Beatko u mnie też kwitnie ta hortensja co mi dałaś z patyka taka bardzo delikatna , miała białe kwiatuszki , a teraz widzę, że robią się różowe . Wstawię później zdjęcie.Perukowiec tez się przyjął i rośnie
Trzymam za dobrze zdane egzaminy
Morzenko - nachyłek u mnie ma dopiero pąki a to słoneczko to gazania - zakochałam się w niej - wytrzymuje na mojej patelni - w przyszłym roku muszą sobie nasiać bo 6 zł to troche przesada
Spytaj się męża czy jutro będzie u nas to zabiorę dla ciebie te nasiona sasanek
Bożenko - ale efekt moje stoją na dworze a Twoje w domku, to pewno dlatego taki rezultat, moje mają listki ale jeszcze nie widać by rosły a ta z kwiatkiem to nie czasami ta Early.... bo ona jest wczesna i się przebarwia a japonka nie bardzo robi się różowa???
Aniu - a jak Twoje przeżyły majowe przymrozki- bo u mnie zmarzły tylko ogrodowe, bukietowe będą kwitły mam nadzieję wszystkie - sama jestem ciekawa jakie będą - a ta nowość drzewiasta już kwitnie ale kwiatki na razie nieciekawa
Tak to ta hortensja kupiona od Hyzopa - ma dużo kwiatków ale małe i bardzo wiotkie- pojedyncze kwiatki bardzo drobniutkie - może za rok będzie ładniejsza.
Aniu - ja już kupowałam go 2 razy i nigdy to nie była ona - raz biała, a raz wzeszła i zgniła, tak samo kupiłam w ubiegłym roku od BK pomarańczowe - wzeszły i zaczęły ugniwać im łodyżki, wykopałam,wymoczyłam i w tym roku ładne krzewy tylko pąki się nie rozwinęły tylko zaschły - może za rok zakwitnie
Beatko , polecam zakupy piwonii u paeonii /Bilski/ zdodne odmianowo i ładne sadzonki to właśnie od niej kupowałam są bardzo tanie , bo 7 zł i parę groszy.