Wandy ogródek pod dębami, część 2
- tara
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wandy ogródek pod dębami, część 2
witaj, zdrowiej to i ogródek szybko stanie się kolorowy, a wysepki iglaczkowe trzymaja się dzielnie, 

- kasik 69
- Od: 10 maja 2010, o 15:04
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
WANDZIU
wątek smutny,bo ciebie nie widać,ale zobacz jak się o ciebie martwimy
.Mam nadzieję że jest lepiej?

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Napisz Wandziu jak się w ogóle czujesz?
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Jakoś tam sobie radzę, dziewczyny, dzisiaj jakby nieco ból odpuścił i dlatego trochę serfuję po forum. Moi panowie muszą sobie poradzić beze mnie. Właśnie sposobią obiad i od czasu do czasu słyszę, jak coś spada na podłogę, coś się tłucze, przypala. A oni narzekają, narzekają, ile to czasu zajmuje takie gotowanie i jak to jest, że cała ta materia kulinarna jest przeciwko nim
Pozdrawiam wszystkich

Pozdrawiam wszystkich

- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
...Wandziu
Twoj wątek już nie smutny ...jesteś a to najważniejsze...
...teraz liczymy dni ... już kończy się luty...
...wysepki iglakowe ciekawe... zdrówka;

...teraz liczymy dni ... już kończy się luty...

...wysepki iglakowe ciekawe... zdrówka;

Wandziu, dobrze słyszeć, że zdrowiejesz :P
A Twoi Panowie na pewno dadzą sobie radę i docenią Ciebie i to, co dla nich robisz na codzień. Wiem z własnego doświadczenia, że zazwyczaj tego nie zuważają i wydaje im sie takie naturalne, że obiad jest zawsze na czas, zakupy zrobione, rzeczy wyprane i wyprasowane, mieszkanie posprzątane...
Iglaczki też latem tak troszkę lekceważymy; dopiero zimą zaczynamy je doceniać i cieszymy się ich zielenią, pięknie wyglądającą na tle śniegu...
A Twoi Panowie na pewno dadzą sobie radę i docenią Ciebie i to, co dla nich robisz na codzień. Wiem z własnego doświadczenia, że zazwyczaj tego nie zuważają i wydaje im sie takie naturalne, że obiad jest zawsze na czas, zakupy zrobione, rzeczy wyprane i wyprasowane, mieszkanie posprzątane...
Iglaczki też latem tak troszkę lekceważymy; dopiero zimą zaczynamy je doceniać i cieszymy się ich zielenią, pięknie wyglądającą na tle śniegu...
Wandziu, w ogrodzie mimo panującej zimy zielono, a nawet kolorowo.
Życzę dużo zdrowia.
Życzę dużo zdrowia.
Pozdrawiam Krystyna
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
Popatrzcie, kupiłam sobie w Tessco taką dziwną lilię. Bardzo rzadko spotykany kolor. Nazwa "Royal Class". Najpierw pomyślałam, że jakieś oszustwo, ale obok były lilie Stargazer i Lolly pop, które wyglądały na opakowaniach dokłądnie tak, jak te, które mam w ogrodzie. Może więc i ta odmiana okaże się wiarygodna? Widział ktoś z was w realu taki kolor lilii?

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Piękny kolor,naprawdę niespotykany.Nie widziałąm takiej w realu,jutro lecę do ogrodniczego zobaczyć czy nie mają nowości.Przez choróbsko 2 tygodnie tam nie byłam.
Wando, przykro mi czytać to, co czytam....No zdrowiej nam tu szybko! Wiosna za pasem, plany układaj, zbieraj siły...
Iglakowe wysepki Cię potrzebują
Myślisz o dosadzeniu liliowców? czyli po kwitnieniu będziesz patrzeć w drugą stronę?
Szkoda byłoby odwracać wzrok od takich ładnych iglaków
Iglakowe wysepki Cię potrzebują

