Gosiny ogród
-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Gosiny ogród
Może odrosną ,ale cudne są ,nieprawdaż, aż ciężko by się było zdecydować 

- gosia22
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 sty 2009, o 09:51
Straszny wybór hihi. Te które nie przeżyły u mnie lata to:carmel blue, blacky, i voodookatarzynka575 pisze:Może odrosną ,ale cudne są ,nieprawdaż, aż ciężko by się było zdecydować

-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
No każda śliczna, szkoda że padły
no może jednak się pozbierają jeszcze ,u mojej koleżanki już wyglądały jakby uschły a na wiosnę odbiły więc poczekamy ,zobaczymy.Fajnie by było 

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dawno mnie nie było, latego teraz odpowiadam.gosia22 pisze:Gosiu, piszesz ze nawóz od kur jest dobry hmm nie wiedziałam, muszę gdzieś poczytać jak go zrobić. Byłoby genialnie gdybyśmy mieli on nich nawóz!
Co do róż wiesz to praktycznie kupuje u Delbard i Meilland, do tego podobają mi się niektóre od Austina. Na pewno kupie: The Mac Cartney Rose, Black Baccara, Fox Trot u was pod nazwa Augusta Luise, 'Thér?sobie de Lisieux?' Orablan , Claude Brasseur, podoba mi się też Terracotta i moonstone z angielek lubię 'lady of shalott', i wiele innych hiih. Lista jest długa, muszę wybrać by się dobrały z innymi kolorystycznie. Mam też kilka adresów do szkółek może maja coś innego. Jest szkółka róż angielskich prowadzona przez angielkę, raz z nią gadałam to mnie ręce bolały hihi, ale ma ogromny wybór i róże o 10euro tańsze , ha.
Ja jeszcze oprócz wymienionych przez Ciebie producentów lubię jeszcze Tantau i Kordesa, chociaż róże Meillanda są najdelikatniejsze, przez to bardzo mi się podobają.
A Hommage od jakiego hodowcy?
Zgadzam sie z Asią, że układ płatków jest cudowny.
- Beatrice
- Od: 24 maja 2009, o 21:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gosiu, popraw link do kuchni, bo teraz
przenosi na pocztę
przenosi na pocztę

- gosia22
Poprawiłam ale nie wiem dlaczego tak się stało, wczoraj wszystko grało.Beatrice pisze:Gosiu, popraw link do kuchni, bo teraz
przenosi na pocztę

- gosia22
Margo -Gosiu, witam cie serdecznie.
U nas Tantau i Kordesa trudno dostać, wybór jest baardzo malutki. Moze trzeba by zamówić w szkółce ? Ja niestety nie jestem wielka znawczynią róż, wiec na początku ze tak powiem francuskie róże mi wystarczały. Obiecałam sobie ze w tym roku kupie sobie "Westerland" ona jest od Kordesa, zobaczymy czy ja łatwo dostane.
Co do "Hommage" to ona francuska od Delbard
, kwitnie bez przerwy.

U nas Tantau i Kordesa trudno dostać, wybór jest baardzo malutki. Moze trzeba by zamówić w szkółce ? Ja niestety nie jestem wielka znawczynią róż, wiec na początku ze tak powiem francuskie róże mi wystarczały. Obiecałam sobie ze w tym roku kupie sobie "Westerland" ona jest od Kordesa, zobaczymy czy ja łatwo dostane.
Co do "Hommage" to ona francuska od Delbard

- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
Gosiu Westerland polecam mam go od zeszłego roku ładnie przezimowała przede wszystkim ładnie się rozrósł to jest dość duża róża bo u mnie już trochę miejsca zajmuje .Jeszcze nie zachorowała no i powtarza kwitnienie.Ja jeszcze rozglądam się za różami Poulsena
- gosia22
Gosiu, dobrze ze Westerland jest duza bo taka potrzebuje hihi. No i piszesz ze powtarza kwitnienie i nie choruje to dla mnie ! Ja ja tylko widziałam na zdjęciach, bardzo mi się podoba jej kolor. Poulsena w ogóle nie znam, a masz coś ciekawego na oku?
- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
Gosiu ja po ogrodach forumowych spaceruje i podpatruje
O Poulsenie dużo dobrego słyszałam od Melanii ale jeszcze gdzieś były pochlebne opinie.Mam parę chciejstw a nr jeden to rosarium na kiju to jest moje największe chciejstwo 

- Margo2
U ciebie trudno dostać Tantau, u nas róże francuskie. Może trzeba się powymieniać 

- gosia22
Masz Gosiu racje ! A jak bym miała więcej odwagi to bym otwarła sklep z francuskimi różami hihi.
- gosia22
Witam serdecznie w piątkowy jesienny poranek
. Mimo ze jesień zawitała moje róże ciągle kwitną, i byle tak dalej
Fuksja tez pięknie kwitnie

Claude Brasseur, ciągle w donicy bo nie wiem gdzie posadzić. Mimo ze ciasno mu zakwitnął, ma piękny intensywny zapach . Z tylu jest "Alain Souchon" tez w donicy, może jeszcze zakwitnie.

Hot cocoa

Magie Noire

Fuksja tez pięknie kwitnie

Claude Brasseur, ciągle w donicy bo nie wiem gdzie posadzić. Mimo ze ciasno mu zakwitnął, ma piękny intensywny zapach . Z tylu jest "Alain Souchon" tez w donicy, może jeszcze zakwitnie.

Hot cocoa

Magie Noire

- Margo2
Gosiu, róże francuskie mają przepiękny układ płatków. Taki lubię. Iście francuski szyk
Dlaczego nie spróbujesz. Może mimo wszystko by się udało. A w jakich cenach u as takie róże są w przeliczeniu na nasze?

Dlaczego nie spróbujesz. Może mimo wszystko by się udało. A w jakich cenach u as takie róże są w przeliczeniu na nasze?
- gosia22
Witaj Gosiu
. Myślisz by otwarciu sklepu ? Ja bym i chciała ale ja naprawdę się na tym nie znam i na pewno bym zbankrutowała baaardzo szybko. Nigdy nie miałam gałki do interesów i chyba dlatego umrę biedna
Np. "Hommage" w katalogu kosztuje 13euros, w sklepach jeśli mnie pamięć nie myli to tez w takich cenach. Nie wiem jaki jest kurs euro w Polsce ale to chyba w przeliczeniu dużo co ?

Np. "Hommage" w katalogu kosztuje 13euros, w sklepach jeśli mnie pamięć nie myli to tez w takich cenach. Nie wiem jaki jest kurs euro w Polsce ale to chyba w przeliczeniu dużo co ?