Roślinki Anny S.

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
nuska89
200p
200p
Od: 29 cze 2009, o 23:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Roślinki Anny S.

Post »

Musiałam w końcu stawić fotki moich zielonych, bo po pierwsze tyle razy Wam obiecałam i nie dotrzymałam słowa, czasem było mało czasu, a po drugie teraz latam po forum a nie robię nic ze swoim wątkiem, więc postanowiłam go trochę odświeżyć.
Obrazek Begonia
Obrazek Hibiskus z nasionek (musiałam zgapić :oops: )
Obrazek Hoja
Obrazek No właśnie nie wiem..
Obrazek Sanseweria, tylko nie wiem czy tak się ukorzeni?
Obrazek Wilec purpurowy wysiany 5 kwietnia
Obrazek Dwie trzykrotki i ratowany większy Skrzydłokwiat
Anna S.
Moje kwiatki
Awatar użytkownika
ewasz29
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2009, o 09:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Fajnie ci wszystko rośnie . A to czego nazwy nie znasz to wydaje mi się że to epiphyllum . Niezły z niego okaz ;:63
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

Sansevierie powinnaś pociąc na kawałki i posadzić,
Awatar użytkownika
nuska89
200p
200p

Post »

Witajcie, witajcie :)
Dziękuję serdecznie za odwiedzinki i zapraszam ponownie oraz do wpisywania się ;)
Pokażę Wam moi drodzy fuksje, długo szukałam, znaleźć nie mogłam, no i w końcu znalazłam, okazyjnie, więc 3szt. zakupiłam :D Każda inna, tylko, wiecie może kiedy na balkon je wystawić można i czy w domu można hodować jak doniczkowego? :D Aaa, niestety są z ziemiórkami, jeśli przesuszę ziemię, to jest szansa, że same padną jakoś?
Obrazek
Anna S.
Moje kwiatki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewelina8005
1000p
1000p
Od: 24 lip 2009, o 12:50

Post »

Aniu piekne fuksje ;:63
Begonia też bardzo ładnie rosnie,wszystkie roslinki zaczły rosnąc .A ten wilec to na ogródek?
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 wrz 2008, o 22:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Fajnie, że się zmobilizowałaś Aniu do odświeżenia wątku ;:108 :D
Hojka i Epiphyllum odlotowe. ;:138
Fuksje też sa śliczne, tylko skoro są z ziemiórkami, to nie ryzykowałabym wnoszenia ich do domu. Bałabym się, że zainfekują inne domowe.
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Awatar użytkownika
chabermona
500p
500p
Od: 30 sty 2009, o 11:58

Post »

Aniu jak przesuszysz ziemię to ziemióry pójdą głębiej i zjedzą korzenie. Musisz je podlać opryskiem tylko nazwy nie pamiętam. Możesz też postawic obok płytkę owadobójczą.
Monika poszukująca Aspidistr, sansewierek, stefanotisa i anturiów
Doniczkowi domownicy Moniki
Awatar użytkownika
nuska89
200p
200p

Post »

ewelina8005 Dziękuję za pochwały dla zielonych :) To prawda, w końcu roślinki zaczynają rosnąć :) Wilec na balkon, mam go już w skrzynce i donicy, myślałam że padnie, bo radziłam się w wątku o wilcu, no i sadziłam dość gęsto, wszystkie przeżyły, ciekawa jestem co z tego wyrośnie :lol:

kati-1976 Musiałam się wziąć za siebie, tęskniłam za Wami :D Fuksje stoją daleko od pozostałych zielonych, więc CHYBA się nie przeniosą? :roll: No i czekam na kwitnienie Epiphyllum :D Od kiedyna stałe na balkonie zostawić?

chabermona Kurczaki, to nie wiem co zrobię, bo teraz w Niemczech mieszkam, więc nie bardzo się dogadam.. :roll: No, że taki błąd zrobiłam, że kupiłam ;:223 pomyślałam sobie, że jak przesuszę ziemię to jakoś zginą.. A są jakieś takie domowe sposoby?

Dodaję zdjęcia wilców.. kolejno: 16 kwiecień (łobuziak musiał sprawdzać czy wilec rośnie, udaje, że tylko pozuje do zdjęcia) :lol: , 17 kwiecień, 19 kwiecień + widok z góry
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Teraz po przeprowadzce narzekam na brak kwiatów ;:224 :;230 No i jest większy balkon, a ja nie mam pomysłu jak go obsadzić kwiatami.. :evil: Jedną skrzynkę mam wolną, do powieszenia za balkon, taka sama jak ta z wilcami.
I jeszcze jedno skoro za bardzo tych ziemór nie widać, to może są w fazie samoistnego wyginięcia? :;230 :;230 Praktycznie w sklepie jedną widziałam i po przyjeździe ze sklepu a teraz nic..
Anna S.
Moje kwiatki
Awatar użytkownika
daka
1000p
1000p
Od: 10 lut 2010, o 17:29

Post »

Witaj Ania :wit
Pupilek uroczy :lol: ;:108 :tan
Kolekcje masz przepiękną,pozazdrościć. ;:3 ;:108 ;:180
Moje wątki.
Pozdrawiam Damian.
Awatar użytkownika
ewelina8005
1000p
1000p
Od: 24 lip 2009, o 12:50

Post »

Aniu ale nasiałaś kwiatów ,kal ładnie rosna .fajny piesek taki słodziutki ;:196
x-M-8
---
Od: 4 gru 2008, o 14:08

Post »

