Moja kolekcja kaktusów i sukulentów - Artur89
- Spy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 lip 2009, o 15:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja kolekcja na początek
Jak go zagoniłeś ? Fiu! fiu! Bączek! Ch no mi tu do kieszeni 

Pozdrawiam. Krzysztof.
/Pustynni Strażnicy/
/Pustynni Strażnicy/
- Artur89
- Od: 8 lis 2009, o 11:37
Ojj, po prostu jak siedział na mammillarce to podstawiłem mu pod nogi kwiat rebucji i wlazł sam z siebieSpy pisze:Jak go zagoniłeś ? Fiu! fiu! Bączek! Ch no mi tu do kieszeni

Aaa już wiem o ci chodzi. Te dwie rebucje miałem w koszyku (dopiero miałem iść z nimi do kasy) ale, że napatoczył się Trzmiel to stwierdziłem, że przy okazji zaserwuje sobie nasiona.
- blabla
- -Moderator Forum-.
- Od: 6 sie 2007, o 06:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Trochę nie rozumiem
To zdjęcia są z centrum handlowego czy z Twojej kolekcji?

Pozdrowienia, Tomek
Mój wątek
Mój wątek
Zapewne podstawiłeś mu tego kaktusa co kupowałeś, dobrze myślę? 

- Spy
- Od: 25 lip 2009, o 15:47
No nieźle. To musiała być bączyca hehe ;) Oby robota nie poszła na marne i coś z tego było.
blabla: To są zdjęcia z centrum, tylko że on kupił te rebucje, które bączek mu zapylił, a nie wspomniał o tym. Też właśnie się dziwiłem.
blabla: To są zdjęcia z centrum, tylko że on kupił te rebucje, które bączek mu zapylił, a nie wspomniał o tym. Też właśnie się dziwiłem.
Pozdrawiam. Krzysztof.
/Pustynni Strażnicy/
/Pustynni Strażnicy/
- Artur89
Takie zamieszanie?! Moje bo je kupiłem. Myślałem, że to oczywiste, że zapylił moje rebucje, które miałem zamiar kupić. Przecież nie przytargałem go do chałupy 
Poza tym na początku jest napisane, że to kaktusy z Centrum.
Fakt faktem dosłownie nie napisałem, że je kupiłem, ehhh ważne, że się wyjaśniło
Gratulacje dla Jakuba.

Poza tym na początku jest napisane, że to kaktusy z Centrum.
Fakt faktem dosłownie nie napisałem, że je kupiłem, ehhh ważne, że się wyjaśniło

Gratulacje dla Jakuba.

A tak poważnie - kaktuski śliczne. Ja widziałem wczoraj w OBI taką piękną opuncję, duża nawet była... Ale... I tak ją pewnie kupię

-
- 200p
- Od: 1 kwie 2010, o 16:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Hehe... jakie zamieszanie wynikło...
Okazy faktycznie pięknie się prezentują z tymi kwiatami!! Mam nadzieję, że się pochwalisz swoimi nabytkami...
pozdrawiam

Okazy faktycznie pięknie się prezentują z tymi kwiatami!! Mam nadzieję, że się pochwalisz swoimi nabytkami...
pozdrawiam
Pozdrawiam, Ania.
- Artur89
Już się chwale
Rebutia marsoneri
po zroszeniu...

Rebutia minuscula
po zroszeniu...

Wywaliłem 4 kaktusy z glinianych donic i od miesiąca szukam pasujących do nich plastikowych. Ładne są (gliniane) ale wyjątkowo nie praktyczne
Ktoś wspominał o emalii (co by je wewnątrz wysmarować) - pewnie będzie w Casto lub tego typu budowlańcu?

Rebutia marsoneri

po zroszeniu...

Rebutia minuscula

po zroszeniu...

Wywaliłem 4 kaktusy z glinianych donic i od miesiąca szukam pasujących do nich plastikowych. Ładne są (gliniane) ale wyjątkowo nie praktyczne

-
- 200p
No piękne... a jakie obsypane pączkami kwiatowymi... Wyjątkowo ładne i widać zdrowe kaktusiki... tylko pozazdrościć!
.. Jedna żółta, druga jak widzę chyba czerwona. Jak się całkiem rozkwitną to pięknie będą koło siebie wyglądać.
Hmmm jeśli zastanawiasz się nad farbą to na bank będzie w Casto lub Obi... Tylko nie rozumiem czemu chcesz plastikowe doniczki malować emalią? Czy chodzi Ci o te gliniane doniczki?
.. Jedna żółta, druga jak widzę chyba czerwona. Jak się całkiem rozkwitną to pięknie będą koło siebie wyglądać.
Hmmm jeśli zastanawiasz się nad farbą to na bank będzie w Casto lub Obi... Tylko nie rozumiem czemu chcesz plastikowe doniczki malować emalią? Czy chodzi Ci o te gliniane doniczki?
Pozdrawiam, Ania.
- Artur89
Tak, tak o gliniane
Ja mam dzisiaj jakiegoś pecha z niedomówieniami
Poza tym muszę jeszcze w nich wywiercić dziury - trzeba 'odkopać' wiertarkę. 

-
- 200p
Hehe... zdarza się (mój brak czytania ze zrozumieniem też ma dziś wiele do "powiedzenia"
)
A takie doniczki na pewno są bardziej efektowne i ładniej się prezentują niż plastikowe więc warto się troszkę natrudzić
- jak już masz takie doniczki to szkoda by się marnowały!

A takie doniczki na pewno są bardziej efektowne i ładniej się prezentują niż plastikowe więc warto się troszkę natrudzić

Pozdrawiam, Ania.
- Artur89
Pewnie, szczególnie, że nie były takie tanie
Kosztowały tyle co siedzący (to tej pory) w nich kaktus/sukulent.
P.S słowo 'gliniane' w nawiasie dopisałem po twoim poście jak coś.

P.S słowo 'gliniane' w nawiasie dopisałem po twoim poście jak coś.
-
- 200p
No niestety tak jest, że porządne doniczki są często droższe niż co to w nich rośnie (a przynajmniej na początku jeśli by założyć, że im większa rośli na i bardziej wyrośnięta to cenniejsza i powiedzmy, że z czasem to dysproporcja zostaje zlikwidowana). Zwłaszcza jeśli choć o niestandardowe kształty czy zdobienie donic/osłonek.
Hehe... a już myślałam, że popadam w schizofrenię od tych Waszych wszytskich zdjęć
!!
pozdrawiam
Hehe... a już myślałam, że popadam w schizofrenię od tych Waszych wszytskich zdjęć

pozdrawiam
Pozdrawiam, Ania.
- Artur89
Każdy mówi, że to nałóg (żartobliwie lub na serio), ale powoli dochodzę do wniosku, że wpadłemana777 pisze:No niestety tak jest, że porządne doniczki są często droższe niż co to w nich rośnie (a przynajmniej na początku jeśli by założyć, że im większa rośli na i bardziej wyrośnięta to cenniejsza i powiedzmy, że z czasem to dysproporcja zostaje zlikwidowana). Zwłaszcza jeśli choć o niestandardowe kształty czy zdobienie donic/osłonek.
Hehe... a już myślałam, że popadam w schizofrenię od tych Waszych wszytskich zdjęć!!
pozdrawiam