..od początku - ze skrzydłokwiatem nic nie robię, myślę, że trafił mi się taki okaz, chętny do kwitnięcia, bo jego "mama" skrzydłokwiat teściowej też nie próżnuje..Mój kwitnie już chyba z miesiąc, najpierw miał dwa żagielki,. potem wypuścił znowu dwa...
Jedyne e czym mu dogadzam to częste zraszanie woda z B...nki
Stokrotkaniadzbanecznik wisi na karniszu

aż sprawdziłam, czy ta końcówka karnisza się trzyma mocno
Jagoda moje grudniki po poprzednim kwitnieniu wyniosłam do pokoju, gdzie jest, a raczej było, chłodno - i myślę, że to zainicjowało wtórne kwitnienie...Było chłodno, bo mąż zmienił tam grzejniki i jest prawie tak ciepło jak wszędzie...Zauważyłam tez pojedyncze pączki na starej odmianie, ciekawe, czy tym razem zobaczę jak kwitnie
mniodkowadzięki w imieniu skrzydłokwiata, to jedna z moich ulubionych roślin

A grudniki chyba obraziły się, bo je przestawiłam...jednego tak przypadkowo przy ścieraniu kurzu z parapetu, a drugiemu całkowicie zmieniłam miejsce - przekonałam się, że kapryśne to roślinki
trzynastkomnie tez strasznie kusił dzbanecznik, już kiedyś oglądałam, ale cena powyżej 30 zł ostudziła moje zapędy, za tego dałam 15 zł, uważam to za niezłą okazję, na dodatek dla mnie to był szczęśliwy traf bo podobne tego typu wyprawy do "Wielkiego Miasta" trafiają mi się raz na parę miesięcy

Mam nadzieję, że go utrzymam, zakupiłam wodę destylowana i pilnuję coby nie przesechł za bardzo