Ogród u stóp klasztoru cz. 2 - 2012
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lut 2010, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród u stóp klasztoru cz. 2 - 2012
Grażynko kiedy spadł śnieg to u mnie wszystko uśpione . ale nie powiem w styczniu miałam obawy że będzie kwitła .mrozy potem u mnie były nawet - 13 , więc takie nabrzmiałe pączki mogło omrozić . niestety to dopiero za jakiś czas się dowiem . podobnie z wiosennymi . wszystko było na wierzchu hiacynty , krokusy itp.wprawdzie malutkie pałki ...ale
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Myślę, że nie będzie tak żle.
U mnie na razie wszystko wygląda dość dobrze a też śniegu nie było a mróz podobny.
U mnie na razie wszystko wygląda dość dobrze a też śniegu nie było a mróz podobny.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Helen
- Od: 30 sie 2010, o 19:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Alinko u mnie hiacenty , liliowce też były już zielone na wierzchu, przyszedł na nie mróz i śnieg ,
dzisiaj zobaczyłam że spod cienkiej warstwy śniegu sterczą te same zielone hiacenty.....
być może przetrwały
dzisiaj zobaczyłam że spod cienkiej warstwy śniegu sterczą te same zielone hiacenty.....
być może przetrwały

-
Helen taka mam nadzieję . nigdy nie byłam zadowolona z wiosny w zimie . już tyle razy z tego powodu nie ma na wiosnę ładnego kwitnienia tylko sterczą zmarznięte kikuty roślin . zabierały się dopiero w czerwcu
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Alinko,medytujecie widzę nad wiosną w zimie u mnie nawet maliny wyszły z ziemi i miały gdzieś 2-3 cm i też mogło je zmrozić
-
Tak Marta - właśnie pisze że wcale mnie te dodatnie temperatury teraz nie cieszą .wiem , wiem wszyscy chcemy wiosny , ale w swoim czasie
lubię wiosenne obrazki z host . własnie sobie przeglądałam dzisiaj i stwierdzam że moja kolekcja wynosi już 30 gatunków ...nie w ilu miejscach je mam bo chyba w ok 80

lubię wiosenne obrazki z host . własnie sobie przeglądałam dzisiaj i stwierdzam że moja kolekcja wynosi już 30 gatunków ...nie w ilu miejscach je mam bo chyba w ok 80

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Bardzo malownicze hostowisko, na którym można zobaczyć, ile jest rozmaitych odcieni zieleni. A wszystko to poprzetykane tawułami, kamieniami, dąbrówką. No i te oryginalne różowe pierwiosnki, które już nie pamiętam jak się nazywają, a których u siebie nigdy nie mogłam się jakoś dochować.
Jednym słowem: choć lubię kolorowe rabaty, to również i same zielone plamy są urocze, świeże i koją wzrok.
Alinko, miłego nowego tygodnia!
Jednym słowem: choć lubię kolorowe rabaty, to również i same zielone plamy są urocze, świeże i koją wzrok.

Alinko, wspaniałe obrazy! Szczególnie ujął mnie ten z wiązem Wredei oraz krzewuszką w roli głównej... Jak mnie się chce już wiosny!
Pozdrawiam Cię serdecznie!
Pozdrawiam Cię serdecznie!

-
WANDZIU ---pierwiosnek primula vialii . coś mu u mnie spasowało , bo rośnie jak szalony .
hosty mieszam odcieniami żeby nudy nie było .
AGUNIA ---- a wiesz że porwałam się żeby ją wykopać na wiosnę i posadzić tam 4 m. żywopłotu grabowego , ale jak tę fotkę zobaczyłam wczoraj to uznałam że chyba na głowę upadłam
hosty mieszam odcieniami żeby nudy nie było .
AGUNIA ---- a wiesz że porwałam się żeby ją wykopać na wiosnę i posadzić tam 4 m. żywopłotu grabowego , ale jak tę fotkę zobaczyłam wczoraj to uznałam że chyba na głowę upadłam
Oj, nie wykopuj - wygląda w tym miejscu znakomicie 

-
ale wiesz jak to czasem jest ..coś zauroczy i zamroczy człowieka . bardzo podobają mi się żywopłoty z grabów . zrobię tylko 3 m
wykopałam stara brzoskwinię, z której owoce były małe i kwaśne no i mam miejsce
wykopałam stara brzoskwinię, z której owoce były małe i kwaśne no i mam miejsce
- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Alinko, piękne plany masz na nową rabatę jakże piękne widoki. Badzo mi sie podoba Twój ogród i będę tutaj zaglądać. miłego wieczoru życzę.
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- Danio
- Od: 8 lis 2006, o 18:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
U mnie noce jeszcze mroźne i sporo śniegu, mogłoby tak zostać jeszcze z dwa tygodnie, ale pogoda w tym roku zwariowana inie wiadomo, co nam jeszcze gotuje.
Marzy mi się taka prawdziwa, powoli nadchodząca wiosna, żeby można się było nacieszyć po kolei zakwitającymi gatunkami, bo w ostatnich latach wszystko kwitło na raz i bardzo krótko
Alinko, masz prawie hostową kolekcję narodową, gdzie Ty to wszystko mieścisz?
Pozdrawiam Dorota
Marzy mi się taka prawdziwa, powoli nadchodząca wiosna, żeby można się było nacieszyć po kolei zakwitającymi gatunkami, bo w ostatnich latach wszystko kwitło na raz i bardzo krótko
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
-
Sylwia85 pisze:Witaj Alinko, piękne plany masz na nową rabatę jakże piękne widoki. Bardzo mi się podoba Twój ogród i będę tutaj zaglądać. miłego wieczoru życzę.
Sylwuś zapraszam , miło słyszeć słowa otuchy ...że praca daje jakieś efekty ...choć to po nas zostanie ..ogrody
-
DOROTKO -- Gdzie mi tam do kolekcji narodowej . choć co roku coś dokupuję , bo przyznam po różach to moja druga miłość ...śmiech mnie bierze , bo o czym piszę to zaznaczam że to największa miłość ...dużo tych miłości , bo wszystkie kwiaty są bosssskie .Danio pisze:U mnie noce jeszcze mroźne i sporo śniegu, mogłoby tak zostać jeszcze z dwa tygodnie, ale pogoda w tym roku zwariowana inie wiadomo, co nam jeszcze gotuje.
Pozdrawiam Dorota
W tamtym roku dokupiłam jeszcze 10 gatunków ,ale są małe , więc nie ma co pokazywać ...choć sadzonki przyszły bardzo ładne z Funkia pl.
Z tą wiosną to ciągle jakaś jazda . w tamtym roku u nas było tak zimno że wszystko kwitło dopiero w połowie maja . boje się że ta zimowa wiosna też w tym roku może być powtórką zeszłorocznej .