Kocham Ogród cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Kocham Ogród cz.3

Post »

Piękna ta jeżówka.
Florexpol tez uważam za niezbyt solidną firmę ;:222 .
Yoannak
500p
500p
Od: 2 kwie 2011, o 22:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jeżówka piękna, taka energytyczna ;:138 przy dzisiejszej pogodzie ;:131. Adrianko śpieszę się :heja :wit.
Joasia
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

Lodziu, teraz tym bardziej żałuję, że nie wybrałam się w niedzielę. :( Spotkałybyśmy się. A coś w ogóle kupiłaś?
Pewnie liliowców masz dość, ale jednak jeszcze mój dla Ciebie, bo może będziesz zainteresowana, to sie w przyszłości
podzielę.
Obrazek

Obrazek

Gosiu, Margo, ;:196 po prostu tak mi się napisało, bo zaglądałaś do mnie od początku. :tan Czasem brak konceptu.
Nikt z nas nie zapamięta wszystkiego, nawet zaglądając do części wątków na tym wielkim forum.Miałam na myśli języczkę.
Do Wojsławic wybierz się koniecznie, do mnie 50 km, więc też przy okazji. Mnie zachwyca teraz też, ale najbardziej w okresie
rododendronowym. U mnie też wtedy najciekawiej. Teraz tak:

Obrazek

AniuDS chętnie bym ją rozmnożyła, ale jak? Na jesieni przesadziłam pomarańczową i nie przeżyła zimy. ;:145 Tej już
nie ruszę. ;:185 Teraz jest dużo firm, czasem szkółek,, wysyłkowych i rzecz polega na zaufaniu, bo kupujemy kota w worku.
Trzeba ostrzegać innych, jeżeli firma okaże się niesolidna. Niezły biznes - wysłać byle co i nie przyjmować reklamacji.
Do tematu jeszcze wrócę, na razie przykład z Lilypolu. W pop.roku liliowiec - 10 cm. z korzeniem - oczywiście
zmarnował się. W tym roku 2 w porządku, nawet już kwitną, ale Blizzard Bay, który ja i Ewa kupiłyśmy dlatego, że miał być
czysto biały, jest zażółcony, i nie biała ta biel. Obie jesteśmy rozczarowane.
Obrazek

Yoasiu, jak Ci potrzeba energetycznego kwiatka , to - Tebaldi.

Obrazek
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

Adrianno,dziękuję - jesteś kochana ;:167
Zapomiałam odpowiedzieć na pytanie -kupiłam drobiazgi:pierwiosnek-viala,bardzo mi sie podoba,pełną rudbekię i floksa o dość mocnym kolorze malinowo-koralowym.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Jeżówki się sieją po kwitnieniu, powinna i ta :wink:
W Lilypolu jeszcze nie robiłam zakupów, jakoś tak zeszło i poszło..
Może dobrze...
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lodziu, będę u Ciebie podziwiać. A mnie już powoli przestaje kręcić kupowanie bylin. Jeszcze tylko jakieś róże posadzę. :D

Obrazek

Aniu DS, czyli nie należy usuwać wszystkich przekwitłych kwiatostanów. ;:124 Na wiosnę zamówiłam w Lilypolu
różne lilie. Były opisane. Zapisałam, gdzie którą sadzę. Niektóre się zgadzają, ale z 4 różnych wyszły takie same. :(
Extravaganza akurat ok. Ma niesamowicie wielkie kwiaty. Nigdy jeszcze tak wielkich nie widziałam.

Obrazek
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
Maziaa
100p
100p
Od: 30 maja 2012, o 22:56

Post »

Witam Adrianno zajrzałam z sentymentu do imienia ( moja córka jest Twoją imienniczką) i obejrzałam Twoje królestwo z zapartym tchem. po prostu ;:180
Piękny ogród, różnorodność roślin, tęcza barw - CUDNIE !!!
Jak na razie dla mnie Twój ogród to niedoścignione marzenie, ale będę podpatrywać i może u mnie też zagości więcej barw :heja
Pozdrowienia z Małopolskiego Bieguna Ciepła
Marzena
Zielony zawrót głowy
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Śliczny ten widoczek z Twojego ogrodu ;:138
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzenko, witam serdecznie. Miło czytać taką laurkę. :D Staram się, jak mogę, a wartość kryje się w samym dążeniu do celu. Jeszcze, jeszcze... ;:224 . Uważam, że dobry miałaś pomysł (skąd?) z imieniem. Wprawdzie we wczesnym dzieciństwie
było czasem niefajnie, było rzadsze, ale obecnie - jaka wygoda na Forum. :;230 A moja imienniczka jest zadowolona?
Moja córka , Anna , b. lubię, ale nazbyt popularna. Na powitanie dla Ciebie pięciornik; skromny, ale rzadki, bo ma ciemnoczerwone
kwiatki.

Obrazek

Sweety, - będzie ładny kontrast z nachyłkiem okółkowym.

Obrazek
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2009, o 22:43

Post »

Adrianno, czerwony pięciornik śliczny jest ;:108 Lubię takie małe kwiatki, tak naturalnie się komponują. Podziwiam Twoje oko do wynajdywania takich perełek!

Do Piotrkowa jeszcze nie dotarłam, ale co się odwlecze, to nie uciecze:)
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Adrianko widoki twojego ogrodu są wspaniałe, okazałe kępy różnych kwiatów pięknie się prezentują, również lilie pełne wyjątkowo śliczne, też wiele takich kupowałam ale jakoś nie kwitną. :( Czy nachyłek z ciemnym środkiem zimował już u ciebie?
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Czyli jednak trochę znam Twój ogród :wink:
Teraz też jest bardzo ciekawie u Ciebie. Co to jest to niebieskie na brzegu rabaty na zdjęciu, które dla mnie wkleiłaś?
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dagmaro, mam jeszcze jaśniejszy, ale kwiatki ciut większe.Było kilka, ale źle przezimowały. Zostało po 1. Jak już
będzie do podziału możesz dostać. Wiem, że remontujesz, zaglądam. :D A taką trawkę znasz?

Obrazek

Irenko, dzięki za miłe słowa. ;:180 Trochę lilii straciłam. Będę teraz sadzić przede wszystkim orientalne. Nareszcie
coś mi pachnie. Mam kiepskie powonienie. :( Ten nachyłek to nowy nabytek. Podobno może nie przezimować. Może go
w zimie trzymać w piwnicy? Tyle masz swoich pięknych kwiatów, że dla Ciebie będzie drzewo.

Obrazek

Gosiu,od początku jesteś moim miłym gościem. (może i w realu w przyszłości). To niebieskie to jednoroczny żeniszek.
Dostałam od Ewykory. Chciałam 3, a dostałam 30 (nawet więcej), więc skorzystałam z jej sugestii i zrobiłam obwódkę.
....a w tym cała jest uroda, gdy piegi są na nosku...
Obrazek
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Czerwona jeżówka naprawdę bardzo energetyczna, z pewnością stanowi mocny akcent w ogrodzie.
Oglądam różne jeżówki i pomału zaczynam się nimi zachwycać, tylko kompletnie nie mam gdzie posadzić. :;230
U Ciebie nachyłek okółkowy już kwitnie a u mnie otwierają się dopiero pojedyncze kwiaty.
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2009, o 22:43

Post »

Adrianno- takie trawki miałam nawet trzy, ale wywaliłam :( Nie było im jakoś po drodze ze mną, wyglądały paskudnie. Twoja jarzębina jest cudna!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”