Ogródek Robaczka cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 2

Post »

Kasik, wiesz, ja uwielbiam gotować i jestem też wielkim smakoszem (zawsze na diecie)... to Twoje ostatnie zdanie przyprawiło mnie o błogostan na twarzy i jednocześnie żałość, że nie możemy z M. dosiąść się do Waszego stolika... Smacznego ;:167
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

no rano było pieknie, słonecznie zaś po 14 miałam burze i to z jaką ulewą! ;:oj
to co dziś posadziłam to podlało i mój kawałeczek przekopany pod warzywnik bedzie idealny by jutro już coś w nim posadzić i posiać :uszy
i koszenie trawnika mnie też czeka :uszy
wysłałam deszczyk do Ciebie, wysłałam - pewnie masz wszystko pieknie podlane ;:196
jejku jakie pyszności - kocham jedzonko i to takie smaczne.....mniam mniam ;:173 ;:167
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bernadetko, dziękuję ;:196 to gorący czas w ogrodach, jest tyle cudownych wątków do odwiedzin, a Ty u mnie ;:oj
Aguś, zapraszamy ;:138 Ja tez jestem pasjonatką południowej kuchni i sama gotuję w domu w ten deseń ;:131 M jak ma ochotę za schabowe i ziemniaki to zapraszamy teściową :;230 Na co dzień jednak oboje preferujemy lekką kuchnię z południa ;:108 Tutaj zajadamy się świeżutkimi rybami z grilla i owocami morza przyrządzanymi na wiele sposobów ;:173 Dieta srodziemnomorska to najprzyjemniejszy dla mnie sposób żywienia, więc mogę się tak 'odchudzać' całe życie ;:333
Oczywiście sangria i lody to inna bajka, ale nikt nie jest święty ;:170
Martuś, cieszy mnie każda wieść o deszczu, bo ogród pewnie tego potrzebuje.. ;:65 zostawilam włączone nawadnianie ale tylko na krótko ;:124

Jule, domaga się relacji ;:196 wiec kilka fotek z dzisiejszego spaceru i z wczorajszej wyprawy do Sewilli ;:167
Gazpacho było przepyszne ;:215

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek ObrazekObrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-S-l
---

Post »

ach jo.....plaża, morze i ten kolor nieba ;:173
też lubię południową kuchnię, zaś lody - szczególnie te włoskie gelatio o rany.....im się tudno oprzeć, zaś włoskie martini ojej ;:173 i pizza, wszelkiego rodzaju spagetti, sałatki i inne pyszności -bawola mozzarella ;:173 ......jak na razie znam włoskie jedzonko i troszkę greckie - tu feta i ich pierożki czy raczej gołąbki z serem zawijane w liście winogron w oliwie z oliwek..... ;:173
też tak bym mogła jeść ;:224
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Też masz tam cudowne widoki i korzystaj z tego ;:138 Ale widzę że z forum też masz łączność :wit No dobrze że ze swoim ogrodem nie ;:196 Jak wrócisz będzie kwitnący czekał na Ciebie :heja
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Piękne widoki :D U mnie też ładnie, bo idzie deszcz, wielka, czarna chmura podleje mi ogród :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu żyć nie umierać....cudny jest świat ;:170
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Oj Kasiu, tej Sevilli to Ci strasznie zazdroszczę ;:173 . Właśnie wczoraj dostałam od mojej znajomej Maestry zaproszenie na warsztaty (flamenco) właśnie do Sevilli. Rozmarzyłam się i pomyślałam jakby było cudownie znów tam się znaleźć... Ale nic z tego - samochodem nie pojadę (za daleko), pociąg już przerabiałam (trochę męcząca wyprawa), a do samolotu nie wsiądę i czarna d...
A co do ogrodu, bądź spokojna. Od nocy pada. Równo, jednostajnie, nieprzerwanie... Roślinki będą dobrze podlane!
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21

Post »

Kasik cudowny wypadzik ;:3 ;:3 a sangria z owocami ;:224
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Dodalas mi fotami otuchy, ze moze byc lepsza pogoda. Siedz tam ile mozesz, bo tutaj szaro-buro-ponuro i w szok termiczny czlowiek wpada... jak tak temperatura z dnia na dzien z 30 stopni na 13-scie spada.
ps ale laska jestes, ze niech mnie dunder-swisnie ;:108
Awatar użytkownika
gatita
500p
500p
Od: 15 kwie 2011, o 10:16
Kontakt:

Post »

