Penstemon kosmaty
Witam moich miły Gości.
Swoim Rh - w ubiegłym roku kwiecia nie ujrzałam na niej bo pąki jej podsychały więc postanowiłam jej dopomóc w cierpieniu a ta wypuściła nowe pędy na zaś...
Dziękuję za wpisy - zaglądam do Was. Z pisaniem trudniej bo nie mogę długo siedzieć przed komputerem.
Nogi i kręgosłup odmówiły posłuszeństwa. długo nie wysiedzę w pionie. Gdybym miała laptopa to w łóżku więcej bym pisałam.
Żyję nadzieją że zła pasa minie i będę upajała się ogrodowym pieleniem pełzając.
Teraz nazwijmy - kolekcja napełnionych doniczek w przeróżne roślinki przybywa,
Żurawki też czekają na wysadzenie po przebudowie chodnika i oczka.
Plewieniem zajęła się sąsiadka. Ogród późno siany bo byłam w szpitalu. Po powrocie dyrygowałam sąsiadką: co gdzie....
Ewuś - fasola nie sprzedana, cena spadła, z konieczności do jesieni zostanie.
Jeśli nic gorszego ze zdrowiem nie wyniknie i siły wrócą to 22 lipca będziecie mieli okazję zobaczyć ja z workowaną na pryzmie.
Chciałabym aby termin zaplanowanego spotkania u mnie doszedł do skutku.
Moniś Oczko częściowo wkopane. Ziemia dowieziona i rozplantowana, Agro włóknina czeka , oświetlenia i nowa Fontanna z Wodospadem do wmontowania.
Be zemnie ani róż. To moje hobby i nikt mi nie zastąpi...musiałabym chociaż dyrygować a z tym gorzej.
Mam nadzieję że do
Joli dotrę
Wandziu chociażby z nogami w górze na tylnym siedzeniu... dla wygody
...oby nie zapeszyć... Cieszę się też - poznamy się. Tyle dobrego o Tobie słyszałam od Joli.
hi,hi,hi - silna jestem jak leże w łóżku
Iwonko... - wstając już nie jest tak kolorowo.
Nie poddaję się i ciągam nowe roślinki a one cierpliwie czekają na swój dzień i rosną bo mój Kaziczek wody im nie żałuje..
Trudne do uwierzenia kwiatów nie lubi ale nie pozwoli im umrzeć z pragnienia.
Misiu róże uwielbiam a szczęścia do nich nie mam za wiele...Ciekawa jestem czy etykieta w nowo zakupionej będzie zgodna.
W ubiegłym roku cztery krzaki powtórzyły nazwę... oddałam je w dobre ręce do Warszawy.
W tym roku kupiłam wcześniej pięć krzaków i tylko dwie z nich ładnie rośnie, trzy bidulki ledwie żyją.
Do identyfikacji.... -
Tadek 
...wpisuję
Penstemon kosmaty
Hortensja od Ewuni Zamojskiej - mam tą jedną moje pomarzły włącznie z niebieską
...tą
hostę dostałam od
Tadka
a ta Wąskolistna moja stara podzielona , zastanawiam się czy to taką samą odmianę dostałam... obie mają dużo podobnych liści.
Jutro postaram się o nowe zdjęcia.
Dobranoc Kochani.