Krzysztof a ja zakochałam się w alsromeriach ,śliczne ,żeby jeszcze teraz mieć fioletowe i czerwone cudne po prostu Frezje śliczne moje też już nie długo zakwitną
Zdjęcia robiłeś po deszczu czy po podlewaniu ?
Genia
Krzysztof nie dosyć że ogród profesjonalny to jeszcze deszczyk Ci pada,ale niech Ci pada.Powiedz bo zauważyłam u Ciebie Krokosmie czy Ty je zostawiasz na zimę w ziemi
Aleksandro ni wiem jakiej odpowiedzi oczekujesz.
Alstroemerie to duża grupa roślin pochodzących z Ameryki Południowej gdzie rośnie ich ponad pięćdziesiąt gatunków.
Geniu zdjęcia robiłem po deszczu.
Nad innymi kolorkami alstroemerii myślę dość intensywnie pod wpływem Twoich diabelskich podszeptów.
Frezji w tym roku nie sadziłem, chyba chodzi Ci o krokosmia lub jak kto woli montbrecjię lub cynobrówkę.
aha, opuncje niestety już przekwitły. To znaczy jedna nie zakwitła wcale.
Stasiu powiem tak, tak
Wiem, że zdania co do zimowania cynobrówki są podzielone. Ja przekonałem się, że pozostawiona w gruncie zakwita szybciej i kwitnie bardziej obficie. Faktem jest że zimuje ona jak ja to określam na krawędzi to znaczy że istnieje ryzyko jej przemarznięcia dlatego zawsze przechowuję też kilak bulwek w pomieszczeniach. Jak to mówią strzeżonego Pan Bóg strzeże
Witaj .Jeszcze nigdy nie widziałem -alstromerie -wspaniałe kwiaty.
Imponujące Rożne Takie ,co to ta czwarta ,ciekawy kwiat ,bo pysznogłówki znam i też mam.Wszystkie zdjęcia po deszczu super. Pozdrawiam ,i więcej deszczu.
aleksanderk pisze:Imponujące Rożne Takie ,co to ta czwarta ,ciekawy kwiat ,bo pysznogłówki znam i też mam
Ta czwarta to właśnie pysznogłówka, trzecia to jak pisałem cynobrówka, montbrecjia lub krokosmia, jak kto woli w odmianie 'Diablo', a piąty to pięciornik barwierski.
Wybacz nie zgadzam się
1zdjęcie raczej ogólne
2 może rozchodnik matrona
3żólte kwiaty nie wiem
4 właśnie to co bym chętnie wiedział
5 , 6 pysznogłówka itd.