Wątek dla osób odchudzających się w Nowym roku i osób kibic

Jak zachować doskonałe zdrowie, kondycję i urodę? Porady, zdrowa żywność, najlepsze przepisy.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewa2204
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 kwie 2009, o 22:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wątek dla osób odchudzających się w Nowym roku i osób kibic

Post »

Genia coś się nie odzywa, chyba jej nóżka mocno dokucza.
Mam nadzieję, że poszła do lekarza.
Bo jak się ma 18 lat tak jak my :;230 , to samo kiepsko przechodzi
i niestety trzeba porady ;:16
ostatnia szansa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lis 2009, o 18:14

Post »

Geniu! Zdrowia życzę! Wracaj do nas! ;:167
Moje nowe imię Szansa :)
"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kochani ja mam bardzo zniszczone stawy i kręgosłup ,przez nadwagę .
Jeżeli troszkę więcej chodzę lub ćwiczę zaraz stawy kolanowe i skokowe mnie bolą a nawet mam spuchnięte kolano i kostkę .
Nie było mnie na forum prawie cały dzień bo dziś jest rocznica śmierci mojej mamy .

Genia
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

Witaj Gieniu!
Smutną masz dzisiaj rocznicę, moja Mama też już nie żyje. Takie są prawa natury, a nam pozostaje pamięć, z nadzieją, że nasze dzieci też będą o nas pamiętać.

Tyle osób radzi i doradza (ja też). Musisz pogodzić się z myślą, że nie uda Ci się pozbyć nadwagi w krótkim czasie, czy to przez drakońską dietę, czy też forsujące ćwiczenia. Przy Twoim stanie zdrowia, zapomnij o odchudzaniu się na własną rękę. Musi Ci pomóc lekarz (nawet nie dietetyczka). A odchudzić musisz się koniecznie.
Na pewno konsultacji z lekarzem nie wymaga odstawienie słodyczy i różnego rodzaju wypieków, sosów, itp.
Zostaw na początek orbitrek (czy co tam masz) i zacznij od spacerów. Na początek 10 czy 15 min, zwiększając co parę dni po troszeczku. Sama się zdziwisz jak szybko poprawi się Twoja kondycja i w miarę ubytku wagi, dołożysz ćwiczenia na sprzęcie.
Ja mam znacznie mniej kilogramów do zrzucenia ale nie zamierzam szaleć. Będę szczęśliwa jak uda mi się pozbyć niektórych fatalnych nawyków (np. podskubywania czegoś jak siedzę przed komputerem, a siedzę długo).
Nie rezygnuj i trzymaj się ciepło.
Ogród Heleny cz.3
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

Dziewczynki, wiem, że późno... ale przyszłam po radę :)
Będę wśród tych Wam kibicujących ;:138 a że część z Was ma już spore doświadczenie w odchudzaniu, to liczę na wsparcie. Pomóżcie mi zrobić listę zakupów na weekend. Sęk w tym, że lista musi być gotowa do jutra do ok 11.00.
Chodzi o to, że mam jeść pokarmy lekkostrawne (dziś wyszłam ze szpitala) a mąż musi zrobić zakupy na weekend :)
Co ma kupić, co ugotować na obiadki itp. ? Może macie jakieś propozycje dań...
Przy okazji może też zgubię kilka kilogramów, bo waga ostatnio ze mną nie współpracuje :;230 Ciągle coś podjadałam, normalnie ciągle bym coś przeżuwała, więc teraz przymuszona połączę "przyjemne z pożytecznym".
x-k-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 28 paź 2011, o 22:16

Post »

aguskac pisze:Chodzi o to, że mam jeść pokarmy lekkostrawne (dziś wyszłam ze szpitala) a mąż musi zrobić zakupy na weekend :)
Co ma kupić, co ugotować na obiadki itp. ? Może macie jakieś propozycje dań...
Co to znaczy "lekkostarwne"? Dużo zależy od tego jaki był powód Twojego pobytu w szpitalu.
Standard to rosół i zupka jarzynowa.
Zależy jak tłusto możesz jeść. Najbezpieczniej będzie jeżeli mąż kupi kurczaka na rosół, mięso z indyka i dużo warzyw - włoszczyzna bez kapusty i warzywa mrożone.
Z kurczaka i włoszczyzny - rosół.
Indyk i warzywa mrożone przygotowane na parze. Możesz też zajrzeć do mojego wątku - jest tam trochę przepisów - wszystkie lekkostrane, ale unikaj fasoli.
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

kokolidek pisze:Co to znaczy "lekkostarwne"?
Dzięki za poradę :) Rankiem zajrzę sobie do Twojej kuchni. Właśnie nie określono mi konkretnej diety, powiedziano tylko, że lekkostrawne, żeby się "rozruszać" po 3 dniach głodówki. Jarzynową dali mi dziś, to rosołek będzie super pomysłem :heja
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pomyślałam dziś rano, że może jednak się zważę. Wyciągnęłam dawno nieużywaną wagę spod szafki w łazience i co? ...okazało się, że nie działa :;230 chyba beteria do wymiany...

