Bo mam mały warzywnik i posieję to co niezbędne. Przerobiłm już kilka niefortunnych wpadek
Wszystko rosło na sobie, a i korzeniowe sie nie udały, bo glina. Pasternak tylko fajny był, ale też niektóre rozdwojone.
Marchewki wielkości kciuka, papryki dojrzały 2 A Twoje typy już by się nie zmieściły, a zresztą, co robić np z jarmużem?
Dziadek mi mówił wiele razy i może coś w tym jest że jak korzeniowe rosną na takim.. wale że tak to ujmę, wtedy się nie rozdzielają bo idą w głąb za wodą.W tamtym roku tak zrobił i wszystkie marchewki i pietruszki długie pojedyncze,a w tym zaniechał i nawet się tego skrobać nie dało tyle nóżek miały
No własnie będzie rozsypana wokół domu. To dobry humus, posadzę na nim roślinki wokół domu. Na skalniak się nie nadaje, bo pod drzewami za ciemno i górka za duża
Górka w ogrodzie pokrzyżowała mi plany na kilka lat. Przede wszystkim muszę ją obchodzić. Nie idzie jej kosić Jedyną zaletą było to, że część śliwek zerwałam bez drabiny, tylko z górki
Ja też mam górkę, której chętnie się pozbędę. Niestety górka jest z usypanej kostki granitowej i sama taczka i łopata nie wystarczą do jej zlikwidowania.