OLU na pewno jakiś gigant sądzac po rozmiarze tego osobnika a tak swoją drogą nie chciała bym jej spotkać na swojej drodze . Dzisiaj wreszcie wrzuciłam zdjęcia na kompa i teraz już mogę wysyłać , Trochę się tego nazbierało przez te parę dni
Chopin jest na pniu
ALU no ,ale nie wszystkie są takie niezawodne ,ale i pogoda ku temu nieodpowiednia
PAWEŁKU poprowadziłam go na pienną i oczywiście zimował bez okrywania . Trochę sie o niego martwiłam ,ale niepotrzebnie . Jak poprowadzisz jakąś różę na pienna to ona ma większe szanse na przezimowanie niż takie kupione jako pienne . Tak mi sie wydaje.
Niestety... moim przykładem nie mogę potwierdzić tej metody, bo w ubiegłym roku potraktowałam tak 'Peace'
Na wiosnę startowała od korzenia... gorzej nawet, niż dwie pozostałe, nieformowane
A to był egzemplarz dość stary... zastany w ogrodzie...
Jadziu pięknie kwitną pomimo nawałnicy.U mnie general przetrwał dzielnie tą okropną ulewę-stracil 3 kwiaty ale następne już się rozwijają.Eskimoska podobna,pewnie to ona.To moja teraz kwitnąca.
Też ma takie ciemne liście-przyrosty i bardzo sztywno trzyma się kwiat na łodyżce.Kwiat w ostatnim stadium kwitnienia upodabnia się do dalii.(kształtem kwiatka)
Jadziu to nie jest Destined.
On wygląda tak - http://davesgarden.com/guides/pf/showimage/50169/
Róże masz prześliczne jak na tą pogodę.
U mnie kwiaty nawet niepodobne do odmiany i raczej nie nadają się do pokazywania.
MAJKA wiesz sama ,że róże kwitną falami teraz ich coraz wiecej kwitnie . Bezbłędna jest jednak Burgund obsypana kwiatami
GRAZYNKO no widzisz a z taką nazwą go kupiłam . Czy istnieje możliwość zmiany koloru kwiatów . Myślę ,że w przyszłym roku będzie inaczej wyglądał . Ten środek przechodzi w lila
ANUS ten mój na razie w donicy to też nie można za bardzo porównywać ,ale Twój ma błyszczące liście a ten moj matowe . Ten to raczej będzie Chorzowskim zakupem . na razie wygląda tak jak na fotce już parę dni i nic sie nie zmienia
MARIOLKO staram się jak mogę ,żeby było im u mnie dobrze i odwdzięczają się tym samym
WALU nie było mi żal puścić go na pieniek zawsze to jakieś nowe doświaczenie . Przecież do odważnych świat należy . Zaczynają kwitnąć niebieskie Silver Star , Blue River i nieznajoma . Burgund jest moim oczkiem w głowie to samo z Glorią Scarlet Delight
Burgundem to bijesz po oczach, krzaczor z niej wielki a kwiatów bez liku.
Taką samą trawkę też mam, wiesz może co to za jaka?
Q.E. lub T.T. też ślicznie kwitnie.
Piękne kwitnienie róż. U mnie teraz powtarzają kwitnienie ale nie jest tak okazałe. A ich karteczki z nazwami wyblakły, niektóre nie przezimowały inne dosadzałam powstało zamieszanie i nie wiem jak się która nazywa. I tak już zostanie. U Ciebie pięknie opisane co bardzo podziwiam.