rapunzel - zielono mi :)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
aga111
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 sie 2011, o 12:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: rapunzel - zielono mi :)

Post »

Oj szalejesz Jagódko.Gratuluję nowych nabytków.Oj masz tych zielonych,masz.Ale to już tak jest z tym naszym hoplem na ich punkcie.U mnie przynajmniej to tak działa,że najpierw kupuję,a potem w domu pół dnia,albo i więcej zastanawiam się ,gdzie kolejny nabytek wcisnąć :?: I o dziwo zawsze jakimś cudem miejsce się znajduje :;230 I tak do następnego razu. :;230 ;:196
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

rapunzel pisze:mniodkowa, ja też podgrzewam mleko w mikrofali, a że lubię słodkie, to dlatego przelewam tę posłodzoną kawę przez nie.

A to ja jeszcze chytrzej - nagrzewam mleko, słodzę i robię piankę (wtedy cała jest słodka!) i wtedy albo do kawy albo kawa do tegoż mleka (jak ekspresem parzę to kawa do mleka wlewa się)
Anjja pisze:mniodkowa zmywara to musi jeszcze pociągnąć... służy nam już ponad 10 lat a w naprawy poszło już więcej niż była warta (a tania nie była) choćby siłą to z niej wyciągnę co wsadziliśmy :;230

też taka uparta jestem ;:108
Anjja pisze:W ogóle to się zastanawiam może by OT założyć bo tak mało roślinne te nasze rozmowy ;:108

czekaj czekaj, pisałaś zdaje się o rozdawaniu sansewierii a to zdaje się roślina... ;:24 ;:224 więc jakie OT?
A kawa.. no cóż, ja jak piję kawę to gapię się na swoje i Wasze zielone... więc też w temacie ;:109 myślę, że nie ma się do czego uczepić tak na dobrą sprawę ;:224

Jagoda pokaż zdjęcia gardenii :D
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

Lidka, tekst o maczecie mnie rozłożył na łopatki i kulam się prawie ze śmiechu
Anjja, zakładaj temat pogaduszkowy, bo ile można o kwiatkach nawijać :wink:
Zresztą idzie zima, balkony opustoszeją, roślinki przejdą w stan spoczynku, to o czym będziemy pisać, o cyklamenach i grudnikach na okrągło? :lol:
aga, no właśnie ja tez kupię, bo niedrogie albo ładne, albo pasuje mi do warunków, a potem chodzę i kombinuję, co z tym zrobić :;230
Dziś właśnie całkiem przypadkiem odkryłam autobus, który przejeżdża kolo castoramy i tak jakoś się nim przejechałam. Nie było nic specjalnie ciekawego, ceny wysokie, chyba wyższe niż w LM, a jak na doniczce nie było nazwy, to ludzie z działu i tak pojęcia nie mieli, co to za roślinka. Jedna została określona jako pnąca i tę sobie właśnie zakupiłam, bo coś mi się ten mój pokojowy kwietnik nieciekawy zrobił. Wydaje mi się, że to jakaś trzykrotka? A wam jak się zdaje, co to?
Obrazek
mniodkowa ja tez słodziłam mleko, ale pomyślałam, że jak jeszcze będę mleko słodzić, to niedługo będzie mnie łatwiej przeskoczyć niż obejść, jak mawiał mój brat, więc na razie staram się tego unikać, choć wiem, że smak jest boski. Zapomniałam całkiem o tej gardenii, ale dzięki za przypomnienie. Ona jest niewielka, jak jej cena, ale powiedzmy, że to tak na próbę. Teraz tylko czekam, żeby zakwitła ;:180 Obrazek
A jeszcze mi się przypomniało, ze w tej castoramie widziałam dziś właśnie gardenie uformowane w drzewko i powiem wam, ze wyglądało to super ;:108
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2008, o 08:18
Kontakt:

Post »

Jagodo ta pierwsza roślinka to Peperomia pereskiifolia :wink:
Nowości superaśne ;:138
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

rapunzel pisze:Dziś właśnie całkiem przypadkiem odkryłam autobus, który przejeżdża kolo castoramy i tak jakoś się nim przejechałam.

Ty to przypadkiem całą topografię miasta poznasz :;230

Ale jak w tej castoramie ciekawe rzeczy to ja się :tan bo w Ełku (a to 60km ode mnie) otwierają w nast. tyg właśnie tenże sklep i mnie kusi... tylko te ceny... ;:223 ale może na otarcie będą rabaty? ;:224

"Jedna została określona jako pnąca i tę sobie właśnie zakupiłam" - te nazwy normalnie wszystkie w stylu "mix roślin" a potem człowiek siedzi i szuka w necie po zakupie i okazuje się, że nijak tego w swoich warunkach nie wyhoduje, bo to słońca mało ma to jeszcze inne co... ;:223

