Moja mała "dżungla" - part II

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moja mała "dżungla" - part II

Post »

W mojej cebuli niepokoją mnie za to takie jakby zasuszone cienkie korzonki, jak nieraz przy cebuli zwykłej. Szkoda Wiktorio tej cebuli, bo z pleśnią to raczej faktycznie nic z tego nie będzie.
Na moim pudełku była naklejona nowa data paczkowania tych cebul. Mam nadzieję, że to dlatego, że w poprzednim sezonie mieli zwroty tych zestawów, więc wsadzili nową cebulę i stąd zmiana daty. ;:224
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Też mnie przez chwilę zastanowiły te nowe nalepki i doszłam do podobnych wniosków (a właściwie nadziei :wink: ). Cebula moczy się w jakimś antygrzybie, ale wątpię, żeby to coś dało. A te korzonki w moich też są ;:108 . Mam nadzieję, że to oznacza, że kiedyś rosły normalnie :roll: .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 13:24
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Teraz zerkłam tez do mich cebul. U fioletowej cebuli była mleczna woda i tez trochę pleśni.
Obrazek
Wyjęłam ją i pod kran, dobrze wymyłam, zmieniłam wodę i zobaczymy.
kohleria
200p
200p
Od: 7 paź 2011, o 10:17

Post »

Miodkowa irezyna już gotowa do dania jednej szczepki ale nie ta pora myślę :roll: . Cudna jest. Nareszcie prawdziwie inny kolor.
Hiacynt mnie zaskoczył. Wczoraj go fachowo z książką w ręku , posadziłam. Dzisiaj korzonków ma nie do policzenia. Odpala elegancko :heja .
Jak korzonki będą dosięgać wody, należy zwiększyć odstęp miedzy jej powierzchnią a cebulą o 1-2 cm.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Wiktoria_W i mmaryla ojej szkoda Waszych cebulek, miejmy nadzieję, że będą żyć dalej.
rapunzel koniecznie musisz utrwalić, ja w czwartek/piatek też to uczynię ;)
A jeśli chodzi o ususzone korzonki, to nic, ja bym je ciachnęła (zrobiłam tak przy zwykłej cebuli), bo i tak wypuści świeże nowe ;)
mmaryla pisze:Wszystkie okazy w surowym stanie utrwalone na fotkach.
Nie do końca, jeszcze czas na sesje u mnie, rapunzel i kohleria, no chyba, ze ktoś jeszcze kupił i nie pochwalił się ?
Adam12222
1000p
1000p
Od: 30 maja 2011, o 15:50
Kontakt:

Post »

Aguś bo komputer odmówił mi posłuszeństwa i tak jakoś wyszło długo :oops:
Moje roślinki:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Kobito jak możesz pisać o ile ktoś ma chęć WSZYSCY mają ;:196 martwiłam się że też nam znikłaś jak dużo innych :(
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Widzę, że ogólnopolska akcja "hiacynt" się szerzy :;230 no ale skoro lodówka to nie za dobre miejsce dla hiacynta a i mój średnio chłodny (nareszcie!!) pokoik też.. to chyba nie będzie czego u mnie oglądać za tekilkanaście tygodni :;230 Swoją droga w Tesco faktycznie widziałam 3 szt za 9.90 ale nie uległam.. jeszcze Lidl mnie kusi... ale rukola już kupiona w Kauflandzie... (aaaa w moim też są grudniki bez kwiatów po 1zł)

Adaś nie ma sprawy ;:196 dla mnie FO to tez przyjemność a nie obowiązek i jak nie mam jak to nie wchodzę, różne bywają sytuacje w zyciu przecież

trzynastka pisze:martwiłam się że też nam znikłaś jak dużo innych

nie nie, ja nie obrażam się zazwyczaj wcale :wink: przez okres świąteczny byłam na wyjeździe, w międzyczasie tu się rozpętała "wojna" i nie ogarniałam tego po powrocie, ale już doczytałam prawie wsio, wiem tyle ile wiedzieć muszę i jak mam chwilkę to piszę ;:224 a Wy biedactwa będziecie czytać :;230 szczególnie chyba dziś, bo zostałam sama samiuteńka na placu boju więc jak szefa nie ma... ;:224 to rządzę hahaha

kohleria pisze:Hiacynt mnie zaskoczył. Wczoraj go fachowo z książką w ręku , posadziłam. Dzisiaj korzonków ma nie do policzenia

a to mnie zatkało wiesz :shock: bo żeby w jeden dzień! chyba stworzyłaś mu idealne warunki ;:138

Wiktoria - mam nadzieję, że nasze hiacynty nie są jakieś przestarzałe, ale jak mi nie wyjdzie jego pędzenie to już wiem na co winę zwalić ;:224 bo przecież nie na siebie....

Maryla, Jagoda, Wiktoria, Teśka, Ania, Adaś, Celinko, - ;:196 dla Was

i miłego dnia ;:7 u nas dziś z rana mrozek, okien nie mam to nie wiem jak teraz, ale po 12 jadę na tą swwoją akupunkturę to po powrocie Wam powiem :uszy
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

mniodkowa, ja ostatecznie po weryfikacji temperatury w lodówce wyjęłam stamtąd mojego hiacynta i postawiłam na parapecie w zimnym przedpokoju. Myślę, że jednak lepiej będzie mu w 13 stopniach niż w 3. :roll:
Hiacynty w lidlu mnie nie urzekły. Były w kolorowych, ale wg mnie strasznie tandetnych doniczkach, a poza tym sobie nie chciałam w ogóle kupować, tylko na prezent, jednak zrezygnowałam.
kohleria
200p
200p

Post »

Miodkowa może dlatego w jeden dzień, że już ma wypuszczony ze 2 cm "nosek"?
Spróbuję sfocić i jakoś wstawić u Stokrotki. Prosiła :wink: . Postawiłam przy drzwiach balkonowych. U mnie tam najzimniej.
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

"Sfoć", ale wstaw u siebie, bo później wszyscy pomyślą, że to moje (wiem z doświadczenia) :;230
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Jagoda - mnie jakiekolwiek doniczki sklepowe, w których są sprzedawane kwiaty to nie urzekają ;:223 zawsze przesadzam, a jak nie czas na przesadzanie to wstawiam tymczasowo w osłonkę jakąś ;:224
Właśnie wpadłam na pomysł, że hiacynta moge posatwić w... wc :;230 tam nie mam grzejnika, jest ciemno i jak zacznie wiać jak kilka dni temu :shock: to i d*y posadzić nie można :;230

Teśka - Ania dobrze mówi - Ty fotkę u siebie umieść bo tu na FO niewiele osób doczyta :;230
U mnie (chyba na szczęście) już w każdym pomieszczeniu domu ciepło, chyba nie w czas kupiłam sobie tego hiacynta ;:223
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

mniodkowa, pomysł z WC wymiata :;230 ;:63 Popieram!
kohleria
200p
200p

Post »

O Mater Dolorosa już u Ani umieściłam :;230 . A niech sobie myślą,że jej. :;230
Już nie pomyślą,wycięłam. Rozkaz wykonany!!!
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

kohleria - Ty mi się tu nie naśmiewaj tylko wycinaj ;)
mniodkowa - dzięki za opinie o kulach ;)
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”