Elizabetka po śląsku cz. 6.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Elizabetka po śląsku cz. 6.

Post »

Elizabetko dobrze że wyczytałam że Heliotrop nie lubi ciepła bo bym nic z niego nie miała. Stoi sobie pod oknem dachowym z dala od kaloryfera i może mi wykiełkuje aby kilka ziarenek jak na pierwszy raz. :uszy
Ta Twoja Gertrude J. jest śliczniutka ;:215 lubię takie giganty ;:306
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dziewczynki jakoś mi nie idzie pisanie.....na chwilkę wpadam, trochę czytam i .....chyba już czekam na słonko....brak go bardzo ostatnio.
Heliotrop rośnie, pomidorki też, nasiona lobelii niebieskiej już mam jeszcze czekam na białą i czerwoną. Na początku marca będę siać lobelie. A przede wszystkim kombinuję jakby tu miejsce wygospodarować na parapetach. :lol:

Ewko Hamilton to nowy nabytek z poprzedniej jesieni a już tak ładnie zakwitł pomimo suszy jaka u mnie panowała. W ubiegłym roku byłam zmuszona ;:306 dokupić róże czerwone bo jakoś miałam same bladawce.....jak mus to mus :wink:
A w pracy dużo roboty ;:306 ....jak zapewne się domyślasz.
Reniu tak żałuję, że nie mogłam być na spotkaniu....ale tak to już jest. Jednak jestem pewna, że sobie to kiedyś odbijemy. ;:304
Jadzinko mi się też takie duety podobają.....jeden kolor podkreśla drugi i wzajemnie się uzupełniają. Trudka jest śliczna naprawdę ale potrzebuje dużo miejsca szczególnie na szerokość. Heliotropki jeszcze żyją ....25 albo 26 lutego w dni Panny będę je pikować....choć prawdę mówiąc nie wiem kaj to pomieszcza ;:124
Iwonka cieszę się, że wróciłaś...mam nadzieję, że na dobre ;:138 ....tak, zdecydowanie czekamy na wiosnę. ;:4
Tosiu a wyobraź sobie, że na Gardenii kupiłam cebulkę lilii martagon Claude Shride baaaardzo dorodna zresztą ;:oj ...aż byłam zaskoczona......tak się cieszę.....te lilie są na drugim miejscu po różach mchowych w moim ;:167
Trasa ćwicza....do Szczejkowic już dojechałach :heja ...teraz Pszczyna, Bytom i Chorzów...a potem to mi już nie bydzie rady. :;230
Maju edulkotku na początku zanim wykiełkowały stały nad kaloryferem (pod parapetem mam wnękę na kaloryfer) w ciepłym miejscu a jak się pokazały zielone łabki to przesunęłam na bok tam gdzie już nie ma kaloryfera a parapet jest chłodniejszy.
Maju oby tylko zima się nie zbiesiła to róże powinny w tym roku dać popis.....na co czekamy z wielką nadzieją i otwartym sercem.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Elusia trzymamy Cię za słowo .JJak dojechałaś do Izy to do Nelki też trafisz a potem do nas to prosta droga :heja ;:196 No to mosz wreszcie swoje Martagonki .Mnie tez by sie widziały ,ale ,,,,,,trocha drogo wychodzą drożej niż róże :;230
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

:wit
Wreszcie dziś wyjrzało słonko.... ;:3

Jadźko tak bym sobie życzyła a co z moich chęci wyjdzie to zobaczymy. Martagonka kupiłam za 18zł ale naprawdę bardzo dorodna cebula. Potem będziemy kombinować jak ją rozmnozyć. ...co by się odkuć za róże. ;:306 Mam wizytówkę od Pani przemiłej zresztą. :D

Parę fotek wspominkowych. ;:173
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek na miejscu kartonów posadzę albo papryki albo pomidory.

Obrazek Honorine de Brabant

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Moja produkcja pomidorów i papryk.
Obrazek
12x7= 84 + z innych pojemniczków ...sadzonki jak łatwo policzyć ponad 100...jednym słowem moja zegrodka będzie się składała z róż, pomidorów i papryk.... ;:306 sama siebie zaskakuję :;230
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Róże jak zawsze u Ciebie śliczne, ale bartek czy pelargonia w niczym im nie ustępują :D
Jeśli chodzi o sadzonki, to chyba każda z nas będzie miała nadmiar. Oczywiście jak wszystkie się udadzą. Ale mam koleżanki, a i bratowa też coś przygarnie. I tak wyjdzie taniej jak kupno sadzonek. A do tego jaka satysfakcja ;:138
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Aniu dzięki. ;:196 O ile się uda w tym roku z pomidorami to chciałabym sobie część posuszyć a część zagotować bez skórki w całości do słoików. Już je widzę w tych słoikach :;230 a dopiero się z ziemi kotaszą. :lol:
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

A Ty będziesz je sadzić w gruncie, czy masz jakiś foliak? A jeśli w gruncie, czy masz jakieś sprawdzone odmiany? Bo w pomidorach jestem kompletnie zielona ;:306
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Jak dojechałaś do Izulki do nas dopiero prosta trasa.Już się nie mogę doczekać.
Elu lilie i lilkiowce i u mnie zajmują ważne miejsce a Martagonka jeszcze nie mam co n ie znaczy,że nie będę miala-18zl-to m ożna dać!!!Całuski.
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ania wszystko idzie w grunt.....a odmiany to na warzywniaku trzeba poczytać...tam są różne....idź sobie tu obejrz http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 42&t=58890 i tu http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 42&t=62603 Szybciorem. ;:167

Aneczko ja też się nie mogę doczekać bestuż już ćwicza :lol:
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Witaj Elu trafiłam do Ciebie z watku sweety i już żałuje że nie zrobiłam tego wcześniej.Naprawde cudnie u Ciebie takie okazy roślinek ;:138 ;:138 i gratuluje sukcesu ogrodowego,bo naprawde jestem pod duzym wrazeniem :wit :wit
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Jadziu witaj w mojej zegrodce :D Dzięki za miłe słowa. Trochę z czasem u mnie krucho więc rzadko zagladam.

Kochane dziewczynki pelargonie się przyjęły ze szczypek :heja ....nie wszystkie ale wystarczy....będzie do skrzynek i do donic.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Elu a ja wysiałam w tym roku i wzeszły 4-ry, nie wiem co robić ;:306 ;:306 ;:145 ;:145
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

To super.....później sobie zrobisz szczypki i będziesz miała ile tylko zechcesz.....a pelargonia się ładnie zagęści. ;:138
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Widzę Eluśka że ostro się wzięłaś do pracy.....pomidorki,papryczka i jeszcze pelaśki ;:224
Oby wszystko ładnie i dorodnie rosło ;:215
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

....a gdzie reszta ;:306 Grażuś....parę parapetów by się zdało mieć więcej. ;:224
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”