Wiecie, mój M. tak narzeka na te kwiaty jak ktokolwiek do nas przyjdzie, ale jednak sam mi je kupuje i wtedy stara sie o takie bardziej wyszukane egzemplarze 8)
Na rocznicę ślubu w styczniu dostałam od niego bajerancką i olbrzymią
Taccę
Objeździł wiele kwiaciarni i mówił Paniom, że potrzebuje kwiata takiego, jakiego jeszcze żona nie ma
Biedak się starał a Tacca mi padła, bo u nas centralnym jest palone i w zimie niestety jak w piekarniku
No ale o Vandzie poczytałam, kapię ją, 2, 3 razy w tygodniu, zraszam, i siedzi sobie w ciągu dnia w wazonie na balkonie ;)
póki co, myślę, ze jest jej dobrze, bo pączek, który był na zdjęciu, rozwinął się 8)
A teraz moje nowości kaktusowo-sukulentowe ;)
nie wiem jaki to kaktus, więc jeśli ktokolwiek się orientuje, to proszę o identyfikację:
Rhipsalis, którego dostałam za darmo od mojej zaprzyjaźnionej Pani z kwiaciarni, "ułamał się" niestety
Kolejne niewiadome, wiem tylko tyle, że ten na dole po prawej to
Echinopsis subdenudata:
Kompozycja sedum+gruboszek tak mi się spodobała, ze musiałam ją kupić
I na koniec sedum variegata uszczknięte od mojej cioci(tej, co zawsze) :
Mirku, miło i Ciebie u mnie gościć w moich skromnych progach ;)
Kupuj, storczyki są piękne, ja mam jeszcze Oncidium, Dendrobium i 2 Cambrie oprócz tych, co pokazałam juz na forum, ale na razie nie kwitną, więc nie ma co pokazywać ;)
Tyle na dzisiaj, cdn... mam nadziej jutro, jadę znowu na pole po warzywka, wiec i trochę pracy znowu będzie
Dobranoc wszystkim
Agnieszko nie ma problemu, hibki mam jeszcze dwa większe, ale obiecałam na razie dwóm osobom, więc nie wiem, czy jeszcze coś wydobędę, ale postaram się ;)