Ogródek AGNESS cz. 10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 10

Post »

Chyba w przyszłym roku znów skuszę się na sianie dalii. Są takie słodkie i kolorowe. Do tego bezproblemowe i kwitną aż do przymrozków. Potem je wywalamy i już. Same plusy. U Ciebie jedna ładniejsza od drugiej.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Aguś dużo zdrówka dla malutkiej ;:196 dla Ciebie zaś cierpliwości i uśmiechu, będzie lepiej ;:108
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Izuś, ja siałam dalie po raz pierwszy i jestem nimi zachwycona :D Już wiem, że zagoszczą w moim ogródku na stałe :D Ja spróbuję przezimować kłącza, podobno ładnie przechowują, jeśli się uda, to w przyszłym roku będę miała sianie z głowy. Bo zawsze wiosną jest prawdziwy problem z parapetami 8-) :lol:

Joluniu bardzo dziękuję ;:196 , mam nadzieję, że choróbsko szybko uda się zwalczyć ....
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agnieszko życzę zdrówka dla córci i tobie wytrwałości ;:196 Hortensje cudne ;:180 Ja zdecydowanie muszę uzupełnić braki w tej kwestii :lol: Dalijki rewelacyjne, tylko dlaczego je trzeba wykopywać na zimę. U mnie niestety nie udaje się przechować :(
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aneczko dziękuję ;:196
Te moje dalijki to jednooczne, wysiewałam wiosną. Ale podobno się dobrze przechowują przez zimę, więc spróbuję, bo zawsze kłopot z parapetami na wiosnę. Mama wysiewa pomidorki i paprykę, więc trzeba to gdzieś upchnąć, a wszystkie parapety zajmują storczyki....
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

Potwierdzam, że te dalijki można przechowywać przez zimę. tylko trzeba bardzo uważać aby nie wyschły. Życzę zdrówka córci. ;:3
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Agniesiu dalijki są przeurocze. :)
W realu jeszcze piękniej wyglądają.
Wspaniale zdobią jesienny ogród. :)

Dużo zdrówka dla Gabrysi życzę. ;:196
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agnieszko ja myślałam że dalie to tak tylko z karpy :oops: Jeżeli są jednoroczne to na pewno zagoszczą w moim ogrodzie. :D
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Aga, przepiekne te twoje hortensje. ja nie mam pojęcia co się stało moim ogrodowym. Wszystkie liscie chore, wygląda to na jakiegoś grzyba. Zastanawiam sie co robić. Chyba w tym roku dam im juz spokój a wiosna opryskam jakimś preparatem. Może to pomoże.
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Agusiu nie wiem od czego zacząć, hortensje jak marzenie pięknie przebarwione, dalijki tak cudne, że aż oczom nie wierzę :shock:, natura potrafi nas zaskakiwać pięknościami. Co do zdjęć jestem pod wrażeniem, ujęcia i wykonanie super. ;:180
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2008, o 23:59
Kontakt:

Post »

Aguś piękna jesień w Twoim ogrodzie....mnóstwo barw i kwiatów cieszy jeszcze oczy....kwitnie Ci powojnik J.Paweł II, a u mnie nie zakwitł w tym roku, przyrósł przez sezon bardzo ładnie, ale nie wytworzył ani jednego kwiatu :(
Bardzo mi się podoba ta czerwono-biała dalijka....śliczności ;:63
Awatar użytkownika
paola1a
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2010, o 22:25

Post »

Cudowny spektakl jesiennych barw a Twoje hortensje ---- no cóż, brak mi słów z zachwytu
Paulina
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aga,nie wiedziałam,że takie piekne dalie mogą być z nasion.Trzeba je wcześniej siać w domu,a nie można w maju do gruntu?
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Aga te mni dalie nie zawsze da się przechować, wysychają mimo obsypania piaskiem...tylko większe karpy dają się przechować. Zobacz czy nie ma nasion, można je z łatwością przechować i wysiać bezpośrednio na rabaty...wysiewałam kilka razy, mieszałam razem z aksamitkami i astrami. Siewki można później przepikować ;:108
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucy bardzo dziękuję ;:196
Dalijki spróbuję przechować, mam nadzieję, że się uda....jeśli nie znów będę siała :lol:

Tajeczko dziękuję bardzo ;:196
Dalie są naprawdę uroczymi kwiatuszkami, szczególnie ich urodę doceniłam teraz jesienią, kiedy mało innych kwiatów kwitnie...

Aniu to jednoroczne maluszki, bardzo ładnie wychodzą z nasion....ale podobno można przechowywać....ja nigdy tego nie robiłam , ale w tym roku spróbuję :D

Dorotko, myślę, że warto dokładnie zebrać liście, żeby nic nie zostawało na zimę pod krzaczkami i wczesną wiosną, zanim jeszcze zaczną nabrzmiewać pąki opryskać miedzianem.....

Irenko bardzo dziękuję za miłe słowa ;:196
Natura faktycznie tworzy najwspanialsze cuda :D dalijki i mnie oczarowały i już wiem, że zagoszczą u mnie na stałe :D

Eluś u mnie JP II zakwitł dopiero we wrześniu ....całe lato się lenił, byłam pewna, że już w tym roku nie pokaże kwiatuszków....a zrobił mi taką miłą niespodziankę :D
Twój przez sezon nabierał masy, a w przyszłym roku na pewno zaszaleje kwiatami :D

Paulinko bardzo się cieszę, że spodobały Ci się hortensje....ja również jestem nimi zaczarowana :D

Małgosiu ja dalijki siałam w domu a później pikowałam, ale robiłam to po raz pierwszy. Taką formę wolę, bo gotową sadzonkę posadzę w miejsce, w którym najbardziej mi odpowiada, pomiędzy różne zieleninki :D Ale podobno spokojnie można wysiewać do gruntu :D

Aniu , spróbuję z dalijkami....może akurat uda się chociaż część przechować.....a jak nie uda się, to wiosna wysieję ponownie.....Nasionek penie będzie sporo, bo nie obcinałam wszystkich przekwitłych kwiatów :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”