Witajcie kochani! Dawno tutaj nie zaglądałam, raczej zaglądam do Was

Cieszę się, że do mnie zaglądacie i ponownie zaczyna tu tętnić życie

Zapraszam ponownie i częściej
daka Dziękuję.
ewelina8005 Mam balkon to szaleję z siewkami

(tzn, to tylko wilec, tunbergia nie wykiełkowała

) A teraz doszła działeczka to jeszcze fajniej, niedługo mogę dodać fotki działki jak wyglądała jakiś czas temu.. Dziękuję za pochwały.
igor944 Jak siewki zakwitną to na pewno pokażę
Miro78 Fuksje stoją na balkonie na stałe, widzę, że tam im dobrze.
e_w_u Odszukałam w komputerze zdjęcie żółtego hibka, który był piękny, za długo się nim nie nacieszyłam, a szkoda. Aktualnie mam dwa czerwone i jeden różowy oraz siewki. W końcu muszę się zebrać i ozdobić balkon, bo aż wstyd mieć miejsce i tego nie wykorzystać. Niestety u mnie zawsze ktoś w domu, a ciekawy synek wszędzie zaglądnie, musi dotknąć, więc płytki się nie sprawdzą, chemia raczej też odpada, na razie ich nie widzę, fuksje są na balkonie, więc może same wyginęły, choć mało prawdopodobne.
myszkas21 Mały hibcio rośnie

Ma już też braci
Zdjęcia z ubiegłego roku, żółty hibiskus i dwa pierwsze storczyki
A to już okno storczykowe w sypialni i szafka oraz foto z kuchni; czerwony pełny hibek i młode z nasion
Wczoraj kupiłam 3 nowe phal

- żółty, biało różowy nakrapiany brązem i biały z różową warżką.
Według mnie phalaneopsisy są dość łatwe w hodowli, doczekałam się własnego kwitnienia tych dwóch, których foto z zeszłego roku, więc nabyłam trzy kolejne. Nie wspomniałam nic o jeszcze jednym, kupionym za całe 1zł podczas pobytu w Polsce, biedaczysko był zalany, zaryzykowałam i myślę, że odwdzięcza mi się za to wypuszczając nowego liścia

Dodam że miał tylko 3 dość małe korzenie zdrowe, resztę od razu usunęłam. Jestem ciekawa jego koloru
Uratowany ok miesiąc temu

i dzisiaj
Pozdrawiam
Jeszcze jedno, mam kilka szczepek prawie ukorzenionych czerwonych pełnych hibiskusów, ktoś chętny?