IRENKO ,dziękuję .U Ciebie podziwiam ,nade wszystko Rh i Azalie .Mam ich niewiele i nie wiem ,czy potrafię się nimi odpowiednio zająć

AGNESS ,to chyba źle coś doczytałam ,bo wydawało mi się ,że często Lublin się spotyka .Życzę ,w nowym sezonie ,mnóstwa forumowych spotkań .

RENI ,przyjrzałaś się mojej pomarańczowej różyczce .

MAŁGOSIU ,róże jeśli dobrze przezimują ,szybko rosną i obficie kwitną .Oby tylko choróbska je nie łapały .

BOŻENKO ,kibicuję Ci ze szkółką i liczę na ciekawe zakupy .Na pewno będę Twoją klientką ,bo masz dobrą rękę do roślinek .
Też już nie mogę się doczekać wiosny ,aby zobaczyć jak poradziły sobie moje -twoje roślinki . :P

PITEREK ,nie wiedziałam ,że masz pod blokiem aż 80 róż.

OLU ,wygląda na to ,że na zakupy nie ma sensu jechać ,na GARDENIĘ .

DALU ,moje różyce dość wytrzymałe na czarną plamistość i mączniaka .Bierze je dopiero pod koniec sezonu ,jeśli przez dłuższy czas pada .Wystarczy obrywanie chorych listeczków ,bo najczęściej zanim przyjdzie choroba ,zniszczy je mróz .Jedynie te paskudne mszyce je ciągle atakują

DWOSTR ,nie możliwe jest mieć wszystkiego w swoim ogrodzie

MARPO ,dziękuję .

IGUŚ ,dzięki za odpowiedź .Kuszą mnie iglaczki ,zwłaszcza jakieś miniaturki ,lub szczepione na pniu ,ale ceny na Gardenii pewnie zawyżone .Pewnie gdzieś w ogrodniczym , lub podczas forumowych spotkań kupię taniej.Przed nami długi rok ,dużo czasu na zakupy .

LIPIEC

21 LIPCA 2009 odbyło się spotkanie u MAJECZKI -MARIASEN

Ciąg dalszy lipca jeszcze nastąpi ..............