Ogródek Robaczka

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka

Post »

aha, myślałam, że właśnie wiśnia. Bardzo ładna jest - polecam ;:108
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

robaczku....ja swoje gardeniowe nabytki dzisiaj umieściłam w donicach....zaczęły mi intensywnie rosnąć w opakowaniach........

pozdrawiam
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Renia - i to nie wszystkie.. :;230 Były po 10 zł, grzech nie kupić... ;:224
Monia - dzięki za info, szukałam wisienki o kulistej koronie i.. znalazłam ;:196
Krysiu, powojniki też przesadzałaś? Miałam nadzieję, że w przyszłym tygodniu posadzę już w gruncie, ma być dosyć ciepło. I tak muszę je przyciąć mocno po posadzeniu, więc te wybujałe pędy pójdą pod sekator ;:144
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59

Post »

Cudowne zakupy i wspaniała cena powojników. U Ciebie piękna wiosna i musi mi wystarczyć u nas mrozy. Pozdrawiam:)
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

...ja się nastawiłam na byliny...powojników nie nabyłam, mam dwa i na razie wystarczająco....miejsca zaczyna brakować..... ;:108 ;:108
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Monikwiaty - witam nowego gościa :wit Zapraszam do mojego wiosennego ogrodu ;:138
Krysiu, - jakie powojniczki masz u siebie? uwielbiam clemki i ciągle znajduje dla nich nowe miejsca... ;:224

Na dobranoc zostawiam wam wiosnę do poduchy ;:19

ObrazekObrazek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

No Kasiu, przybyłam, zobaczyłam i ...takie wiosenne pozdrowienia kocham ;:167 stęsknionym.
Piękne fotki. Podziwiam umiejętności, szczerze ;:108 ;:138
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

ale sobie pochodziłam, nawet nie czuję zmęczenia tak cudownie zagospodarowany ogródek utknęłam tez w dziale architektura - kowalstwo, masz dziewczyno wyczucie jak i gdzie z czym i jak połączyć, super!
Masz zapewne kowala zaprzyjaznionego i to z wyobraznią bo nie każdy czyta rysunek, woli swoje pomysły, ja jestem na etapie zbierania "wyrobów z metalu" dzięki sąsiadowi który trudni się złomem
nawet ciekawe kwietniki, kraty nazbierałam, mój M puka się w głowę a co mi tam ważne, że roślinki będą się cieszyć bo tez im ciężko a tak zawsze sztywne ramionko się przyda ;:224

Kasiu widzę piękne białe datury, one są jednoroczne czy siejesz je do gruntu czy pikujesz itp. co prawda z datur zrezygnowałam ale takie jednoroczne bardzo mi się podobają, pięknie wyglądają w grupie.

pięknie dziękuję za cierpliwość, pomarudziłam ale nie zdeptałam za mocno ogródka, pozdrawiam :wit
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21

Post »

Kasiu a ja bym spróbowała , pecherznica jak chwast , rośnie szybko . Wytnij najstarsze pędy jak tak robiłam . Musiałam piłką ciąć bo sekator nie dawał rady. Zostaw pięć w miarę długich i prostych i skręć , zabezpiecz opaską. Wbij palik i przypnij . Sukcesywnie wszystko z dołu wycinaj, pozwól rosnąć koronie.
No kochana poszałaś z zakupami :tan .Ja w sobotę zaczęłam walczyć z rabatką, poprzesadzałam co nieco a tu masz śnieg ;:223

Kochana jeszcze buziaki ;:114 dziasiaj My rządzimy :tan ;:3

Obrazek
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Kasiu :wit
krokusiki bosssskie! ;:167
a kwitnący Rh piękny! tak, jak jakoś nie ruszą mnie za bardzo to na widok twojego oczy mi się zaświeciły :shock:
u mnie z kolei zakwitła wisienka i poczułam wiosnę choć dziś jeszcze zimno i ponuro ...
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Kasiu, cudne zdjęcia, ale masz wiosnę. Pełną gębą ;:138
Awatar użytkownika
moniczek
1000p
1000p
Od: 19 sie 2010, o 17:55

Post »

Napatrzeć na Twoje krokusiki się nie mogę. :D U mnie wciąż tylko listki pokazują... :wink:
Mój ogród-czarujący...
Pozdrawiam Monika :)
Awatar użytkownika
paryska
500p
500p
Od: 20 lip 2008, o 17:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ano Robaczku dzisiaj kobitki żądziły, ja 10 godzin w pracy a później w garach i z miotłą w reku :;230 Nawet jednego kwiatuszka dostałam, od teściowej zresztą :;230
Piękne ujęcia krokusów a kolor hiacynta cudowny.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie ;:4
Klarysko/Justynko, bardzo dziękuję za odwiedzinki i serdeczności ;:196 każdy z nas już mocno stęskniony za wiosną, dlatego tym bardziej mi miło, że mogę podzielić się optymistycznym, ogrodowym akcentem ;:197
Witaj Taro! miło mi Cię gościć po raz pierwszy, mam nadzieję, że nie ostatni ;:138 Po trawce deptaj kochana do woli, nie jestem związana emocjonalnie z trawnikiem :;230 Datury kupiłam jako sadzonki na giełdzie, cały sezon wyglądały pięknie - rozrosły się i nieustannie kwitły. U mnie stały w donicach w głębokim cieniu, na froncie domu.
Co do kowalskich ozdób w ogrodzie - bardzo mi miło, że Ci się spodobały, mam dużo radości z tych "projektów" i wplatania ich w ogród. Niestety kowala zaprzyjaźnionego brak :-( Zamawiałam u kilku fachowców, ale niestety pewna smutna prawidłowość każe mi szukać kolejnych..każą płacić z góry a zawalają terminy, są niesłowni, a jak już zrobią, to zmieniają cenę..etc. Niestety, takie realia. Jestem więc zmuszona szukać ciągle nowych wykonawców, a mam jeszcze kilka pomysłów.. Myślę, że takie znaleziska, o których piszesz to może być naprawdę cenny nabytek. Wystarczy oczyścić z rdzy, pomalować farbą przeciw rdzy, nałożyć np. patynę i będzie z powodzeniem udawać styl retro :uszy Potem dosadzisz do tego zielone i pokażesz nam efekty ;:138
Edytko - dziękuję za instrukcje. Zrobię tak jak mówisz, nie jestem jakoś nimi zachwycona w tej formie, więc mogę poeksperymentować ;:108 Dziękuję za ślicznego hiacynta!
Ewa - Wisienka już zakwitła? wow, ale przyspieszenia dostała u Ciebie, a co dopiero będzie jak wyląduje w ogrodzie... Masz złotą rączkę do roślinek ;:108
Ania, Moniczka - miło mi, że Wam się podoba, jutro będzie kolejna dostawa, zapraszam ;:138
Parysko - sto lat kochana, dawno Cię nie "widziałam"!Ale nie dziwne, że czasu na klikanie masz mało, jeśli taki pracuś z Ciebie ;:224 Teraz Twój M powinien Ci przygotować gorąca kąpiel z olejkami, zapalić świece, nalać wina - odpocznij chociaż wieczorem bidulko ;:168

To teraz dla wszystkich kobietek-ogrodniczek, tulipanki z mojego ogrodu ;:167

ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Obrazek Obrazek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14