Majkowy zielony dom i .....
- maniusika
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Majkowy zielony dom i .....
Mnie też się podobają irysy , jestem ciekawa jak zakwitną te które dostałam od dziewczyn z forum ,, będę miała już sporo kolorów , niebieskie i liliowe też mam ale trochę inny odcień ..
- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Majka, w odpowiednim momencie wytłumaczę Ci, jak do mnie dojechać. Nic skomplikowanego, autobusy też dla ludzi
tylko jedna przesiadka Cię czeka.
Zielono-niebiesko-fioletowe kompozycje prześliczne
Nie przepadam za irysami, ale w Twoim ogrodzie wyglądają rewelacyjnie.

Zielono-niebiesko-fioletowe kompozycje prześliczne

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Witaj Majko...
. Z wątkiem jak i z nowościami idziesz jak burza...
. Pięknie i tu i tam.
Bardzo ładne hosty kupiłaś,u mnie także je widziałam. Wystraszyłam się jednak tych ostrzegających przed wirusem.
. Tą białą będę podglądała u ciebie, od dawna mam na nią chrapkę. Tylko podobno jedna z najbardziej kapryśnych host....szkoda bo taka ładna. 

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Również zachwyciłam się irysami. Należą do mojego ulubionego zestawu. Ten jasnoniebieski jest przeuroczy. I widzę, że u ciebie niektóre rozrosły się już w wielkie kępy. Ja sadzam je u siebie także pod dębami. Należą do nielicznych roślin, które tam dają sobie radę.
owiedz mi Majka, do czego używasz siarczanu amonu?
owiedz mi Majka, do czego używasz siarczanu amonu?
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Witam wszystkich co wpadli do mnie na iryski i częstujcie się nimi
Ja poszłam spać a tu tylu gości, aż miło
Tosia napisałam PW
Takie niebieskie irysy są u mnie i pewnie będą do rozdania bo muszę je wykopać, zobaczymy po kwitnieniu.
Coraz mniej lubię kwiaty krótko kwitnące i powoli takich się wyzbywam, wolę jak kwitnie całe lato albo jeszcze dłużej
Wandziu, moje irysy nie rosną pod dębami tylko koło domu i muszę je w tym roku wykopać i może posadzić pod dębami, to jest dobry pomysł tam nie będą tak szybko przekwitać i zapełnią powierzchnię.
Siarczan amonu kupiłam pierwszy raz, pisze na opakowaniu że służy do zakwaszania gleby a ja muszę przerobić przeorany trawnik na zagon kwasolubnych roślin, lepiej kupić torebkę niż kilka worków torfu, zawsze to taniej.
Zeniu, i tu i tam coś się dzieje, tu mam śląskie grono i do spotkania bliżej.
Myślę że takie hosty sprzedawane w sklepach z konkretnej firmy powinny być zdrowe a jeżeli nie to trudno.
Ta biała też mnie martwi i pewnie obie będziemy się zamartwiać nawzajem. 

Ja poszłam spać a tu tylu gości, aż miło

Tosia napisałam PW

Takie niebieskie irysy są u mnie i pewnie będą do rozdania bo muszę je wykopać, zobaczymy po kwitnieniu.

Coraz mniej lubię kwiaty krótko kwitnące i powoli takich się wyzbywam, wolę jak kwitnie całe lato albo jeszcze dłużej

Wandziu, moje irysy nie rosną pod dębami tylko koło domu i muszę je w tym roku wykopać i może posadzić pod dębami, to jest dobry pomysł tam nie będą tak szybko przekwitać i zapełnią powierzchnię.

Siarczan amonu kupiłam pierwszy raz, pisze na opakowaniu że służy do zakwaszania gleby a ja muszę przerobić przeorany trawnik na zagon kwasolubnych roślin, lepiej kupić torebkę niż kilka worków torfu, zawsze to taniej.