Kasiu to i ja się przyłączę do chóru: ale laska z Ciebie ;:167
Zdjątka cudowne, to są moje ukochane klimaty (jak byłam piękna i młoda to parę lat tam mieszkałam) :tan i kuchnia śródziemnomorska mniam !!! Oj chyba dziś zrobię gazpacho ;:108 Upał w sam raz na taką zupkę.
Szkoda, że w Sewilli nie załapaliście się już na Feria de Abril, to dopiero jest feria barw. :shock:
Asia tańczysz flamenco ? Moja starsza się nim pasjonuje.
Gatita I,Gatita II
Zapraszam ! Agata
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Martuś, śródziemnomorskie smaki to jest to, co tygryski lubią najbardziej ;:215 Lokalna kuchnia jest charakterystyczna, sporo unikalnych przypraw i smaczków - widać arabskie wpływy i umiłowanie dla owoców morza, pod każdą postacią!
Elu :wit wyjazd fantastyczny, a kontakt z forum - nieodzowny ;:131 Mój M już przywykł do uzależnienia i nie dziwi go wpatrywanie się w tablet na leżaku zamiast w ulubioną książkę. Zaległe lekturki, które zawsze czekają na urlop, tym razem leżą odłogiem.. Marquez i Zafon muszą poczekać do popołudniowych sjest w ogrodzie, jak tylko odkopię się w moimi buszu po powrocie ;:159 A kontakt z ogrodem tylko duchowy, ale M już obiecuje, że zainstaluje mi kamerkę internetową z widokiem na ogród, żebym mogła go podglądać w czasie kolejnego wyjazdu...
Ewa, taka radość z czarnej chmury, no wiesz ;:183 Musiało być naprawdę sucho...dobrze, że podlało, a Ty miałaś przymusowy odpoczynek!
Annes, Portugalia piękna, widoki pochłaniam codziennie ładując bateryjki... ;:173 Byłam też dzisiaj na spacerze u Ciebie :D Widziałam nowe nabytki, super ;:63 Powojnika Olgae mam u siebie, jest uroczy ;:170
Asiu, masz piękną i niebanalną pasję - flamenco, podziwiam ;:180 Do Madrytu można tanio polecieć z Poznania, potem pociąg - chyba, że boisz się latać? Pomyśl, że to tylko 2 godziny z hakiem - 2 koktajle i śpisz ;:19
Cieszy mnie info o deszczu, może i moje zdechlaki się podniosą..
Edytko, sangria leje się w upalne dni i smakuje wybornie ;:173 Dzisiaj próbowaliśmy tej na bazie szampana, z dodatkiem truskawek, bardzo orzeźwiająca!Ale chyba klasyczna - z pomarańczami, cytrynką, jabłkiem i laską vanillii to moja ulubiona ;:136
Jule, ale pojechałaś :;230 Co to jest dundel? hahaha Normalnie czerwienię się i to chyba nie tylko ze słonecznego przypalenia ;:131
Przyznaję, spadek temperatury tak drastyczny to nic fajnego, najbardziej szkoda roślinek - ludziki sobie dadzą radę 8-)
Agatko Dziękuję ;:171 To musiał być niezapomniany okres Twojego życia.. ;:173 Śródziemnomorska kultura, ludzie z tego regionu i ich usposobienie jest mi bliskie, myślę, że ja też bez problemu mogłabym tu dłużej pomieszkać..
Gazpacho uwielbiam przyrządzać latem, gości w mojej kuchni częściej niż klasyczny chłodnik i uwielbiam urozmaicać je dodatkami w kolorowych miseczkach, dodawać świeże zioła, oliwki, parmezan..hmmmm

Dzień nam upłynął pod znakiem..leniuchowania, tak dla odmiany :;230 Spacerowaliśmy po plaży z lodami o smaku mango i kontemplowaliśmy takie oto widoczki ;:167

Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Ale laba. ;:oj Lody o smaku mango , mniam. ;:oj Do tego upał i takie widoczki. ;:224
Kasiu , wyobraź sobie, że pojechałam dla odmiany na wschód - południowy. Tam też dopadły mnie upalne dni - 30 stopni w cieniu. A na taką pogodę tylko lody. ;:173
Miłego odpoczynku :wit
x-S-l
---

Post »

ano masz rację, tygryski lubią to najbardziej dlatego weekend mamy na włosko - jutro ja robię spagetti bolognese ;:131 , zaś w niedzielę mama cannelloni :uszy
i to już ze świeżymi ziółkami :tan
jej lody o smaku mango......rany.......pyszności ;:173
widoczki bomba! ;:oj
zaś o deszcz się nie martw - wczoraj wieczorem i dziś do 11 lało.....byłam na działce i wszystko mam u siebie pieknie podlane to pewnie u Ciebie to jest busz kolorów i kwiatów ;:196
jutro koszenie trawnika, kolejny pas do przekopania i posadzenie pierwszych warzywek! ;:224
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Co dokladnie dunder znaczy, to nie wiem ... ale w slang-owym calosc, to cos jak niech to ges kopnie albo o w morde albo ja cie krece :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”