Iwonko masz rację ciemno i zimno jakoś szybko ta jesień przyszła Kochanie kupiłam dziś carską koronę koloru czerwonego i babka w ogrodniczym doradziła aby posadzić ją bokiem ,aby cebula nie gniła powiedz co o tym myślisz
Może bokiem, a może dobry drenaż, ja korony nie mam ale wszystkie cebulowe wkładam do doniczek, po kilka, zależy od wielkości cebul, robię drenaż, potem dobrą ziemię i doniczki zakopuję, co drugi rok, odkopuje i jak jest więcej cebul to dzielę i potem znowu doniczka i ziemia
Widzę moje ulubione lobelie... Kiedyś był ich większy wybór a teraz trzeba na nie polować. Niestety nie wszystkie fajnie rosną. Ta fioletowa jest u mnie jakaś dziwna jakby cały czas zwiędnięta a czerwona nie szaleje z kwitnieniem. A ślimaki ją uwielbiają
Ewuniu Drewutnio wszystko się dobrze skończyło, tylko paczkowy ma przechlapane a ja takie plany na porządki na działeczce miałam i połamało mnie tak że tylko spacerek mi zostaje przez najbliższy tydzień
A to moje nowe nabytki z przeceny za 1.60 ale nawet sprzedawca nie wiedział co to jet, prawdopodobnie pnącze, bo ma wąsy czepne