Ogród Joli i Zbyszka cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Helen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 19:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Joli i Zbyszka cz.2

Post »

Jolu, piękny widok na cały ogród. W szpalerze rosną tuje ładnie przystrzyżone. Kosodrzewiny
takie dorodne. Ja w ubiegłym roku musiałam się pozbyć kosodrzewinki rosła przed domem , była olbrzymia
i zasłaniała wszystko co za nią rosło. Żal mi jej było, no ale tak bywa uszczuplanie dosadzanie :D
Jutro to niespodzianka, wczoraj to już historia, a dzisiaj to wielki dar.

Ogród Helen cz.1,cz.2.
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2009, o 21:12

Post »

Jolu. Piękne ujęcie ogrodu na pierwszym zdjęciu. Za żywopłotem brakuje na tej przestrzeni wody - byłoby cudo.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu, dopiero z ,,lotu''widać układ Ogrodu , tak z dużej litery. No i gdyby tak spore oczko , było by jeszcze lepiej, :uszy
U mnie nadal nic nie padało ;:223 ;:223
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38

Post »

Jak patrzę na twoje lobelie i w ogóle często na forum je spotykam to żałuję że nie zakupiłam sadzonek i na drugi rok muszę to zmienić
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2011, o 12:20

Post »

Hej Jolu czyżbyś urlopowała?!
No bo przecie nie zarosłaś aż tak by nie mieć czasu na fotki! A jeszcze nie tak dawno ''ktoś'' mnie przywoływał do zdjęciowego porządku ;:224
Joluś jak tam Twoja psinka? Będzie to pępkowe w końcu?!
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13

Post »

;:oj białej jeżówki to nie mam-jak ci się rozrośnie to wpadnę z jakąś przekąską dla M i jak nie ty to on mi podkopie maleńka sadzoneczkę ;:224
uwielbiam te widokowe zdjęcia z twojego ogrodu...no i fajne te nowe zdobycze... :wink:
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Troszkę ostatnio byłam w rozjazdach, oczywiście zaowocowały one nowymi zdobyczami. Moja skrętnikowa kolekcja wzbogaciła się o nowe odmiany .

W tym tygodniu podróżowaliśmy ze Zbyszkiem po południowej Polsce a konkretnie po Podbeskidziu.
Zauważyliśmy że po przedostaniu się za Rzeszów pojawiają się w ogrodach dorodne i teraz obficie kwitnące krzaki hibiskusów, zastanawia mnie że nie przemarzają ,chociaż tam zimy ostrzejsze a nie podejrzewam żeby były okrywane. I jeszcze jedna rzecz mnie zastanowiła gdzie ludzie kupują te cuda bo szkółek tam jak na lekarstwo a w żadnej nie widziałam tych roślin.

Tak wyglądają

Obrazek

Obrazek

A tu byliśmy między innymi

Obrazek

Pięknie odnowiony rynek w Gorlicach

Obrazek

Obrazek

Stary kościółek w miejscowości Ropa

Obrazek
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

hutkow- Edziu bardzo dziękujemy za te pochwały, to balsam na nasze serca i bardzo to miłe że to co robimy nie tylko nam się podoba.

Helen- Helenko nasze kosodrzewiny rosną na skarpie, też już są spore ale nie daje się tego odczuć.Thuje dopiero w tym roku przycięte bo wcześniej nie pozwalałam mężowi ich ruszać. U nas w ogrodzie też niektóre roślinki musiały ustąpić miejsca nowym , tak stało się z oczarem, krzaczor był ogromny ale kwitł jesienią a nie wiosną i kwiaty miał małe i niepozorne.Szkółkarze też muszą z czegoś żyć. :;230

drozd- Janusz a teraz nie jest cudo? :;230 Wody nie mamy w planach, strasznie nie lubimy komarów.

tade k- Tadziu żadnego oczka ;:185 . Mam nadzieję że w końcu i u Ciebie popadało i nie musisz podlewać.

szyszunia- ja mam lobelie z własnego siewu i w tym roku rozleniwiłam się i nawet ich nie pikowałam tylko od razu wysadziłam do gruntu , okazało się że to dobry pomysł bo roboty mniej i pojemniki z rozsadą nie zaśmiecają parapetów a lobelia doskonale dała sobie radę co widać na zdjęciach.

nirali- Kasiu urlopu w tym roku nie przewidujemy może krótki wyjazd od 15 sierpnia.
Nie masz racji- zarosłam okrutnie, wczoraj walczyłam z chwastami w warzywniaku a i pomidory zaczynają dojrzewać więc trzeba je było doprowadzić do ładu bo nie dawało się wejść.Zgłosiłam nasz ogród do konkursu dożynkowego i będzie komisja na wizji lokalnej więc trzeba co bardziej widoczne chwaściory pousuwać.
Moja sucz znowu nas zawiodła, co prawda termin upływa w poniedziałek ale już wiadomo ze znowu nic, ja już definitywnie się poddaję, mam dosyć obcych psów na posesji.Pępkowe mimo wszystko może być. ;:136
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Jolu ciekawa wyprawa za Wami. Powiem Ci że ja hibiskusy zobaczyłam (zauważyłam) dopiero w tamtym roku jak byłam u teściowej, tam w kilku pobliskich ogródkach rosły już ładne krzaczki i pięknie kwitły i w tym roku widziałam że wszystkie rosną dalej niektore delikatnie mróz uszkodził ale są. Ja przywiozlam sobie jakiś czas temu małą sadzonkę jednego i ciekawa jestem czy mi przezimuje? Może pochwalisz się co nowego kupiłaś?
Ja również trzymam kciuki za Waszą wygraną.
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jolu trzymam kciuki wygrana ci się należy ;:108 ;:108 A sunia niech się do roboty bierze :D
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Jolu, podczytuję Twój wątek, ale nie zawsze się wpisuję, bo i cóż ja mądrego mogę napisać? odmian za bardzo nie znam, roślinek pojedyńcze sztuki. No i wyczytałam, że masz nadwyżki pysznogłówek. Jak jeszcze ich nie rozdysponowałaś,to bardzo chętnie bym je przygarnęła. Jeżówki też, jeśli już jestem taka odważna ...
W moich okolicach /łódzkie/ też były hibiskusy, ale tej zimy wymarzły. One chyba ok dwudziestu lat dożywają, Są piękne, trzeba im to przyznać. Mam dostać siewki, Jak chcesz to się podzielę.
fiwonka

Post »

Jolu, masz cudowny, ogromny ogród. Chylę czoła ;:138 Może kiedyś doczekam się takiego i takiej kolekcji kwiatów.
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Jolu czytałam u Janusza że chcesz zrobić rabatkę floksową, ja też o czymś takim myślę i chciałabym na niej posadzić wszystkie odmiany floksów jakie mam, najpierw na wiosnę kwitłyby szydlaste i ten taki niebieski a później te wiechowate, a Ty jak planujesz? czekam na Twoją bo moja to dopiero w przyszłym roku...
Awatar użytkownika
MonaeS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2010, o 22:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jolu a kto i gdzie oddaje głosy na ogrody w konkursie dożynkowym?Bo święto plonów obchodzimy wspólnie.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Jola, ja też robię floksową rabatkę. Na początek zasadziłam floks "Europa" i teraz to już pójdzie...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”