Zielone życie Asiuli13
- Taccanivea
- 1000p
- Od: 24 cze 2009, o 12:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- asiula13
- 1000p
- Od: 16 cze 2009, o 11:15
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Taccanivea, anetta, jardin tak to prawda - jak już coś człowieka dopadnie to trudno przestać
Mam do Was pytanie - czy któraś z Was kupowała rośliny na All
chodzi mi o to, że gdy np. u jednego sprzedawcy kupię kilka roślin, to jak jest z opłatą za przesyłkę
płaci się jak za jedną, czy każdą z osobna
miłej nocki dla Was

Mam do Was pytanie - czy któraś z Was kupowała rośliny na All

miłej nocki dla Was

-
- ZBANOWANY
- Od: 30 kwie 2009, o 20:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jedna roślinka=jedna aukcja,kilka różnych roślinek=kilka aukcji choć sprzedawca ten sam.Musisz sprawdzić przy której z zamówionych roślinek jest największa kwota,i tą kwotę dopisujesz do kwoty przelewu. Np.kupiłaś pelargonię, a koszty przesyłki wynosiły 11 zł., oraz kupiłaś drugą roślinkę np.Hibiskusa a koszt wysyłki wynosił 17 zł,to na przelewie wpisujesz kwotę 17 zł+ ceny za obydwie roślinki.
- Zgredo
- -Moderator Forum-.
- Od: 1 maja 2008, o 15:42
Spora część sprzedawców zaznacza również, że kupując na kilku ich aukcjach płaci się za przesyłkę raz (najczęściej jest to jednak kwota ok 11-15zł czy ile tam pocztą najmniejsza paczka kosztuje)
"Wysoko mnie ceni - mówisz? Wiem, zażądałby więcej niż 30 srebrników"
Moje... wszystko
Czy wolność oznacza anarchię?
Moje... wszystko
Czy wolność oznacza anarchię?
- Taccanivea
- 1000p
- Od: 24 cze 2009, o 12:49
To prawda, najczęściej za kilka przedmiotów kupionych u jednego sprzedawcy płaci się jeden koszt wysyłki. Ale bywają wyjątki.. Zresztą po cenie transportu widać również, czy sprzedawca coś dodatkowo na tym zarabia..
Ja kupowałam na all strelicję i taccę. Każdy kwiat u innego sprzedawcy, ale zapakowane były bardzo dobrze i przyjechały do nowego domku w dobrej formie, a to chyba najważniejsze
Kupowałam tez nasionka, część mi ładnie poschodziła a część niestety nie.. Dopuszczam taką możliwość , że po prostu tym które nie urosły nie zapewniłam odpowiednich warunków... Część tych, które poschodziły też nie przeżyła, np. Tacca czy wisteria 
Ja kupowałam na all strelicję i taccę. Każdy kwiat u innego sprzedawcy, ale zapakowane były bardzo dobrze i przyjechały do nowego domku w dobrej formie, a to chyba najważniejsze

- asiula13
- 1000p
- Od: 16 cze 2009, o 11:15
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
dziękuję Wam dziewczyny
za pomocne rady
wczoraj obiecałam wkleić foto nowej Hoi:
oto ona:

byliśmy dziś z Rafim po doniczki do Hoi i kupiliśmy przy okazji takie coś:

teraz czeka mnie sprzątanie i wyczesywanie Oresta - poszło sobie chłopisko na podwórko i tak szalał w iglakach że skołtunił całe ucho
później przesadzę kwiatki do nowych domków i pokażę Wam efekty

wczoraj obiecałam wkleić foto nowej Hoi:
oto ona:

byliśmy dziś z Rafim po doniczki do Hoi i kupiliśmy przy okazji takie coś:

teraz czeka mnie sprzątanie i wyczesywanie Oresta - poszło sobie chłopisko na podwórko i tak szalał w iglakach że skołtunił całe ucho

później przesadzę kwiatki do nowych domków i pokażę Wam efekty

-
- ZBANOWANY
-
- ZBANOWANY
Asiu ładniutka hojka
Wiesz fajnie by te kwietniki wyglądały jakbyś je pomalowała lakierem bezbarwnym.Można też jakąś bejcą je pociągnąć i później lakierem.Dzięki temu ładnie to wygląda i koszyczek jest zabezpieczony,bo z czasem to szarzeje,jeżeli spryskujesz to z czasem pojawia się też pleśń.
Takie są uroki wikliny.
Dziewczyny mają rację,na allegro jak kupujesz kilka roślin u jednego to za wysyłkę powinno się płacić tylko raz.
Wiadomo niektórzy na tym zarabiają,dlatego ja mam 1 zaopatrzeniowca..
Wiesz fajnie by te kwietniki wyglądały jakbyś je pomalowała lakierem bezbarwnym.Można też jakąś bejcą je pociągnąć i później lakierem.Dzięki temu ładnie to wygląda i koszyczek jest zabezpieczony,bo z czasem to szarzeje,jeżeli spryskujesz to z czasem pojawia się też pleśń.

Dziewczyny mają rację,na allegro jak kupujesz kilka roślin u jednego to za wysyłkę powinno się płacić tylko raz.
Wiadomo niektórzy na tym zarabiają,dlatego ja mam 1 zaopatrzeniowca..
- Andziax007
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt: