Moje ukwiecone parapety

Zablokowany
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje ukwiecone parapety

Post »

Piękny MM., a Phal. hieroglyphica to jedno z moich marzeń :)
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu śliczne nowości niech zdrowo rosną i szybko zakwitną :uszy
MM cudowny ;:224 ;:138 pięknie zrobione fotki ;:138
Awatar użytkownika
JoasiaM
200p
200p
Od: 13 wrz 2010, o 21:46

Post »

Kasiu bardzo ładne nowości, niech zdrowo rosną ;:108 A MM piękny, teraz to widać, że na forum prawdziwy wysyp kwitnień Mini Marków ;:138
Pozdrawiam serdecznie. Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p
Od: 4 mar 2010, o 12:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Heh, taki `Markuś` .. cudny jest ;:180 ;:180 Z chęcią zaadoptuję jak spotkam na swej drodze ;:224
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p
Od: 6 lis 2010, o 22:10

Post »

Kasiu śliczne nowości. Cudnie kwitnie MM, ciekawe robisz zdjęcia.
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Podziwiam Twoje nowości, same rarytaski. :D Ja bym katlejki nie przesadzała,ona teraz będzie się przyzwyczajać do nowych warunków.uważam,że jak nie ma niepokojących objawów, to raczej dać jej spokój. Pamiętać należy również o stresie transportowym, który też niekorzystnie wpływa na stan roślin.
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 23:15

Post »

Henryku zawsze wiedziałam, że mężczyźni to wzrokowcy. W poprzednim kwitnieniu, też nie widziałam tych wcięć dopiero wczoraj przy fotografowaniu je zauważyłam i zastanawiałam się czy ktoś je w ogóle wypatrzy na zdjęciu. Żadna kobieta ich nie zauważyła. Wielkie brawa dla Ciebie Henryku za spostrzegawczość ;:138 ;:138 ;:138 .

Agata06/Agata, RoksiSK/Agnieszka, darek p, Storczykowa, Arlet3/Arleta, JoasiaM/Asia, mis20/Asia ;:196

nieinna/Agata ;:196 zbliża się luty więc może uda się upolować jakieś woskowe cuda. Ja ostatnio też tylko takich szukam, niestety miejsca coraz mniej a lista jeszcze długa.
Pochwały za zdjęcia należą się mojemu mężowi, udało mi się go zaangażować w robienie zdjęć przez co bardziej przekonuje się do storczyków i nie patrzy na mnie jak na wariata, który lata po całym domu z aparatem i pstryka zdjęcia roślinom. Po za tym wydaje mi się że On potrafi lepiej uchwycić niektóre szczegóły kwiatka niż ja.Kolumnę na czas sesji zapożyczamy od palmy, która stoi na niej na co dzień.

maribat/Marto ;:196 w markecie to będzie trudno spotkać MM raczej musiałabyś rozejrzeć się w sklepie internetowych. Choć cuda się zdarzają, jednej z osób tu na forum udało się spotkać MM w markecie tylko nie pamiętam komu.

Grażynko ;:196 , dziękuję za pochwały nowości. Jeśli chodzi o katlejkę to faktycznie lepiej nie będę jej ruszać tym bardziej że wypatrzyłam w samym środeczku malutki nowy przyrost. :heja Wygląda ogólnie ładnie, korzenie ma zdrowe, widać też że kilka z przyrostów są raczej tegoroczne. Zastanawiałam się nad przesadzeniem bo nigdy nie miałam storczyka, który w podłożu miał węgiel drzewny.
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Nie martw się tym węglem drzewnym, on da więcej pożytku roślinie niz myslisz. Przede wszystkim działa dezynfekujaco.U kogoś w naszym dziale ( nie pamiętam gdzie to było :oops: ) był falek w doniczce tylko w węglu drzewnym i miał się calkiem dobrze!
Awatar użytkownika
marwes
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2010, o 09:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ciekawe nowości sobie zafundowałaś , no i oczywiście świetne fotografie ulubieńca forumowego MM.
A węgiel zostaw bo poprawia strykturę podłoża i nie pozwala na zbytnie zakwaszenie.
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko ;:196
Marku dziękuje za radę, zostawię i zobaczę jak kwiatek sobie będzie radził w takim podłożu, dzięki za pochwały nowości mam nadzieję że niedługo coś z nich zakwitnie, za zdjęcia dziękuję, lecz to nie moja zasługa, a mojego męża, więc przekaże mu pochwały.
Awatar użytkownika
kinga_232
200p
200p
Od: 11 paź 2010, o 16:12

Post »

Kasiu super nowości ;:138 i piękne zdjęcia kwitnących ;:1
Pozdrawiam Kinga.
Moje storczyki
Awatar użytkownika
akwarybka
500p
500p
Od: 23 maja 2010, o 01:00

Post »

Śliczne nowości, a Phal hierogliphica i MM to moje faworyty ;:138
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kingo dziękuję w imieniu storczyków, najbardziej czekam na kwiaty Slc Jewel Box, ale mimo że zdolna do kwitnienia to pewno jeszcze trochę potrwa nim zobaczę jej kwiaty, musi się przecież zaaklimatyzować.

Basiu ;:196 MM ma jeszcze kilka pączków, jak rozwiną się wszystkie to pokażę zdjęcie, hieroglyfica zdolna do kwitnienia ale przyszła jakaś zmarnowana więc nie wiem czy szybko zobaczę jej kwiatki.
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p
Od: 31 paź 2010, o 20:30

Post »

Kasiu zygopetalum i MM ;:77 a nowości ;:224 ;:224 oby ładnie rosły
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Julito dziękuję w imieniu storczyków, mam nadzieję że moje nowości uraczą mnie za jakiś czas kwiatami ;:3

Dziś na pierwszy ogien malutkie keiki dendrobium Berry Oda są posadzone w spagnum zobaczymy czy coś z nich wyrośnie. Jak na razie ich wielkość to jakieś 7-10 mm. Najlepiej obrazuje to trzecie zdjęcie.
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Obrazek

Kolejne zdjęcie to Masdevallia Sugar Baby od naszej forumowej koleżanki Kasi/kasiunieczka-32. Kasiu dziękuję Ci jeszcze raz za możliwość zmierzenia się z tym storczykiem. Dwa najmniejsze listyki wyrosły już u mnie i ogólnie kwiatek chyba nieżle wygląda.
Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”