Ogród Marii
- tara
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Marii
te lilie to masz wielkoludy piękne, a dzieło M zachwyca, ma chłopak talent.
Aguś ten ogród zachwyca i co najważniejsze gęste nasadzenia to fakt i chwaściorów nie uraczysz czy to sprawiedliwość?
Aguś ten ogród zachwyca i co najważniejsze gęste nasadzenia to fakt i chwaściorów nie uraczysz czy to sprawiedliwość?
- Sasanka18
- Od: 1 sty 2010, o 19:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu-z tymi chwastami to chyba by się sporo ich znalazło -nic tak szybko nie rośnie jak chwasty , wszyscy to potwierdzą-Maria
- tara
oj nie jestem taka pewna - nie widziałam, podobnie nie widziałam u Halinki/Hall - zobaczymy może jutro pokaże nam fotki ze swojego ogródka - teraz pewnie siedzi w ogrodzie przy lampie 

- Sasanka18
Agnes
- lawendy nie ma tak dużo ,rok wcześniej rosła przy ścieżce wtedy to był efekt- ścieżka wydawała się długa ,ale na forum zobaczyłam śliczne liliowce no i zachorowałam- teraz rosną tam liliowce ale mają po jednym kwiatku i nie ma takiego efektu, muszę cierpliwie czekać a nazwy lilii jutro zobaczę czy są etykietki to Ci napiszę ,cieszę się że lawenda ci rośnie -rzeczywiście gości miałam wspaniałych ,czas uciekał bardzo ale to bardzo szybko ale i tak cieszę się,że będąc tak krótko na forum udało nam się takie spotkanie ,będąc cichym gościem zawsze z ciekawością oglądałam takie spotkania i nie myślałam,że w tak szybko i ja będę na takim spotkaniu a szkoda ,że w tej okolicy nie ma więcej takich osób chętnych
,naprawdę jest swietnie-Maria

- Sasanka18

- Sasanka18
Izuś
-miło,że Ci się podoba -ja będąc cichym gościem -często zaglądałam do Twojego ogrodu i zawsze podobał mi się Twój styl -przepiękna latarenka ,pamiętam drzewo z kolcami i piękne nasadzenia koło tarasu i wcale nie masz kiepskiej ziemi, tylko nie każda roślina chce rosnąć tam gdzie my chcemy i w tym jest problem ,moje hortensje pięć lat po budowie nie mogły się zadomowić ,ziemia była wapienna-dopiero w tym roku widzę poprawę i w tym tkwi sekret -będzie mi bardzo miło jak czasem wstąpisz do mnie -przesyłam
Maria

-
- ZBANOWANY
- Od: 4 lip 2010, o 10:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękny ogród... naprawde nic dodać nic ująć
Oby tak dalej 

- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Tarunie tak zachwalała Twój ogród , że nie mogłam się oprzeć i przyszłam.
Pięknie

Pięknie

- jola1010
- Od: 4 cze 2007, o 18:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A mnie zauroczył przepiękny zielony zakątek z bluszczu
Uwielbiam takie pomysłowe zakamarki...te nastrojowe lampy ...oj jak miło
Na czym rośnie ten bluszczyk? ile lat potrzeba , żeby stworzyć taki cudowny zakątek?
Pozdrawiam Jola

Na czym rośnie ten bluszczyk? ile lat potrzeba , żeby stworzyć taki cudowny zakątek?
Pozdrawiam Jola
- tara
ten zakątek z bluszczu jest uroczy,
Marysiu - mój M jest nadal pod wielkim wrazeniem spotkania, o dziwo zaczyna myśleć, dziś nawet bez zbędnych komentarzy pojechaliśmy do ogrodnictwa i kupiłam powojnik Osmoshiro, jutro jedzie do hurtowni drutów, zastanawia się nad kupnem spawarki
sprawdzałam nie ma gorączki
Dziś niespodziewanie wpadła do mnie Halinka/Hall z mężem, niestety u nas dziś deszczysko - ale wypad na działkę choć na krótko ale był, jak wróci do Polski to na pewno się spotkacie.

