Edziu 
Oj tak, tak... podlewanie to ostatnio jedyna czynność jaką wykonuję w ogrodzie

A właśnie widzę że coś u mnie te mieczyki się pospieszyły.... ale to babci działka... ona sadzi je w dwóch turach, tak żeby kwitły w różnym okresie. To są kwiaty można powiedzieć użytkowe: zawsze ścinamy je do wazonów na cmentarz, bo długo stoją i nie boją się słońca.
Pozdrowienia dla całej ekipy leśnego ogrodu
Misiu 
Absolutnie NIE: bronię się rękami i nogami... fakt że kulki prześliczne są [chociaż u mnie bynajmniej nie będą one kulkami... mam zamiar puścić je "na żywioł" i niech rosną jak chcą]. Mają jednak jedną podstawową wadę, która dla mnie jest barierą nie do przebicia, a mianowicie cenę... Te akurat iglaczki były kupione w bardzo okazyjnej cenie, bo ze szkółki jednego z naszych forumków. A poza tym charakter naszego ogrodu nie pasuje do kulek... Tę jedną rabatkę im poświęciłam... tylko mam nadzieję że jak się wszystko rozrośnie to będzie wyglądało tak jak zamierzałam... tyle u mnie nigdy jakoś to nie wychodzi tak jak sobie wyobrażam
Iwonka 
To nie jest juka sina tylko juka rostrata. Kupiłam ją ze względu na jej wygląd w przyszłości... ze zdjęć wynikało że ma tworzyć taki kosmaty pień a na szczycie czuprynkę

Kupiłam ją dwa lata temu jako roczną sadzonkę ale przez rok stała jeszcze w doniczce w domu. W tym roku zdecydowałam wysadzić ją do ogrodu... i nie wiem czy zrobiłam dobrze... bo podobno wytrzymuje dobrze suchy mróz... za to gorzej sobie radzi z mokrym... więc pewnie lepiej by było trzymać ją w doniczce i wynosić do szklarni na zimę. tutaj masz link, gdzie jest zdjęcie przedstawiające ją za kilka lat:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=19&t=38050
Ewciu 
To prawda... trudno się powstrzymać od pokochania tych kwiatów.... A oprócz ich niebywałej urody zaletą jest także to że kwitną nieprzerwanie aż do mrozów....tylko to wykopywanie....
Dzwonek się rozrasta bardzo ładnie, więc chyba skuszę się i porobię sadzonki... jak się przyjmą to się podzielę z chętnymi

a dzisiaj wrzucę tylko jedną fotkę.... bo nie mam nawet kiedy cykać zdjęć... jak przyjdę z pracy, zrobię obiad... to wystarcza tylko tyle czasu żeby podlać ogród... chwast rośnie na potęgę... kret ryje niemożebnie

po prostu płakać się chce.....