Ogród bez furtki
- MonaeS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 mar 2010, o 22:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród bez furtki
Dziękuję Misiu i zachęcam cię do pokazania twojego ogrodu
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu , nie za bardzo samo rośnie. były takie dwa lata , kiedy ogród był zaniedbany z braku czasu. Ale do niektórych roślin ma rękę, niewiele przy nich robię , a sprawują się wyśmienicie. Gdyby tak dzisiaj korony choć jeden kwit rozwinęły ..... 

- nirali
- Od: 16 lis 2011, o 12:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu tak uradowałaś moje serducho swoim wpisem
siostrzyczko droga z ogromną przyjemnością bym odwiedziła Cię i Twój ogród ale jak Ty taki pracuś to pozostaje mi tylko zwiedzanie ogrodu bo wejdę spokojnie bo on bez furtki
Moje oczko już prawie na ukończeniu, jeszcze tylko posadzę lilie ale wpierw muszę je zamówić-już wybrałam
Kiedyś mnie oczko irytowało że zbyt dużo czasu muszę poświęcać by go ukończyć ale teraz jestem zadowolona bo widok fajny dla oka:oops:
Aniu agrowłókninę to na giełdzie kupisz tylko tam całe rolki-nie tną na metry.
No i niby wiem która to lewa a która prawa a skręcam na odwrót
Pozdrawiam Cię ciepluchno

Moje oczko już prawie na ukończeniu, jeszcze tylko posadzę lilie ale wpierw muszę je zamówić-już wybrałam

Kiedyś mnie oczko irytowało że zbyt dużo czasu muszę poświęcać by go ukończyć ale teraz jestem zadowolona bo widok fajny dla oka:oops:
Aniu agrowłókninę to na giełdzie kupisz tylko tam całe rolki-nie tną na metry.
No i niby wiem która to lewa a która prawa a skręcam na odwrót

Pozdrawiam Cię ciepluchno

- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Aniu zaglądam, ale tęsknię za spotkaniem w realu.
- patkaza
- Od: 22 cze 2010, o 23:13

Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
- patkaza
- Od: 22 cze 2010, o 23:13

Opowieść o moim miejscu...cdnn
- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Aniu znowu za dużo pracujesz i nie masz czasu dla nas.A jakieś zdjęcia robisz, ja wczoraj spędziłam całe popołudnie przy komputerze żeby się uporać ze zdjęciami, ale teraz tak dużo się dzieje w ogrodzie.
Aniu zaglądam do Twoich hortensji , pokaż jak przezimowały
- nirali
Aniu czy już ulokowałaś zdobycze bo moje roślinki już posadzone.Czy ze wszystkich zakupionych jesteś zadowolona?
Ja muszę wybrać się tam po kolejne 2 szczepione ligustry tylko poczekam do czerwca na kosodrzewinę i modrzewia.
Za oknem ładnie kropi więc pogoda wymarzona na sadzenie
Pozdrawiam Cię cieplutko siostrzyczko
Ja muszę wybrać się tam po kolejne 2 szczepione ligustry tylko poczekam do czerwca na kosodrzewinę i modrzewia.
Za oknem ładnie kropi więc pogoda wymarzona na sadzenie

Pozdrawiam Cię cieplutko siostrzyczko

- MonaeS
Kasiu dziękuję, że towarzyłaś mi w zakupach.Sprawiło mi to dużą radość. Drzewka bardzo ładne.
Kupiłam karaganę pendulę, która jest już na swoim miejscu, Irgę szczepionę na pniu, dwie trzmielimy też szczepione i czerwony klonik nisko szczepiony w sam raz do formowania.
Wczoraj rano było pięknie i ciepło, więc miałam wiele planów nasadzeniowych, a potem w ciągu godziny temperatura spadla o 10 stopni i dalej spadała. I..... po robocie..Zasadzilam jeszcze floksy i skalnicę /prezent od Kasi, jeszcze raz dziękuję/ i trzeba było się opatulić i siedzieć w domu.
W zeszłym tygodniu dotarły do mnie nawozy od adrianica więc staram się zasilać co się da.
Bardzo dawno nie zamieszczalam zdjęć, bo albo nie mam dostępu do kompa, albo padam ze zmęczenia. Dzisiaj więc kilka, nie zawsze aktualnych
Kasiu Kamma moje hortensje wszystkie na szczęście przeżyły i zaczynają się zazielaniać.Podlewam ich nawozem na duże kwiaty i zobaczymy jaki będzie efekt.
Natomiast przemarzły mi lawendy i najstarsze róże.Jeszcze czekam i daję im szansę i nie wykopuję
-- 13 maja 2012, o 17:47 --

