Ogródek Robaczka
- Alania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek Robaczka
aha, myślałam, że właśnie wiśnia. Bardzo ładna jest - polecam 

-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
robaczku....ja swoje gardeniowe nabytki dzisiaj umieściłam w donicach....zaczęły mi intensywnie rosnąć w opakowaniach........
pozdrawiam
pozdrawiam
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Renia - i to nie wszystkie..
Były po 10 zł, grzech nie kupić...
Monia - dzięki za info, szukałam wisienki o kulistej koronie i.. znalazłam
Krysiu, powojniki też przesadzałaś? Miałam nadzieję, że w przyszłym tygodniu posadzę już w gruncie, ma być dosyć ciepło. I tak muszę je przyciąć mocno po posadzeniu, więc te wybujałe pędy pójdą pod sekator

Monia - dzięki za info, szukałam wisienki o kulistej koronie i.. znalazłam

Krysiu, powojniki też przesadzałaś? Miałam nadzieję, że w przyszłym tygodniu posadzę już w gruncie, ma być dosyć ciepło. I tak muszę je przyciąć mocno po posadzeniu, więc te wybujałe pędy pójdą pod sekator

-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 23:59
Cudowne zakupy i wspaniała cena powojników. U Ciebie piękna wiosna i musi mi wystarczyć u nas mrozy. Pozdrawiam:)
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
...ja się nastawiłam na byliny...powojników nie nabyłam, mam dwa i na razie wystarczająco....miejsca zaczyna brakować.....

Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
- robaczek_Poznan
- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
No Kasiu, przybyłam, zobaczyłam i ...takie wiosenne pozdrowienia kocham
stęsknionym.
Piękne fotki. Podziwiam umiejętności, szczerze

Piękne fotki. Podziwiam umiejętności, szczerze

Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
ale sobie pochodziłam, nawet nie czuję zmęczenia tak cudownie zagospodarowany ogródek utknęłam tez w dziale architektura - kowalstwo, masz dziewczyno wyczucie jak i gdzie z czym i jak połączyć, super!
Masz zapewne kowala zaprzyjaznionego i to z wyobraznią bo nie każdy czyta rysunek, woli swoje pomysły, ja jestem na etapie zbierania "wyrobów z metalu" dzięki sąsiadowi który trudni się złomem
nawet ciekawe kwietniki, kraty nazbierałam, mój M puka się w głowę a co mi tam ważne, że roślinki będą się cieszyć bo tez im ciężko a tak zawsze sztywne ramionko się przyda
Kasiu widzę piękne białe datury, one są jednoroczne czy siejesz je do gruntu czy pikujesz itp. co prawda z datur zrezygnowałam ale takie jednoroczne bardzo mi się podobają, pięknie wyglądają w grupie.
pięknie dziękuję za cierpliwość, pomarudziłam ale nie zdeptałam za mocno ogródka, pozdrawiam
Masz zapewne kowala zaprzyjaznionego i to z wyobraznią bo nie każdy czyta rysunek, woli swoje pomysły, ja jestem na etapie zbierania "wyrobów z metalu" dzięki sąsiadowi który trudni się złomem
nawet ciekawe kwietniki, kraty nazbierałam, mój M puka się w głowę a co mi tam ważne, że roślinki będą się cieszyć bo tez im ciężko a tak zawsze sztywne ramionko się przyda

Kasiu widzę piękne białe datury, one są jednoroczne czy siejesz je do gruntu czy pikujesz itp. co prawda z datur zrezygnowałam ale takie jednoroczne bardzo mi się podobają, pięknie wyglądają w grupie.
pięknie dziękuję za cierpliwość, pomarudziłam ale nie zdeptałam za mocno ogródka, pozdrawiam

- edi13
- 1000p
- Od: 14 maja 2007, o 13:21
Kasiu a ja bym spróbowała , pecherznica jak chwast , rośnie szybko . Wytnij najstarsze pędy jak tak robiłam . Musiałam piłką ciąć bo sekator nie dawał rady. Zostaw pięć w miarę długich i prostych i skręć , zabezpiecz opaską. Wbij palik i przypnij . Sukcesywnie wszystko z dołu wycinaj, pozwól rosnąć koronie.
No kochana poszałaś z zakupami
.Ja w sobotę zaczęłam walczyć z rabatką, poprzesadzałam co nieco a tu masz śnieg 
Kochana jeszcze buziaki
dziasiaj My rządzimy

No kochana poszałaś z zakupami

Kochana jeszcze buziaki

-
- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
Kasiu
krokusiki bosssskie!
a kwitnący Rh piękny! tak, jak jakoś nie ruszą mnie za bardzo to na widok twojego oczy mi się zaświeciły
u mnie z kolei zakwitła wisienka i poczułam wiosnę choć dziś jeszcze zimno i ponuro ...

krokusiki bosssskie!

a kwitnący Rh piękny! tak, jak jakoś nie ruszą mnie za bardzo to na widok twojego oczy mi się zaświeciły

u mnie z kolei zakwitła wisienka i poczułam wiosnę choć dziś jeszcze zimno i ponuro ...
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Kasiu, cudne zdjęcia, ale masz wiosnę. Pełną gębą 

- moniczek
- 1000p
- Od: 19 sie 2010, o 17:55
Napatrzeć na Twoje krokusiki się nie mogę.
U mnie wciąż tylko listki pokazują... 

