Ogród - moje marzenia na jawie (?)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród - moje marzenia na jawie (?)

Post »

I miłorząb i klon ;:167 Oczu oderwać nie można ! Ten klon to chyba spory będzie, tak ??
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

A Mariken za to chyba mały?
Aneto, czy zabezpieczasz jakoś magnolie na zimę? Tez mam Susan, malutki krzaczek. Mam zamiar ja okryć jakąś włókniną, czy może wystarczy kopiec z kory?
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

:wit hej
Masz przepiekna ta zolta magnolie, mama kiedys kupila do siebie na dzialke ale sie nie przyjela, a ja z mym lubym chcielismy do swojego ogrodu zakupic ale nie trafilismy juz na taka, wiec kupilismy inne odmiany.
Baaardzo podobaja mi sie Twoje kompocycje na schodach, pierw z kwiatow, potem jesienia sloneczniki, dynie ozdobne, kukurydze - świetnie to wyglada :tan
No i rabatki piekne takie pofalowane, trawniczek suuper pewnie sama przyjemnosc na boso po nim chodzic :D noo i Twoj domek tez bardzo mi sie podoba :tan
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 wrz 2009, o 18:55

Post »

migotko, ta magnolia oprócz walorów estetycznych dostarcza ponadto pieknego zapachu :D

igielka78, magnolia Yellow River dorasta ponoc do ok. 3-4 m. Liście ma spore, więc może być, że będzie takim dośc sporym drzewkiem. A klon to z pewnościa jakiś Shirasawy ;:108

Danusiu, witam w moim ogrodzie. Nie jest wiekowy, najstarsze żywotniki w tym roku dopiero mnie przerosły nieznacznie (a nie należę do wysokokich ludków :roll: ), stąd też mam nadzieję, że gdy się toto wszystko porozrasta, to zapełni przestrzeń. Choć patrząc na niektóre rabaty wcale nie mam ochoty, aby się tak szybko rozrastały, bo... zapanuje tam tłok :oops:

emienta, koln może się rzeczywiście podobać; ciekawa jestem, jaki z niego okaz wyrośnie...

Agatko, nie wiem, do jakich rozmiarów dorośnie, jak w ogóle będzie znosił zimy (bo na razie to żadna zima...)

Agatko (Sure), Mariken mały, nie szaleje z przyrostami, ale to akurat jest jego zaletą. Magnolie zabezpieczałam tylko w pierwszym roku po posadzeniu. Dawałam wówaczas sporo kory wokół rośliny i dodatkowo okręcałąm agro. Teraz to tylko podsypałąm korą. Nawet tegorocznej Aleksandriny nie owinęłam dotychczas, bo mrozów nie ma zbytnich. A też wydaje mi się, że magnolie zimę znoszą całkiem dobrze, gorzej, jak już ruszą z wegrtacją i przyjdzie ochłodzenie... pamiętam, że latałam z gazetami i przykrywałam je na noc jeszcze w maju, bo już miały kwiaty, a żal mi ich było...

Edyto, witam Cię w moich progach i baaardzo dziękuję za miłe słowa. Ogród stał się moja pasją, a przebywanie na forum zaowocowało mnóstwem pomysłów. Cieszę się bardzo, że Ci się spodobały. To prawdziwy miód na serce każdego ogrodomaniaka :D ;:196

-- So 17 gru 2011 21:10 --

To może powspominamy? :D

Dziś niech będzie kwiatowo i kolorowo ;:3

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
:wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Fajnie się ogląda kolorowe wspomnienie lata - u mnie lekko sypnęło śniegiem i za oknem biało !
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie w świątecznym nastroju. Jeszcze nie pamietam, abym w ogrodzie miała na święta Bożego Narodzenia bratki sadzone w marcu :D

Ale - obok wspaniałego czasu świątecznego - najważniejsze jest to, że dnia nam przybywa ;:138 Czyli coraz bliżej wiosny ;:3 :tan
Awatar użytkownika
E-mienta
500p
500p
Od: 21 mar 2011, o 18:22

Post »

Mam podobne odczucia co do aury. Jeszcze w Wigilie było biało, ale już Boże Narodzenie szare i mokre. Dziwna ta zima... chyba rzeczywiście ten 2012 szykuje się "niestandardowy". ;:196

Najważniejsze, że do wiosny bliżej. ;:3 ;:3
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rzeczywiście, coraz bliżej do wiosny; nawet w ogrodzie to widać... Niech zdjęcia same przemówią, cóż to się dzieje - jakby nie było - w grudniu, w kalendarzowej zimie...

to hiacynty...

Obrazek

... tulipany...

Obrazek

sedum...

Obrazek

ciemiernik

Obrazek

I szalone bratki :D

Obrazek

Żółty kolor ciągle robi wrażenie ;:3

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

I u Ciebie też pierwsze oznaki wiosny? To rośliny nie czują, że coś przykrótki był ten okres spoczynku? Mi by to nie przeszkadzało :wink: , ja już mogę ruszać do pracy! Gnuśność mi się już znudziła! :)
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzisiaj podobną sesyjkę miałam w ogrodzie :wink: żonkile jeszcze uchwyciłam i kwitnąca różyczkę.
Pinsapo Aurea robi wrażenie :uszy
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Moja jedyna róża też jeszcze kwitnie, niebywałe - przecież to koniec grudnia. Zaczynam żałować, ze okryłam niektóre rośliny...
a magnolie podsypałam i dodatkowo mają kapturek z włókniny Może powinnam go zdjąć? Będzie im za ciepło?
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja swojego ciemiernika muszę odkopać spod liści. Zostawiłam je do późniejszego wycięcia i jakoś tak zeszło. Może w weekend sprawdzę do w liściach piszczy.
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06

Post »

Bratki są niezniszczalne :lol:
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

rispetto pisze:Bratki są niezniszczalne :lol:
Żebyś wiedział :D u mnie także nadal kwitną :lol:
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wszelkiej pomyślności dla miłych gości w tym roku życzę :D

Dzisiejszy dzień słoneczny, ale wczoraj to jakby niebo się nachyliło i wciąż tylko deszcz, +10*...No, wiosna się zbliża - jakby nie patrzeć :wink: :D

Marto, oj, jak się chce popracować w ogrodzie: nawet w sylwestra trochę chwastów powyrywałam ;:224

Jolu, wszelkie igiełkowe kulki są teraz tak urocze, wiem to, patrząc na Twoją kolekcję ;:180

Agatko, już zgłupiałam z tym odkrywaniem - odkrywać - zakrywać: oto jest pytanie :? :D Moje magnolie nieokryte, tylko więcej kory na nóżkach mają.

Gosiu, może pod liścmi coś jeszcze odkryjesz? Teraz to jakoś nieprzewidywalnie się robi w naturze... Znalazłam nawet dziki czosnek kępkami wschodzący nad pobliskim jeziorze :shock: Normalnie widuję go pod koniec lutego, w marcu...

Pawle, Jolu, oj, prawda, prawda. Ale ileż radości nadal dają :tan Niby takie maleńkie, a ile sił żywotnych mają :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”