Ale ta gardenia ;:154 błysk liści mojej kawy przy niej się chowa ;:223
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Andzia, super, bo mam własnie mocno przerzedzone peperomie i chciałam je nawet przesadzić do mniejszej doniczki, ale w tej sytuacji dosadzę ją do nich. Ale mi się fuksło, ja nie mogę :;230
Dzięki za info ;:196
Nie no, muszę to jeszcze dopisać. Gdy szukałam w googlach tej peperomii, to mnie skierowało oczywiście do naszego forum i to do wątku, gdzie jest cała kolekcja twoich zdjęć przedstawiających chyba wszystkie peperomie świata.
Przy okazji zapytam, czy lepsza dla nich będzie ziemia uniwersalna czy taka do kaktusów, bo mam i taką, i taką.
mniodkowa, ja w tej biedronce na początku wzięłam kawę za gardenie, tylko cos mnie tknęło, bo pączków nie mogłam znaleźć :;230 Błysk spotęgowała chyba lampa błyskowa :)
Jeśli mam porównać LM i castoramę, to w castoramie jest więcej doniczek, zwłaszcza tanich, są też skrzynki balkonowe do wyboru do koloru i cały dział jest znacznie większy. Co do cen, to może nie są takie wysokie, ale nie widziałam przecen :wink: a w LM są bardzo często. Dlatego kupiłam tyle tych fikusów pnących, bo były przecenione z 4,50 na 3 zl
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

No tak Ania (Andziax007) mnie ubiegła ;:224 , a już pędziłam do Ciebie z informacja, że nowośc to Peperomia. :;230
Bardzo ładna. ;:63 Też mam ją w swojej kolekcji. :wink: Za Gardenię będę mocno trzymac kciuki i już czekam na kwiatuszki. ;:65
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2008, o 08:18
Kontakt:

Post »

rapunzel pisze:Andzia, super, bo mam własnie mocno przerzedzone peperomie i chciałam je nawet przesadzić do mniejszej doniczki, ale w tej sytuacji dosadzę ją do nich. Ale mi się fuksło, ja nie mogę :;230
Dzięki za info ;:196
Nie no, muszę to jeszcze dopisać. Gdy szukałam w googlach tej peperomii, to mnie skierowało oczywiście do naszego forum i to do wątku, gdzie jest cała kolekcja twoich zdjęć przedstawiających chyba wszystkie peperomie świata.
Przy okazji zapytam, czy lepsza dla nich będzie ziemia uniwersalna czy taka do kaktusów, bo mam i taką, i taką.
Jagodo nie ma za co....co tylko wiem to zawsze pomogę :wink:

Oj już nie mam tej kolekcji peperomii :? Niestety z braku miejsca zlikwidowałam prawie wszystkie odmiany, została mi się jeszcze Peperomia glabella variegata :oops:
Jeśli chodzi o ziemię to ja zawsze sadziłam peperomie zresztą tak jak i większość kwiatów do ziemi uniwersalnej z tym że dodawałam jeszcze perlitu :wink:
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Piękne nowości zagościły u ciebie:)
Awatar użytkownika
nowika
200p
200p
Od: 3 lip 2011, o 16:11

Post »

Widzę apetyt rośnie :P Piękne nowości niech zdrowo rosną :!:
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Andziu, dzięki :) Szkoda, że nie masz już tych roślinek, bo fajnie wyglądały
elciu, fakt, że tym razem Andzia cię ubiegła, ale jakby co, to ja wiem, że jesteś skarbnicą wiedzy
Filigranowa, dzięki :)
nowiko, apetyt apetytem, ale jak już i tak wiadomo było, ze stracę ponad 4 zł na bilety, to tak z pustymi rękami miałam wyjść? :wink: Fakt, że kupując tę nową peperomię nie miałam pojęcia, co to jest, ale w sumie okazało się, że mi z nieba spadła, bo ta doniczka z peperomiami wygląda nie najlepiej.
Swoją drogą już drugi raz kupiłam peperomię podejrzewając, ze jest to trzykrotka, ciekawe :)
aga111
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 sie 2011, o 12:46

Post »

No i mamy piękną nowość do oglądania,śliczna ta peperomia,no przecież byłoby grzechem nic nie kupić i nie uratować choćby jednej roślinki skazanej na pewno na powolne umieranie,jak to przeważnie w takich centrach bywa.No i czekam na kwiatuszki u gardenii ;:65
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

Tylko rozśmieszył ? Ale do serca sobie nie wzięłaś bo nadal znosisz !! :;230 Poczekaj jak będziesz ścieżki w domu wydeptywać żeby kawę sobie zrobić !!
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
mika181
500p
500p
Od: 7 wrz 2011, o 19:49

Post »

peperomki to jedne z moich miłości mam tylko dwie odmiany ale je uwielbiam i planuje na przyszłość uzbierać wszystkie, podobnie sie ma plan do hoi na razie jedna singielka :;230 ale plan jest :D
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

:wit
Jak zwykle mam u Ciebie zaległości. ;:132
Piękne koleuski, moje się ukorzeniają, kącik ze skrzydłokwiatami i sansewierami uroczy.
Oj i widzę, że skusiłaś się na szlachciankę, powodzenia. ;:215
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”