Ilonko, u nas nareszcie pogoda sie poprawiła. Świeci słońce i jest stosunkowo ciepło
Kosmos oszalał, widzialam u sąsiadki takie niewielkie a ten zgubił wszelki umiar.
Bardzo lubię jeździć na Węgry, mili ludzie, fajne miejsca, blisko. Na Litwie nigdy nie byłam, ale z chęcią bym sie wybrała. Może kiedyś...
Szkoda, że tak daleko mieszkamy, zostają tylko witrualne pogaduszki. Zapraszam
Haagart, witaj. Milo, że zaglądasz, zapraszam
Monia dziękuję

Przyznam, że po przeprowadzce moje Rh wyglądaja znacznie lepiej. Wszystkie mają sporo paków. Jak nie przemarzną zimą będzie piekne kwitnienie. Azalie też dobrze sobie radzą na nowej rabacie
Izo, mój sierpniowy ogród bardzo zielony. Po takiej ilości wody wszystko mocno rośnie. Nie raz w sierpniu miałam już spalony trawnik a w tym roku zielona murawa, ale chyba wolałabym bardziej słoneczne lato.
Trawa to ostnica, niestety jednoroczna, ale mocno sie rozsiewa. Ja w zapale wiosennego plewienia prawie ja wytępiłam, ale na szczęście ostała mi sie jedna siewka. Teraz będę pilnować nasionek na przyszły rok.
Plamistości chyba nikomu w tym roku nie udalo sie uniknąć na różach a co dopiero bez chemii jak u ciebie.
Płytki, nieruchomy zbiornik...obawiam się, że będziesz miec problem z glonami. No chyba, że myślisz i zastosowaniu jakiejś wymyślnej techniki typu lampy UV czy inne filtry. Inaczej będziesz mieć zieloną, glonistą kałużę.
Ja mam w tym roku spory problem, bo zlikwidowaliśmy w ogrodzie jedno żródło prądu i praktycznie pompa w ogrodzie nie była włączana. Efektem jest większy niż zwykle zakwit wody. A moje jeziorko jest dość głębokie. Niestety na płyciznach przy brzegu woda się mocno nagrzewa i w efekcie glony rosną na potęgę. Właściwie wyławiam je co kilka dni.
Jacław witaj w moim ogrodzie.
Ida, oczko w ogrodzie to jak już niejednokrotnie pisałam świetna rzecz. Polecam.
Moje ma jakieś 2,5m. na 3,5-4m. Rosliny dookoła rosną jakieś pięć-sześć lat (chyba

) natomiast "wewnątrz" drugi rok, bo była wymieniana przebita folia. Prąd nie jest niezbędny pod warunkiem, że oczko nie będzie zbyt naslonecznione, nie będzie w nim ryb i będzie dużo roślin. Inaczej niestety trzeba trochę techniki
Clair rzeczywiście ma piekne kwiaty.
Grażynko, tego ho, ho niestety w ogrodzie nie widać. Bardzo jest... zielono
Choć jeśli pogoda się utrzyma to jest nadzieja
Na razie hortensje rosna w siłę
Kończą lilie
Powtórnie kwitnie Rh
I takie żółte słoneczka
A w szklarni.....