Marysiu - mój M jest nadal pod wielkim wrazeniem spotkania, o dziwo zaczyna myśleć, dziś nawet bez zbędnych komentarzy pojechaliśmy do ogrodnictwa i kupiłam powojnik Osmoshiro, jutro jedzie do hurtowni drutów, zastanawia się nad kupnem spawarki

Dziś niespodziewanie wpadła do mnie Halinka/Hall z mężem, niestety u nas dziś deszczysko - ale wypad na działkę choć na krótko ale był, jak wróci do Polski to na pewno się spotkacie.

- tara
Marysiu odezwij się, jak tam wichura, napisz mi nieco o tej budlei bo zapomniałam jak ją poszukać aby sie podszkolić
Rozmawiałyśmy o przyginaniu róż popatrz u Ewy ale chyba u Gosi/Deirde też jest o kulkowaniu chyba tak się nazywa, ciekawe rozwiązania,
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=770

Rozmawiałyśmy o przyginaniu róż popatrz u Ewy ale chyba u Gosi/Deirde też jest o kulkowaniu chyba tak się nazywa, ciekawe rozwiązania,
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=770
- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Aniu czemu siedzisz na ławeczce taka samotna , gdzie Twój Romeo
Sasanka ma przepiękne lilie

Sasanka ma przepiękne lilie

- Sasanka18
Aniu witaj-
jestem, jestem i dokładnie śledzę Twoje opowieści , widzisz wizyta u mnie się opłaciła, mąż nabrał ochoty do roboty ,pozdrów go serdecznie od nas .Miło,że odwiedziła Cię Halinka ".może przyjdzie nam się spotkać" jak mówił Pawlak -jeżeli nas zaprosi. Dzisiaj zakwitł liliowiec ten od Ciebie różowy taki jak chciałam ,bardzo się cieszę później wkleję zdjęcie .

- Sasanka18
Jola 1010-
-bluszcz rośnie na kracie z drutu /zespawany/ ma ok.czterech lat .krata była stopniowo dospawana jak przybywało bluszczu a teraz tyle go narasta ,że ciągle trzeba go obcinać .Bardzo się cieszę ,że podobają Ci się takie zakątki ,są ochroną od wiatru i od oczu sąsiada
i można schować się od słońca bo taras jest od południowej strony /same korzyści /
-pozdrawiam Maria
Aleksandra Odważna -cieszę się ,że wpadłaś może i Tobie ogród się spodoba -Maria
Adriano931- witam serdecznie , postaram się, żeby dalej tak było

-pozdrawiam Maria
Aleksandra Odważna -cieszę się ,że wpadłaś może i Tobie ogród się spodoba -Maria
Adriano931- witam serdecznie , postaram się, żeby dalej tak było
- tara
Marysiu - Halinka
nie może się doczekać, tylko teraz wpadła do Polski na krótko.
Mój M przejął się rolą na dobre, jutro będzie wnusia zrobi fotki wszystko posadziłam - pogoda sprzyja
ale tylko pracom w ogrodzie. Mam nadzieję, ze zawsze kiedy będziecie mieli okazję to nie ominiecie nas, jesteście bardzo mile widziani.
Sasanko jestem przekonana,że jak dobrze pójdzie to Ola będzie w naszych stronach czyli mamy spotkanko w realu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mój M przejął się rolą na dobre, jutro będzie wnusia zrobi fotki wszystko posadziłam - pogoda sprzyja
ale tylko pracom w ogrodzie. Mam nadzieję, ze zawsze kiedy będziecie mieli okazję to nie ominiecie nas, jesteście bardzo mile widziani.

Sasanko jestem przekonana,że jak dobrze pójdzie to Ola będzie w naszych stronach czyli mamy spotkanko w realu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!