Dala - mój piękny ogród cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-d-a

Post »

Madziu, to we Wrocławiu mieszkałyśmy blisko siebie, a poza Wrocek uciekłyśmy w dwóch różnych kierunkach, chociaż moi rodzice mieli domek w okolicach Obornik Śląskich i dawniej często tam bywałam.

Co do widoczków, to stanowczo wolę ten sam fragment ogrodu skąpany w słońcu i mnie z moim M. pijących kawusię przy naszym stoliczku w łagodnym cieniu czereśni i śliwy zarośniętej glicynią...
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Dalu mam nadzieję skarbie że deszcz w końcu przestanie padać ,dobrze że choć Twój ogród jest na wzniesieniu bo tak było by źle .
U mnie rano jak wstałam kropiło potem kilka godzin było bez deszczu choć pochmurnie więc troszkę popieliłam, teraz znowu mży .
A w ogrodzie ślimaków zatrzęsienie zjadły mi liście od języczki no i dobierają się do liliowców .
Dalu trzymam kciuki żeby w końcu przestało padać .Mam nadzieję że spotkamy się w niedzielę we Wrocławiu .
Genia
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dalu, czyli wszystko się zgadza, bo ja mam jeszcze w swoim życiorysie Sulistrowiczki :;230 Czyli wystartowałyśmy z jednego miejsca "krzyżowo" :lol:
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
rivendel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 22:29

Post »

Magiczna :D sulistrowiczki?? Nie dziwię się, że jesteś tak natchniona ogrodowo :wink:
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Dalu ;:168

Przyszłam do Ciebie zapytać się o Twoje miasto Sobótkę......ale najpierw chciałam zwiedzić Twój ogród i jestem w szoku dlaczego ja wcześniej nie dotarłam do Ciebie :roll:
Masz piękny i zadbany ogród w każdym jego zakamarku jest coś pięknego i ten klimat :roll: marzenie. Do tego śliczna właścicielka :wink:
Widzę że kochasz zwierzęta ja też mam ich sporo i nie wyobrażam sobie aby one nie istniały w moim życiu ;:109

Cały czas myślałam że mieszkasz we Wrocławiu ostatnio jednak wyczytałam że pochodzisz z Sobótki....byłam tam dwadzieścia kilka lat temu. Pamiętam jak z wielkim trudem wdrapałam się na sam szczyt i ku u ciesze na samym szczycie była karczma ;:112 ciekawa jestem czy nadal tak jest i czy coś się zmieniło ;:109

Dalu mam nadzieję że uda mi się być na spotkaniu i poznać Cię ;:168
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
x-d-a

Post »

Jolu,
bardzo mi milo, ze zawitałaś do mojego ogrodu, chociaż akurat nie mam zbyt wiele do pokazania, bo - jak wiesz- leje od kilku dni i kwiaty są dosyć zmarniałe, za to chwaściory rosną jak oszalałe.
Cieszę się bardzo, że Ci się podobało, zaglądaj do mnie częściej.
Ja jestem urodzoną Wrocławianką, w Sobótce wylądowałam kilka lat temu, właściwie przypadkiem, ale nie żałuję i już nie wyobrażam sobie życia w dużym mieście, moje zwierzęta chyba też.
Sobótka jest uroczym, małym miasteczkiem, zmienia się w oczach na korzyść, co zdają się też doceniać turyści, których sporo u nas. Są tu fajne trasy rowerowe i spacerowe, a zdobywanie Ślęży to żelazny punkt każdej wyprawy w te okolice.
Na szczycie ciągle jest schronisko, w którym strudzeni wędrowcy mogą się pokrzepić.
W zeszłym roku, z grupą przyjaciół wdrapaliśmy się na Ślężę w Sylwestra - z pochodniami i jedzeniem i...piciem w plecakach. Było super - o 12.00 zapłonęło wiele ognisk, a niebo wystrzeliły sztuczne ognie.
Tak więc - jest fajnie i warto tu przyjechać.
Ja też się cieszę na spotkanie u Karolka w niedzielę i poznanie tylu wspaniałych ludzi...
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

rivendel pisze:Magiczna :D sulistrowiczki?? Nie dziwię się, że jesteś tak natchniona ogrodowo :wink:
Sulistrowiczki? To tak trochę zabużańsko brzmi... :wink:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41

Post »

rivendel pisze:Magiczna :D sulistrowiczki?? Nie dziwię się, że jesteś tak natchniona ogrodowo :wink:
Aguś, to było ponad 20 lat temu i wtedy ogród = przykry obowiązek koszenia łąki raz w miesiącu. O sadzeniu czegokolwiek mowy nie było, bo nie było komu doglądać w tygodniu, ale za to było komu wykopywać :wink:
Sorki Dalu, że u Ciebie ;:3
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Dalu w Sylwestra wchodziliście na Ślężę :shock: a to niezły wyczyn......pewnie wrażenie ogromne i wspomnienia na całe życie .

Ja powiem Ci szczerze że nigdy nie przepadałam za dużymi miastami, ten gwar, hałas to nie dla mnie :roll: ja kiedy wracam z Wrocławia to jestem jakaś otumaniona ;:112

Co do Sobótki to muszę kiedyś tam ponownie pojechać i wgramolić jakoś się na tę Ślężę :roll: myślę że dam radę ;:112 nie takie szczyty się zdobywało.........

Dalu przesyłam pozdrawiam z deszczowej Oleśnicy ;:109
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

Daluś ,już zapowiadają poprawę pogody i po weekendzie całkiem bezdeszczowo :!: :D ....i ciepło :D
Miejmy nadzieję ,że prognozy się sprawdzą....ale i tak wydaje mi się ,że tego lata do udanych nie zaliczymy :roll:
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Dalu nie przejmuj się.
Ja z pagórów jestem a u mnie to samo.
Kogrobusz pływa w wodzie a ślimory ucztują, aż spasłe siedzą na kwiatach i nawt żreć już im się nie chce, bo przejedzone.
One rosną w oczach a rośliny maleją. :twisted: :twisted: :twisted:
Po różach już tylko ślady pozostały na ziemi, po wiśniach tylko pestki z resztkami skórek.
Koszmar jakiego dawno nie pamiętam.
Ale musimy przetrzymać. ;:108
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58

Post »

Dalu Twoje rośliny i tak dobrze wyglądają. U nas też deszcz albo wiatr, slimaki...
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37

Post »

Dziewczyny,bardzo współczuję Wam strat :cry: :cry: kurcze z przyrodą nikt nie wygrał.Po porze deszczowej przyjdzie pora sucha-tyle mam na pocieszenie i aż tyle. ;:196
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Daluś, ręce opadają najwazniejsze zdrowie , roslinki biedne dzielnie walczą z woda i robactwem, wiem to małe pocieszenie u mnie tez leje
pozdrawiam
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
x-d-a

Post »

Witam, u mnie kolejny deszczowy dzień, ale jest dosyć ciepło.
Niektóre rośliny są szczęśliwe i rosną do nieba, a te słonkolubne cierpią...

Taruś, Aszko, Majeczko,
dzięki za wizytę i dobre słowo...Na szczęście na Dolnym Śląsku sytuacja się stabilizuje, chociaż deszcz cały czas pada, a teraz słyszę też pioruny gdzieś z oddali...

Grażynko,
Jak tam U Ciebie? dalej pada? podobno weekend ma być spokojny i tego się trzymajmy...

Przed chwilą wyskoczyłam do ogrodu i zrobiłam parę fotek - oj, zielono się zrobiło i bujnie!

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”