Kupiłam karaganę pendulę, która jest już na swoim miejscu, Irgę szczepionę na pniu, dwie trzmielimy też szczepione i czerwony klonik nisko szczepiony w sam raz do formowania.
Wczoraj rano było pięknie i ciepło, więc miałam wiele planów nasadzeniowych, a potem w ciągu godziny temperatura spadla o 10 stopni i dalej spadała. I..... po robocie..Zasadzilam jeszcze floksy i skalnicę /prezent od Kasi, jeszcze raz dziękuję/ i trzeba było się opatulić i siedzieć w domu.
W zeszłym tygodniu dotarły do mnie nawozy od adrianica więc staram się zasilać co się da.
Bardzo dawno nie zamieszczalam zdjęć, bo albo nie mam dostępu do kompa, albo padam ze zmęczenia. Dzisiaj więc kilka, nie zawsze aktualnych
Kasiu Kamma moje hortensje wszystkie na szczęście przeżyły i zaczynają się zazielaniać.Podlewam ich nawozem na duże kwiaty i zobaczymy jaki będzie efekt.
Natomiast przemarzły mi lawendy i najstarsze róże.Jeszcze czekam i daję im szansę i nie wykopuję
-- 13 maja 2012, o 17:47 --

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aniu masz przepiękne odmiany tulipanów,.....nie dość, ze pełne, to jeszcze na dodatek pierzaste....cudo
Bardzo podobają mi się też koleuski, są śliczne i takie zróżnicowane

Bardzo podobają mi się też koleuski, są śliczne i takie zróżnicowane

- nirali
Aniu wreszcie zdjęcia
Ciesze się że zakupy udane...choć nie do końca...na jedne za późno na inne zbyt wcześnie
ale damy radę
Zachwyciły mnie Twoje tulipanki - jak goździki
Aniu przypomniałam sobie nazwę ''tego'' drzewka...nie tulipanowiec tylko kielichowiec
Pamiętasz? o nim mówiłam że zapach podobny do sfermentowanych jabłek.
No i jak tarasikowa rabatka?

Ciesze się że zakupy udane...choć nie do końca...na jedne za późno na inne zbyt wcześnie

Zachwyciły mnie Twoje tulipanki - jak goździki

Aniu przypomniałam sobie nazwę ''tego'' drzewka...nie tulipanowiec tylko kielichowiec

No i jak tarasikowa rabatka?
- MonaeS
dodam jeszcze kilka zdjęć, bo nie wiem kiedy znowu będę mogła zamieścić kolejne

Kasiu niewiele wczoraj zrobiłam, bo powiało br....... zimno i porwisty wiatr, ale wymyśliłam rozwiązanie na zakończenie rabatki.Muszę tylko rozpracować umieszczenie rynny i będzie pięknie.
Mąż zasadził wczoraj wiąza "Wredei" w centrum trawnika i wokół niego powstanie nowa rabata. Już ją prawie widzę. Przeraża mnie ogrom pracy w moim ogrodzie przy jednoczesnie niewielkim czasie jaki mu mogę poświęcić. Mam nadzieje, że kiedyś będę miała piękny KRÓLEWSKI ogród

Kasiu niewiele wczoraj zrobiłam, bo powiało br....... zimno i porwisty wiatr, ale wymyśliłam rozwiązanie na zakończenie rabatki.Muszę tylko rozpracować umieszczenie rynny i będzie pięknie.
Mąż zasadził wczoraj wiąza "Wredei" w centrum trawnika i wokół niego powstanie nowa rabata. Już ją prawie widzę. Przeraża mnie ogrom pracy w moim ogrodzie przy jednoczesnie niewielkim czasie jaki mu mogę poświęcić. Mam nadzieje, że kiedyś będę miała piękny KRÓLEWSKI ogród

- MonaeS