ale zawsze to łączka ;:333

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Udanego tygodnia i dużo słoneczka ;:3 :wit
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Fantastyczna ta Twoja mini łączka. Taka kolorowa. Aż chce się żyć. Tak, doczytałam już że to akwarium mobilne. I powiem Ci że moim zdaniem męczą te zwierzęta. Wyławiają je i wożą. W dodatku jak już wpuszczą to do tak małego akwa.. żal mi tych rekinów. Fajny pokaz ale mimo wszystko szkoda ryb. No powiem Ci że ten Twój em to istny skarb :)
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

:wit Witaj Anetko Przepiękna i cudna ta Twoja mini łączka taka kolorowa :D :heja
Tobie również życzę udanego tygodnia i dużo słoneczka ;:196
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”