Ano Robaczku dzisiaj kobitki żądziły, ja 10 godzin w pracy a później w garach i z miotłą w reku
Nawet jednego kwiatuszka dostałam, od teściowej zresztą
Piękne ujęcia krokusów a kolor hiacynta cudowny.

Piękne ujęcia krokusów a kolor hiacynta cudowny.
- robaczek_Poznan
Witajcie
Klarysko/Justynko, bardzo dziękuję za odwiedzinki i serdeczności
każdy z nas już mocno stęskniony za wiosną, dlatego tym bardziej mi miło, że mogę podzielić się optymistycznym, ogrodowym akcentem
Witaj Taro! miło mi Cię gościć po raz pierwszy, mam nadzieję, że nie ostatni
Po trawce deptaj kochana do woli, nie jestem związana emocjonalnie z trawnikiem
Datury kupiłam jako sadzonki na giełdzie, cały sezon wyglądały pięknie - rozrosły się i nieustannie kwitły. U mnie stały w donicach w głębokim cieniu, na froncie domu.
Co do kowalskich ozdób w ogrodzie - bardzo mi miło, że Ci się spodobały, mam dużo radości z tych "projektów" i wplatania ich w ogród. Niestety kowala zaprzyjaźnionego brak
Zamawiałam u kilku fachowców, ale niestety pewna smutna prawidłowość każe mi szukać kolejnych..każą płacić z góry a zawalają terminy, są niesłowni, a jak już zrobią, to zmieniają cenę..etc. Niestety, takie realia. Jestem więc zmuszona szukać ciągle nowych wykonawców, a mam jeszcze kilka pomysłów.. Myślę, że takie znaleziska, o których piszesz to może być naprawdę cenny nabytek. Wystarczy oczyścić z rdzy, pomalować farbą przeciw rdzy, nałożyć np. patynę i będzie z powodzeniem udawać styl retro
Potem dosadzisz do tego zielone i pokażesz nam efekty
Edytko - dziękuję za instrukcje. Zrobię tak jak mówisz, nie jestem jakoś nimi zachwycona w tej formie, więc mogę poeksperymentować
Dziękuję za ślicznego hiacynta!
Ewa - Wisienka już zakwitła? wow, ale przyspieszenia dostała u Ciebie, a co dopiero będzie jak wyląduje w ogrodzie... Masz złotą rączkę do roślinek
Ania, Moniczka - miło mi, że Wam się podoba, jutro będzie kolejna dostawa, zapraszam
Parysko - sto lat kochana, dawno Cię nie "widziałam"!Ale nie dziwne, że czasu na klikanie masz mało, jeśli taki pracuś z Ciebie
Teraz Twój M powinien Ci przygotować gorąca kąpiel z olejkami, zapalić świece, nalać wina - odpocznij chociaż wieczorem bidulko
To teraz dla wszystkich kobietek-ogrodniczek, tulipanki z mojego ogrodu

Klarysko/Justynko, bardzo dziękuję za odwiedzinki i serdeczności

Witaj Taro! miło mi Cię gościć po raz pierwszy, mam nadzieję, że nie ostatni

Co do kowalskich ozdób w ogrodzie - bardzo mi miło, że Ci się spodobały, mam dużo radości z tych "projektów" i wplatania ich w ogród. Niestety kowala zaprzyjaźnionego brak

Edytko - dziękuję za instrukcje. Zrobię tak jak mówisz, nie jestem jakoś nimi zachwycona w tej formie, więc mogę poeksperymentować

Ewa - Wisienka już zakwitła? wow, ale przyspieszenia dostała u Ciebie, a co dopiero będzie jak wyląduje w ogrodzie... Masz złotą rączkę do roślinek

Ania, Moniczka - miło mi, że Wam się podoba, jutro będzie kolejna dostawa, zapraszam

Parysko - sto lat kochana, dawno Cię nie "widziałam"!Ale nie dziwne, że czasu na klikanie masz mało, jeśli taki pracuś z Ciebie

To teraz dla wszystkich kobietek-ogrodniczek, tulipanki z mojego ogrodu

- Zabeczka101059
- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Piękne tulipanki w pięknych sukieneczkach