Szkoda byłoby odwracać wzrok od takich ładnych iglaków

- MalinaG
- 1000p
- Od: 30 sie 2008, o 09:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wandziu! Jak ty już biegasz po sklepach
to znaczy ma ci się na życie
a tak poważnie, to lilia-niespotykana raczej,ciekawe czy taka faktycznie będzie
coś handlowców wzięło na niebieskie-w OBI lub LM widziałam niebieskiego storczyka-falka.....ale pioruńsko drogi

a tak poważnie, to lilia-niespotykana raczej,ciekawe czy taka faktycznie będzie

coś handlowców wzięło na niebieskie-w OBI lub LM widziałam niebieskiego storczyka-falka.....ale pioruńsko drogi

Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
Małgosiu, no właśnie słyszałam, że ty też zostałaś zmożona przez choróbsko, ale domyślam się, że na szczeście już wyszłaś z tej swojej grypy. Obejrzyj te nowości ogrodnicze, może rzeczywiście czymś nas jeszcze handlowcy zaskoczą.
Marto, nie będzie u mnie tak źle z odwracaniem głowy. Dobrze pamiętam twoje przestrogi co do liliowcowych łanów. Ja chcę dać może ze trzy kępy liliowców pośród iglaków. Nie więcej. Bo po ich kwitnięciu rzeczywiście robi się nieciekawie.
Alinko, tak dobrze nie jest, żebym biegała po sklepach, bo ja po domu nawet chodzić nie mogę i tylko jak trzeba, mąż targa mnie pod pachę po lekarzach. Ale nic to. Tę lilię kupiłam jeszcze i obfociłam przed chorobą, dzisiaj ją tylko pokazałam.
Niebieskie storczyki to zwykłe oszustwo. Podlewają je specjalnym środkiem, żeby uzyskać taką barwę, pote już nigdy na niebiesko nie zakwitną.

Marto, nie będzie u mnie tak źle z odwracaniem głowy. Dobrze pamiętam twoje przestrogi co do liliowcowych łanów. Ja chcę dać może ze trzy kępy liliowców pośród iglaków. Nie więcej. Bo po ich kwitnięciu rzeczywiście robi się nieciekawie.

Alinko, tak dobrze nie jest, żebym biegała po sklepach, bo ja po domu nawet chodzić nie mogę i tylko jak trzeba, mąż targa mnie pod pachę po lekarzach. Ale nic to. Tę lilię kupiłam jeszcze i obfociłam przed chorobą, dzisiaj ją tylko pokazałam.
Niebieskie storczyki to zwykłe oszustwo. Podlewają je specjalnym środkiem, żeby uzyskać taką barwę, pote już nigdy na niebiesko nie zakwitną.

- MalinaG
- 1000p
- Od: 30 sie 2008, o 09:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wandziu! Wiem przecież,że tak dobrze nie jest..tak sobie zażartowałam
a co do tego storczyka,to nawet tak pomyślałam,że jakiś farbowany,bo wcale na jego widok nie zabiło mi
a lilijki ci zazdraszczam,ciekawe czy w moim Tesco coś mają,dawno tam nie byłam

a co do tego storczyka,to nawet tak pomyślałam,że jakiś farbowany,bo wcale na jego widok nie zabiło mi

a lilijki ci zazdraszczam,ciekawe czy w moim Tesco coś mają,dawno tam nie byłam
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie
- kasik 69
- Od: 10 maja 2010, o 15:04
Wandziu
ciekawe jaka będzie ta lilia,bo w necie nie znalazłam o takiej nazwie.Jak zdrówko?Na pocieszenie-teraz mnie pokręciło.
słonka życzę 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Witam Wandziu. I ja trafiłem pod Twoje dęby. I bardzo mi się tutaj podoba.
Wpadnę co jakiś czas zobaczyć Twoje rabatki.
Kupiłem jesienią taką lilię , jak Twoja. Nie w opakowaniu, tylko z wielkiego pudła od ulicznego handlarza. Była na nim taka właśnie fotka. Moje cebule mają kolor taki jak kwiat. Nie spotkałem dotychczas takich, a mam ich dużo.Zobaczymy co z tego wyrośnie.
Pozdrawiam Tadeusz.

Pozdrawiam Tadeusz.