Ogród działkowy w Maksie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
X_Ro-a

Re: Ogród działkowy w Maksie

Post »

Zainteresowałam się Mirko tym rozchodnikiem gdyż sama planuję posadzić go jako towarzystwo dla róż ;:108 :D
Awatar użytkownika
Rodusik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mirka witaj
Cały post przeczytany i zdjęcia oglądałam. Bardzo ladnie jest u ciebie
Pozdrawiam
Pozdrawiam, Mariola
Ogród Rodusika
Awatar użytkownika
santia
500p
500p
Od: 16 mar 2011, o 22:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj zbieraczko kamieni! ;)
Bardzo się Cieszę, że dałaś mi linka i, że tu zajrzałam, bo aż serce rośnie - tyle pięknych roślin, należących do grupy moich ulubionych. I do tego tyle modernizacji! Nie sądziłam, że aż tyle na działce zrobiliście, dobra robota. Zupełnie inne miejsce, pięknie zaaranżowane.

Oczywiście najbardziej zachwycam się u Ciebie różami. W dodatku masz te, na które ja też choruję - Grahama Thomasa, Goldenstern i New Dawn. Jak się u Ciebie sprawują? Hortensje bukietowe i azalie też kocham, zresztą już rozmawiałyśmy o nich. Nie pytałam tylko jeszcze jak się sprawują azalie?
No i ostrogowiec, którego po prostu ubóstwiam, choć - o ironio - nigdy jeszcze nie widziałam go na żywo, ale od zeszłego sezonu rośnie, więc w tym roku mocno na niego liczę ;) Piwonia biała urocza, żurawek śliczne odmiany, host zresztą też, a do tego ogromne okazy. Brawo, dobrze im u Ciebie.

Zachwyciły mnie biała budleja, świecznica, goździki skupione niebieskie i goździki białe (są genialne! Takie delikatne i kwiatek na kwiatku, czy one są wieloletnie?) Odętka biała też prezentuje się bardzo fajnie. Mam różową i bardzo ją lubię, bo długo kwitnie i nienagannie wygląda.

No i wiśnia ozdobna. Nie znam się na wiśniach, więc wpatrywałam się w podpis pod zdjęciem, żeby sprawdzić co tak fajnie kwitnie, a to wisienka ;) Śliczna.

Pozdrowienia, będę zaglądać (systematycznie) m.
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12

Post »

Bardzo się cieszę santia za wizytę i tyle ciepłych słów. Zapraszam serdecznie.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
karol
200p
200p
Od: 28 lis 2011, o 15:25

Post »

A ja dziś tyrałem przy oczku ,po prostu musiałem wiercić otwór w lodzie ,no i okazało się że lód gruby na 50 cm.
Nie wiem czy rybki przeżyją tegoroczną zimę.
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p

Post »

To by była katastrofa. A nie posiadasz takiego ustrojstwa jak napowietrzacz na zimę. Wtedy rybki maja tlen i woda nie zamarza. Ja osobiście nie mam stawu ani oczka wodnego i dlatego nie mam problemu z rybkami.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Dziś dostałam paczkę z nasionami :D Jutro zacznę nowy sezon :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p

Post »

Ewunia, cieszę się z Tobą. Zajrzę do Ciebie ( pewnie wrzuciłaś zdj. siewek). Ja też się zbieram i zbieram, wszystko robię tylko nie sieję swoich kwiatków. Przygotowane mam : doniczki, ziemia tylko miejsca brak!
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Do siewek to jeszcze trochę :D Na razie przygotowałam ziemię i uczę koty, żeby w niej nie grzebały :;230 Wyniosłam z piwnicy datury, fuksje i glicynie, zrobił się bałagan. Ale wiosna idzie, odwilż :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Róże z marketów nawet jak się przyjmą,to chorują :( Może w tym roku ruszą pełną parą :roll: A na niebieski kolor to już nie liczę :( Czekam na kwitnienie dwóch krzaczków w takich właśnie kolorach.Och,to słoneczko dzisiejsze nastroiło mnie już wiosennie :heja
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niebieskie róże to fantazja sprzedawcy :D Zakwitną pewnie w kolorze lila. Niektóre z nich są bardzo ładne, choć nie jest to mój ulubiony kolor.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
X_Ro-a

Post »

Widzę Mirko, że nie tylko ja się ociągam z sianiem :wink: jakoś nie mogę się do tego zabrać, a mam do posiania dosyć sporo kwiatków.
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05

Post »

Mirka spokojnej i rodzinnej niedzieli ci życzę ;:196
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p

Post »

Dziękuje za odwiedzinki Dziewczynki! Na dzień dzisiejszy to wciągnęłam worek z ziemią do wysiewu, aby odtajał. I to było by na tyle. Nudy, okropnie dzisiaj za oknem. U mnie strasznie mokro na chodnikach. Również życzę mimo wszystko spokojnej niedzieli. Może pod wieczór zajrzę.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Posiałam dziś jednoroczne, nakryłam szybą, żeby koty w nich nie siedziały i czekam, co się będzie działo. Odwilż, chlapa, ale nareszcie nieco cieplej. Czekam niecierpliwie, kiedy śnieg zniknie, mam dużo do zrobienia w ogrodzie :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”