:wit Aniu

Hoja fajniutka.Roślinki bardzo ładnie Ci rosną ;:138
Fuksje to dopiero zaczynają kwitnienie.Wydaje mi się,że zdecydowanie lepiej rosną na zewnątrz.
e_w_u
500p
500p
Od: 27 sie 2008, o 15:28

Post »

Witaj Aniu :wit :wit , przeglądając Twój wątek taką miałam nadzieje na fotkę żółtego hibcia i się nie doczekałam. Sama mam 2 hibiskusy i coraz bardziej mi się podobają, tylko niestety trochę grymaśne są.. Pozostałe kwiatki śliczne. Osobiście na balkon polecałabym (poza fuksjami) pelargonie. Sama za nimi nie przepadam, ale jakbym miała balkon na pewno by na nim zagościły. Nie są trudne w obsłudze i mają piękne, duże kwiaty. A na dodatek jest mnóstwo różnych rodzajów i nie są drogie:)

Fuksje można też hodować jak domowe. Ja swojej nawet nie zimowałam, a efektem jest szybsze kwitnienie - co z reszta widać u mnie w wątku, jednak co do ziemiórek to bym nie ryzykowała ze się rozmnożą, lepiej trzymaj w odosobnieniu... U mnie opanowały już wszystkie kwiaty a mam ich koło setki. Dawno nie liczyłam.. Kasia.N z forum mówiła ze ona ziemiórki zwalczyła wywarem z tytoniu. Nomolt też ponoć działa, choć u mnie się nie sprawdził. Osobiście najbardziej wierze w płytki owadobójcze, ale je można wystawiać w pomieszczeniach gdzie nie siedzi się cały czas, a u mnie chwilowo zawsze ktoś w domu siedzi. Może w tym tygodniu mi się uda :) Bo już mnie te muszki denerwują. I nie kupuj przypadkiem tych żółtych płytek z klejem. U mnie dopiero zaczęły się sprawdzać jak się dużo muszek zrobiło. Przy pojedynczych się nie sprawdzają. Jeszcze znalazłam na forum opcje z pojemnikami z woda i czymś żółtym w których ponoć lubią się topić, ale ja nie mam ich niestety gdzie postawić. Kwiatki są na wcisk na parapecie..
Ale się rozpisałam... już nie przynudzam ;)
Moje kwiatki :)
Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
myszkas21
500p
500p
Od: 12 mar 2010, o 19:12
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękne fuksje i inne roślinki też. Kibicuje małemu hibiskusowi niech ładnie rośnie.
Pozdrawiam Sylwia
Moje roślinki
Awatar użytkownika
nuska89
200p
200p

Post »

Witajcie kochani! Dawno tutaj nie zaglądałam, raczej zaglądam do Was :) Cieszę się, że do mnie zaglądacie i ponownie zaczyna tu tętnić życie :D Zapraszam ponownie i częściej :wink:

daka Dziękuję.

ewelina8005 Mam balkon to szaleję z siewkami :) (tzn, to tylko wilec, tunbergia nie wykiełkowała :( ) A teraz doszła działeczka to jeszcze fajniej, niedługo mogę dodać fotki działki jak wyglądała jakiś czas temu.. Dziękuję za pochwały.

igor944 Jak siewki zakwitną to na pewno pokażę :)

Miro78 Fuksje stoją na balkonie na stałe, widzę, że tam im dobrze.

e_w_u Odszukałam w komputerze zdjęcie żółtego hibka, który był piękny, za długo się nim nie nacieszyłam, a szkoda. Aktualnie mam dwa czerwone i jeden różowy oraz siewki. W końcu muszę się zebrać i ozdobić balkon, bo aż wstyd mieć miejsce i tego nie wykorzystać. Niestety u mnie zawsze ktoś w domu, a ciekawy synek wszędzie zaglądnie, musi dotknąć, więc płytki się nie sprawdzą, chemia raczej też odpada, na razie ich nie widzę, fuksje są na balkonie, więc może same wyginęły, choć mało prawdopodobne.

myszkas21 Mały hibcio rośnie :) Ma już też braci :)

Zdjęcia z ubiegłego roku, żółty hibiskus i dwa pierwsze storczyki

Obrazek
Obrazek

A to już okno storczykowe w sypialni i szafka oraz foto z kuchni; czerwony pełny hibek i młode z nasion
Wczoraj kupiłam 3 nowe phal :tan - żółty, biało różowy nakrapiany brązem i biały z różową warżką.
Według mnie phalaneopsisy są dość łatwe w hodowli, doczekałam się własnego kwitnienia tych dwóch, których foto z zeszłego roku, więc nabyłam trzy kolejne. Nie wspomniałam nic o jeszcze jednym, kupionym za całe 1zł podczas pobytu w Polsce, biedaczysko był zalany, zaryzykowałam i myślę, że odwdzięcza mi się za to wypuszczając nowego liścia :D Dodam że miał tylko 3 dość małe korzenie zdrowe, resztę od razu usunęłam. Jestem ciekawa jego koloru :)
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Uratowany ok miesiąc temuObrazek
i dzisiajObrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Pozdrawiam :wit

Jeszcze jedno, mam kilka szczepek prawie ukorzenionych czerwonych pełnych hibiskusów, ktoś chętny?
Anna S.
Moje kwiatki
marzena 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2008, o 06:39

Post »

Aniu
te hibki z nasion to z herbatki? :lol: Bo ten po prawej podobny do mojego.jeśli tak to zobaczysz jak zacznie szybko rosnąć ,tylko musi mieć wtedy dużo wody,bo inaczej to zaraz więdnie.
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”