Mój ogród - eleka
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tak Elu to jest jednoroczny ,miałam kiedyś takiego,ale miał jaśniejsze kwiatki.Przestał się wysiewać i zaginął. 

pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
-
- ---
- Od: 18 sty 2007, o 08:26
Jeszcze przed zaśnięciem pochwalę się dzisiejszym, chwilowym pobytem w Rogowie.Jak tam było dziś pięknie, szkoda tylko, że nie miałam więcej czasu.Oczywiście skusiłam się na co nieco.Takim novum dla mnie był Palecznik chiński.I oczywiście kasa poszła w ruch.
A tu jest stronka o nim [url]To tutaj
A tu jest stronka o nim [url]To tutaj
Oczywiście jeśli przetrwa zimę.Dzisiaj właśnie go posadziłam.Posadziłam też trzmielinę koralową i hortensję- hydrangea macrophylla f. normalis Jzu-no-hana.Jejku ale nazwa, nie sposób jej zapamiętać.Do ziemi poszedł również posłonek od KaRo.Teraz mogę tylko czekać do wiosny i zobaczyć czy się przyjmie.
- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Cieszy to, że ciągle coś przybywa w ogrodzie to czekanie na kwiaty, owoce, to nasze życie 

serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dawno mnie nie było na forum, a tu takie zaległości.
Aniu, te czerwone to maczki kalifornijskie (eszalocja).Mają piękny rdzawo-czerwony kolor.Tylko w tym roku jakoś późno się porozkwitały, mam nadzieję, że w przyszłym roku będzie lepiej.Są śliczne i bardzo ładnie zdobią ogród.
Ewelinko, wcześniej wspominałam o Rogowie.Byłam tam niedawno, skorzystałam z wyprzedaży, a chyba masz rację, była na niej tabliczka," dla kolekcjonerów".Zresztą było wiele takich pozycji.Mam tylko nadzieję, że przetrwa u mnie.Postarałam się dla niej o optymalne warunki.Jest to dosyć młody krzaczek, więc myślę, że powinnam ją solidnie okryć, nie tylko podstawę, ale całość.
Aniu, te czerwone to maczki kalifornijskie (eszalocja).Mają piękny rdzawo-czerwony kolor.Tylko w tym roku jakoś późno się porozkwitały, mam nadzieję, że w przyszłym roku będzie lepiej.Są śliczne i bardzo ładnie zdobią ogród.
Ewelinko, wcześniej wspominałam o Rogowie.Byłam tam niedawno, skorzystałam z wyprzedaży, a chyba masz rację, była na niej tabliczka," dla kolekcjonerów".Zresztą było wiele takich pozycji.Mam tylko nadzieję, że przetrwa u mnie.Postarałam się dla niej o optymalne warunki.Jest to dosyć młody krzaczek, więc myślę, że powinnam ją solidnie okryć, nie tylko podstawę, ale całość.