Zeniu, i tu i tam coś się dzieje, tu mam śląskie grono i do spotkania bliżej.

Myślę że takie hosty sprzedawane w sklepach z konkretnej firmy powinny być zdrowe a jeżeli nie to trudno.

- iwa27
- 1000p
- Od: 19 maja 2009, o 07:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Maju, nie wyobrażam sobie, że mogło by cię zabraknąć na naszym wiosennym spotkaniu u Basi. W jakiej dzielnicy Rudy mieszkasz? Ja na pewno będę jechać autkiem z Świętochłowic, więc możemy się jakoś umówić.
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
-
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
Czy ten bladoniebieski irys jest taki w rzeczywistości? pachnie?
Mam niebieskie, ale trochę ciemniejsze i pachną bardzo przyjemnie,
jak żadne inne.
Mam niebieskie, ale trochę ciemniejsze i pachną bardzo przyjemnie,
jak żadne inne.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
Majka z 50 km będzie,ale dobra droga ...a jak daleko do Ciebie...

Pokazałaś w moim ulubionym kolorze kosaćce ,irysy piękne,marzą mi się też takie kępy,ale musiałabym zrezygnować z innych kwiatów,także u mnie zazwyczaj kwitnie dla przykładu ...jeden kosaciec-żółty i dwa irysy...

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
-
Elżbietko, on ma taki kolorek a czy pachnie to nie wiem, kwitną wszystkie w raz a do tego kwitnie wieczornik damski i całość pachnie tak cudownie że nie potrafię rozdzielić poszczególnych zapachów. Jak w tym roku zakwitną to specjalnie je powącham dla Ciebie.
Takie kępy irysów to jest widok tylko przez tydzień góra dwa ale wszystko zależy od pogody. W zeszłym roku strasznie padało i bardzo szybko było po kwiatach.
50km to nie dużo i może się przejadę kiedyś, czasami jeździmy do córki w kierunku Rybnika - Żor. Teraz jest autostrada i cała droga to raptem 20 minut.

Takie kępy irysów to jest widok tylko przez tydzień góra dwa ale wszystko zależy od pogody. W zeszłym roku strasznie padało i bardzo szybko było po kwiatach.

50km to nie dużo i może się przejadę kiedyś, czasami jeździmy do córki w kierunku Rybnika - Żor. Teraz jest autostrada i cała droga to raptem 20 minut.

- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00

Świetne zakupy !
WIdze że kupiłaś kłącze hosty white feather

Pamiętej że ona musi mieć cień bo inaczej listki jej się przypalą

- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Majeczko, pytałaś u mnie o tą hostę. Niestety nie mam jej, ale z tego co czytam nie mam czego żałować.
Chyba niezbyt łatwa w utrzymaniu
Chyba niezbyt łatwa w utrzymaniu

- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Majeczko
poczytałam i popodziwiałam - dziękuję 

Maju ja kupiłam kiedyś 8 bodziszków wsadziłam je do ziemi i zapomniałam gdzie.W zeszły roku wzeszło 5 co z 3 tego nie wiem, może w tym roku się pokarzą.
-
Witam gości w moim zielonym zakątku.
O białej hoście też trochę poczytałam i już co nie co wiem ale postaram się żeby jak najdłużej była biała, on właściwie tylko wiosną jest biała, potem przechodzi w jasną zieleń z białym, może nam obu się uda ten eksperyment.
Z bodziszków mam tylko takie dzikie co rosną wysokie a mają malutkie kwiatuszki i będę próbowała z bardziej szlachetnymi.

O białej hoście też trochę poczytałam i już co nie co wiem ale postaram się żeby jak najdłużej była biała, on właściwie tylko wiosną jest biała, potem przechodzi w jasną zieleń z białym, może nam obu się uda ten eksperyment.

Z bodziszków mam tylko takie dzikie co rosną wysokie a mają malutkie kwiatuszki i będę próbowała z bardziej szlachetnymi.