Kwiaty Patrycji
Re: Kwiaty Patrycji
mniodkowa Przypomniało mi się, że u mnei na Ligocie jest taka mała kwiaciarnia. I w niej udało mi się kupic całuska, a najfajniejsze jest to , że pani kwiaciarka sama tam swoje kwiatki rozmnaża:D:D. Zastanawiam się u niej nad monsterką dziurawą bo ma w dobrej cenie, ale nie wiem gdzie ją ipchnąć miałabym.
- mmaryla
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 lut 2011, o 13:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Fajne masz maluszki,ale najbardziej przypadł mi do gustu całusek.
Cy to pnącze potrzebuje dużo światła?
Bo szukam i proszę o podpowiedz o roślinkę, która rosłaby mi w zaciemnionej części pokoju.
Cy to pnącze potrzebuje dużo światła?
Bo szukam i proszę o podpowiedz o roślinkę, która rosłaby mi w zaciemnionej części pokoju.
- nuta23
- 1000p
- Od: 17 kwie 2010, o 13:53
Begonia pięknie odwdzięcza się a uratowanie. Nowości bardzo ładne. Trzymam kciuki za korzonki Marmurka.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
moje początki
- rapunzel
- Od: 26 lip 2011, o 18:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Filigranowa, wreszcie zajrzałam do twojego wątku i przyznam, że żałuję, że tak późno, bo masz mnóstwo pięknych roślin i niewątpliwy talent w upychaniu kwiatuszków, gdzie się tylko da. Zresztą nic dziwnego, w ciągu ostatnich tygodni kupiłaś ich mnóstwo, jak wiele z nas
Wszystko piękne, ale nie można nie pochwalić militonii, królowej jednej nocy, fittonii w kokosach...
Przy okazji mam nadzieję, że wiesz, że roślinka od chrzestnej w pudełku po nabiale Zotta to plektrantus, który zimuje w chłodzie
Aha, masz fajny wiklinowy kwietnik taki sam jak ja
Zachodzę w głowę, czemu nie udało ci się ukorzenić tych fuksji. No chyba, ze urwałaś bez piętki...

Wszystko piękne, ale nie można nie pochwalić militonii, królowej jednej nocy, fittonii w kokosach...
Przy okazji mam nadzieję, że wiesz, że roślinka od chrzestnej w pudełku po nabiale Zotta to plektrantus, który zimuje w chłodzie

Aha, masz fajny wiklinowy kwietnik taki sam jak ja

Zachodzę w głowę, czemu nie udało ci się ukorzenić tych fuksji. No chyba, ze urwałaś bez piętki...
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To i ja się wtrącę...ciekawe jaka ta piętka.
. Skoro dziś dzień prawdy, to i ja się przyznam. Mnie także nie udało się ukorzenić fuksji.
Bardzo ładne kwiatki i bardzo ich dużo...
. Mój wiklinowy kwietnik już się nieco zdefasonował. 

mmaryla Aby zakwitł to potrzebuje słonka i światła.
nuta23 Dziękuję
.
rapunzel Miło mi cię gościc u mnie:).Dokładnie upycham i upycham, kwiatków przybywa zarówno tych co zakupię, jak i tych co przygarnę.Znów kombinuję jak zmontowac miejsce na kwiatuszki
.Miltonki już u mnie nie zagoszczą, uśmierciłam 3 tzn. same się uśmierciły.Dziękuję, wiem już , że to plecantus, ale nie zimowała go chrzesna u siebie nigdy i rośnie pięknie u niej.Nie zawracam już sobie głowy fuksjami:D:D jak nie lubią mnie to nie .Trudno.
.
ZeniaMówisz zdefasonowałaś kwietnik...to po co go przeciążyłaś kochana
.
nuta23 Dziękuję

rapunzel Miło mi cię gościc u mnie:).Dokładnie upycham i upycham, kwiatków przybywa zarówno tych co zakupię, jak i tych co przygarnę.Znów kombinuję jak zmontowac miejsce na kwiatuszki

ZeniaMówisz zdefasonowałaś kwietnik...to po co go przeciążyłaś kochana

- kociara
- Od: 10 mar 2011, o 21:37
Z fuksjami to i ja pełna wątpliwości . W poprzednich latach też mi się nie udało ich ukorzenić , ale z uporem maniaka,
tego roku też ciapnęłam szczepki - zobaczymy
. Na razie mają kilka dni , i dziwne - ale żyją
Pierwsze słyszę , że obowiązkowo muszą mieć piętkę - dobrze kiedy mają ale niekoniecznie (chyba)
tego roku też ciapnęłam szczepki - zobaczymy

Pierwsze słyszę , że obowiązkowo muszą mieć piętkę - dobrze kiedy mają ale niekoniecznie (chyba)

Rośliny Krystyny
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
- rapunzel
- Od: 26 lip 2011, o 18:49
Dziewczyny po waszych postach normalnie zaraz pofrunę pod sufit, bo tylu osobom się nie udaje ukorzenić fuksji, a ja odrywam malucha od głównego pędu, wkładam do doniczki i ani się obejrzę ukorzeniony. Fakt, że to wszystko zachodzi na balkonie może też mieć jakieś znacznie
Patrycjo, ja plectrantusa jeszcze nigdy nie zimowałam, ale skoro mądrzy ludzie napisali, żeby zimować w chłodzie, a ja tegoroczne sadzonki zmieszczę na półce w przedpokoju, to się zastosuję, ale skoro u chrzestnej nie zimuje, to znaczy, ze jednak nie jest to konieczne. Na wiosnę wymienimy doświadczenia

Patrycjo, ja plectrantusa jeszcze nigdy nie zimowałam, ale skoro mądrzy ludzie napisali, żeby zimować w chłodzie, a ja tegoroczne sadzonki zmieszczę na półce w przedpokoju, to się zastosuję, ale skoro u chrzestnej nie zimuje, to znaczy, ze jednak nie jest to konieczne. Na wiosnę wymienimy doświadczenia

- Wiktoria_W
- Od: 21 sty 2011, o 03:14
Hojka wspaniale wybarwiona
, a jaka gęściutka
.
Zamia wygląda obiecująco. Teraz tylko dać jej trochę czasu, a wkrótce na pewno wypuści nowe gałązki
.

Zamia wygląda obiecująco. Teraz tylko dać jej trochę czasu, a wkrótce na pewno wypuści nowe gałązki

- sangwinaria
- Od: 9 lip 2011, o 14:05
- Kontakt:
-
- 1000p
- Od: 23 sie 2011, o 13:47
Patrycjo hoja wspaniała ! Pięknie wygląda ma niesamowite ubarwienie !!
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
- mmaryla
- Od: 23 lut 2011, o 13:24
Patrycjo, i u Ciebie zakwitł słodki fiołek,maleństwo a tyle radochy daje.
Lecz wpadła mi w oko ta hoja "krasula" jest bardzo piękna. A czy jest kwitnąca???
Lecz wpadła mi w oko ta hoja "krasula" jest bardzo piękna. A czy jest kwitnąca???
Dziękuję dziewczyny w imieniu hojki. Oczywiście mam nadzieję, że ona tez kwitnie. Zobaczymy czy jej miejsce podpasuje, które jej przydzieliłam.Jak nie to powędruję z nią po innych zakątkach:).