Ogródek AGNESS cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 8

Post »

Agniesiu żurawki bardzo ładnie Ci przezimowały.
Ja swoim poobcinałam prawie wszystkie liście, zostały same środki, najładniej trzyma się, ta sadzona późną jesienią od Igi.
Żurawek już nie będę sadziła, nie umiem z nimi postępować. :)
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wilczomlecz jest pięknie wyeksponowany.Ja ze swoim jeżdżę cały rok po działce i nie umiem znależć dobrego miejsca.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Tajeczko nie przejmuj sie żurawkami, one tak bardzo często wyglądają po zimie, to naprawdę normalne, ze trzeba nawet wszystkie listki wyciąć, a one wypuszczają nowe młode i piękne ze środka :D To norma, ważne, że przetrwały, czyli dobrze im u Ciebie. Teraz będą błyskawicznie rosły, podsyp im tylko troszkę nawozu, bo to żarłoki :lol:

Witaj Janku :wit Czasami tak jest z roślinkami, ze trudno trafić z miejscem. U mnie na szczęście udało sie za pierwszym podejściem, rośnie jak szalony , aż obawiam się, że za mało miejsca mu zostawiłam :roll: :lol:
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś ślicznie ci żurawki przezimowały .Czy ty je masz w cieniu?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

Mi wszystkie wrzosy przemarzły mimo okrycia :?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu większość żurawek jakie teraz pokazałam rośnie na pełnym słońcu na skalniaku :D

Dawidku przykro mi.....ja wrzosów nigdy nie okrywałam i zawsze pięknie zimują ...
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

Chyba mnie nie lubią :?
Już więcej nie kupię.

PS.Zobacz na PW :wink:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziś przepiękny ciepły i słoneczny dzień. W końcu wysadziłam resztę lilii, przycięłam hortensje i większość róż, rozgarnęłam kopczyki. Wysadziłam do donic stokrotki....w tym roku dla odmiany nie bratki :lol:

Zrobiłam sesję zdjęciową tulipankom, na razie kwitnie jedna odmiana, strasznie je lubię :D .....mam nadzieję, że Was nie zanudzę....ale nie mogę się oprzeć, tak bardzo mnie zachwycają 8-) :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00

Post »

Agnieszko tulipany bardzo ładne nasze jeszcze w pąkach, widać że dzisiejszy dzień miałaś pracowity.
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zenku faktycznie troszkę pracy zrobiłam....ale po tych deszczach zielsko rośnie jak szalone. Niedawno było wszystko czyściutko zrobione, a znów pełno chwastów. W poniedziałek szykuje sie rwanie zielska :roll: :lol:

Andrzejku to zależy po jakiej :wink: :lol: jeśli ogrodowej to niestety tak i to już dawno ( nad czym boleję) a teraz jestem w pracy, niestety pracuję wszystkie popołudnia , poza poniedziałkami :evil: A tak posiedziałoby się w ogródku....szczególnie w taką pogodę jak dziś.....a i roboty jeszcze mnóstwo przede mną :roll: Zielsko rosnie jak na drożdżach, kilka dni temu było czyściutko i ślicznie, a teraz gdzie nie spojrzysz tam rośnie coś , czego być nie powinno :roll: :lol:
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08

Post »

Hej. Zielsko Ci rośnie? :;230 No to tylko należy się cieszyć, że już, nareszcie wegetacja rusza.
Świadczą o tym chociażby te piękne, botaniczne tulipanki. Masz rację, ujmują urodą :lol:
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

Agnieszko róże zostawiłam i jeszcze czekam,ale tylko jedna pomarańczowa ledwie zipie,pozostałe kolory w dobrym stanie...
Tulipanki rewelacyjnie kwitną,moje jakieś w tym roku dziwne,niektóre nawet pąków nie mają,sporo nasadziłam jesienią,miałam mieć łan tulipanów,a w niektórych kępach nawet jednego pąka w innych po jednym,są też co mają z każdej cebuli więc będzie trochę kwiatka... :D
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hej Vituś :wit Ano rośnie zielsko , rośnie :roll: :lol: Po tych ostatnich deszczach dostało wigoru i gdzie nie spojrzysz to mleczyk, albo jakaś trawka.....ale w poniedziałek zadziałamy 8-) :lol:

Marylu dziś rozgarniałam kopczyki i podobnie jak u Ciebie jest bardzo różnie....niektóre piękne z nowymi przyrostami, a kilka jest takich, że dosłownie nad samą ziemią musiałam ciąć....mam nadzieję, ze odbiją :roll:
U mnie też nie wszystkie tulipanki zakwitną, ale na szczęście pąków też jest dużo , więc będzie czym sie cieszyć :D
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26

Post »

Tulipany super,taki intensywny kolor.Masz już duze kępy.Zielsko rośnie i u mnie,a kwiatów niektórych nie widać,w ubiegłym roku już piwonie w tą porę miały dużo większe przyrosty.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

AGNESS pisze: Ano rośnie zielsko , rośnie :roll: :lol: Po tych ostatnich deszczach dostało wigoru i gdzie nie spojrzysz to mleczyk, albo jakaś trawka.....
Właśnie to tak jak u mnie, najszybciej rosną chwaściory ;:223 Dzisiaj trochę ich wyrwałam, ale dużo jeszcze do zrobienia :roll: Całe szczęście, że pogoda ma sprzyjać :uszy
Tulipanki urocze, a moje wciąż w pąkach :(
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”