Właśnie jem śniadanie: kasza jaglana ugotowana z łyżką siemienia lnianego, ziaren slonecznika i kilkoma suszonymi morelami, polana oliwą z oliwek. Pycha!
Ale ogólnie nie mogę powiedzieć, żebym jakoś całościowo dbała o dietę, chociaż śniadania na ogół niezłe - albo kasza, albo płatki owsiane na wodzie, albo mussli z jogurtem.
Wczoraj na kolację przypomniałam sobie niezłe zestawienie z mojej "chińskiej diety" - fasolka mung z brązowym ryżem, do tego sałatka z kiszonych ogórków z cebulką i oliwą; było pyszne ;:137

Geniu, tak sobie czytam o Twoich klopotach zdrowotnych i myślę, że naprawdę dla Ciebie byłby idealny wyjazd na wczasy z dietą owocowo-warzywną, naprawdę po 2 tygodniach wróciłabyś odrodzona i lżejsza - średnio około 5% wagi ciała. Ale przede wszystkim to jest szansa znacznej zmiany sposobu odżywiania na przyszłość - tam sa różne wykłady, zajęcia, konsultacje na ten temat. Poza tym masz tam blisko...nie to, co ja... :lol:

Na wszelki wypadek podaję linki do 2 ośrodków, w których byłam, znam je i mogę polecić:

http://uzboja.pl/
http://www.waldtour-revita.pl
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Witaj Romciu ja nie jestem z tych co szaleją z pozbyciem się nadmiaru tłuszczyku...bo uważam
kochajmy się takie jakie jesteśmy ale jak troszeczkę zgubimy te fałdeczki do będzie dobrze...
..pierwsza zasada nie szkodzić...
...druga nie podjadać..a to jest najtrudniejsze...
...trzecia ruch dostosować do swojej osoby ...
...czwarta nic na silę.
...piąta słuchać się lekarza i nie zapominać o lekach...jeżeli mamy takie wskazania...
...rano wstawać z uśmiechem na twarzy i patrząc przez okno mówimy --o jaki piękny jest świat
a my najpiękniejsze babki świata... :)

...a moja waga też wysiadła muszę kupić nową...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Giecikowa
200p
200p
Od: 13 lut 2011, o 09:35

Post »

Oj jakie proste zasady, ale jak trudno je zrealizować :roll:
Jak tu nie podjadać, kiedy koleżanka takie pyszne ciacho do pracy przyniosła ;:14 a w pakiecie z ciastem sałatkę ;:224 Wypadałoby się z pracy zwolnić, bo u nas tak często :;230
Pozdrawiam Dorota:)
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Moja waga niestety działa :(
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
sosna1
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 22:03

Post »

Moja też działa, ale nie korzystam. :wit. Zajmę się raczej kibicowaniem. Zawsze kiedy się odchudzam tracę siły i chęć do życia. Nie mam na to czasu. Może samo mi się schudnie? ;:224
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Zosiu :)
Też tak myślałam. Niestety w moim przypadku : samo to się tylko grzmi i błyska :(
Ale to na pewno wina wagi - nic tylko zepsuta.... ;:224
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
sosna1
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 22:03

Post »

Jagusiu, masz rację i jeszcze się samo grubieje. Ale jak tę herezję o "nieodchudzaniu" napisałam, poczułam się wolna. Zważyłam się :shock: i poleciałam do apteki po herbatkę figurę. Ona mnie jakoś zawsze motywuje, bo do zwykłych herbatek robię sobie serie kanapeczek i herbatki muszę dorabiać. :;230
Moja córka mówi, że to objadanie kompulsywne. Ach ta dzisiejsza młodzież. :roll:
Będę się odchudzać jak nic. Od jutra "dieta ścisła, od tego pomyślność w leczeniu zawisła" :tan
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33

Post »

Geniu nie byłaś dziś w wątku który sama założyłaś mam nadzieję że to z powodu wizyty u lekarza, a nie pogorszyło Ci się ze stawami. Pamietam zeszłą zimę kiedy mialam poważne problemy z poruszaniem się , a na dodatek myslałam że to juz tak będzie na zawsze straszne. Okazuje sie że nawet w moim wieku stan zdrowia może się poprawić, a Ty jestes młodsza, tylko trzeba jednak odwiedzić lekrza, a potem stosowac się do jego wskazań.mnie np. pani neurolog zabronila roweru ze względu na kręgosłup ja się z tego cieszę bo roweru nie lubię. POZDRAWIAM
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Zablokowany

Wróć do „Bądźmy ZDROWI i piękni... jak nasz ogród”