Ogródek Magdy :-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

Ruda wpadła na czereśnie? Wcale jej się nie dziwię, proszę tylko, żeby później nie chodziły słuchy po całym forum, że pewna gohna była u Magdy i wszystkie czereśnie jej wyjadła :wink:

Fajowe to zdjęcie ze zwierzyną :lol: Tak się zastanawiałam nad klombem, że całkiem regularny wyszedł, mogłabyś to jakoś wykorzystać, że skopany już jest :lol: Tylko co będzie za rok jak przyjdą ci sami goście... :roll:

Magda fajnie wyglądają te wikliny, czy to były takie kosze wilkinowe, czy płotki? I czy napełniałaś je ziemią, czy to tylko tak na zdjęciach wygląda :roll:
Miłej rodzinnej i pewnie działkowej niedzieli życzę :lol:
A jak tam dzieciaki pod namiotem? Wozisz suche skarpety czy pogoda dopisała? U nas dziś lato :lol: [/img]
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

krzysiek86 pisze:
gorzata76 pisze:Jak na czarownicę przystało, też dorzucę co nieco do rudego wątku :wink:

Obrazek

Ta już ma orzeszka... nie od Krzysia :wink:
No ta ma dużo futerka i jest bardzo puchata. Na pewno zimowa fotka :lol: :lol: :lol:
Krzysiu... zimowa... prawie :wink: A dokładnie listopadowa, zrobiona w Kaliszu parę kroków od tego miłorzębu, co to wiesz... :wink: :lol:

Magda , my się musimy poważnie zastanowić z czym tą rudą gohnę skomponować, bo bez niej jednak smutno by było w ogródku... może z fioletem? I trochę rozbielić... :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

z fioletem będzie idealnie :roll: :D
:lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

pamiętajcie jednak, że zajmuję dużo miejsca, jestem ekspansywna i najlepiej prezentuję się w towarzystwie zgaszonych kolorów :wink: :;230 :;230 :;230 :;230 :;230
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
magdala

Post »

HannaCS pisze:o rany dziewczyny jak tu się zoologicznie zrobiło :)
ale to dobrze, że zwierzęta przychodzą, znaczy, że to dobrzy ludzie tam mieszkają :) :)
no bop przeca nie może być inaczej :)
a czereśnie... pycha rzuć kilka to moze jakieś ciacho zrobie :)
Haneczko :D Zoologicznie-czyli może ..nieprzepisowo ???? Wszak wątki mają być na temat :roll: :roll:
Jeśli chodzi o sprawy kulinarne -ja czekam na wiśnie -dwa lata temu ( w Kazimierzu) jadłam po raz pierwszy w zyciu :oops: :oops: pierogi z wiśniami zerwanymi prosto z sadu -było to dla mnie taki przeżycie i takie obżarstwo ,że potem sama spędziłam długie godziny w kuchni na lepieniu :D Teraz czekam na tę chwilę....(tzn . chwilę obżarstwa ,nie lepienia :wink: )
magdala

Post »

gohna pisze:Ruda wpadła na czereśnie?
A wiesz ,ze też pomyślałam o Tobie ,kiedy wiewiórę ochrzciłam Rudą?? No ,czasem też mówią na nie Baśka :wink:
Tak się zastanawiałam nad klombem, że całkiem regularny wyszedł, mogłabyś to jakoś wykorzystać, że skopany już jest :lol: Tylko co będzie za rok jak przyjdą ci sami goście... :roll:
No ,naprawdę pomyślałam ,że to zrobił mój mąż ,tylko było zbyt niestarannie przekopane i to zdradziło winowajców-choć właściwie nadal nie wiem kto to ??
Magda fajnie wyglądają te wikliny, czy to były takie kosze wilkinowe, czy płotki? I czy napełniałaś je ziemią, czy to tylko tak na zdjęciach wygląda :roll:
Gosiu , kupowałam je na allegro -to są płotki . Musiałabym poszperać -to znajdę sprzedawcę . Są zrobione bardzo starannie i mogą je wypleść w każdym rozmiarze ,jaki tylko chcesz. Zrobiliśmy tylko błąd ,bo nie chowaliśmy ich na zimę i niestety trochę skruszały .Mam ochotę jeszcze je dokupić.
A dzieciaki jadą za tydzien -podobno ma być ładnie!!
Będziesz nad morzem ??? To badyla wiciokrzewu japońskiego masz jak w banku :D :D
Magda.
Awatar użytkownika
AnniaJ
500p
500p
Od: 7 mar 2009, o 19:25
Kontakt:

Post »

Jeśli chodzi płotek wpiszcie w wyszukiwarkę allegro "PŁOT NA KWIATY OGRODZENIE DRZEW płotek wiklina" czy cos w tym rodzaju :) i znajdziecie płotek :)
Mam go na liście chciejstw od dawna ;) a u tego sprzedawcy kupowałam świetne wiklinowe kosze, w których akmtualnie kwitną Fairy ;)
magdala

Post »

nigella pisze:Tylko się cieszyć!!! Nieprzyjaznego ogrodu nie odwiedzają zwierzęta!
Tyle kwiatów zaczyna kwitnąć, niezmordowana piwonia jeszcze się trzyma! :lol: :lol: :lol:
Czy wiesz dlaczego??? To te pąki towarzyszące! Niestety są znacznie mniej atrakcyjne (u mnie)
Tak Nigello :D -te odwiedziny są bardzo sympatyczne ,była u nas już i jaszczurka i zaskroniec (a może padalec-nie znam się)-to też chyba świadczy o tym ,że jest czyste środowisko -tak słyszałam właśnie o jaszczurkach .

Piwonie takie już passe ... :roll: Te małe kwiaty to już nie to :roll: Sama rozumiesz....
To chyba jedne z najpiękniejszych kwiatów ogrodu :P
Magda.
magdala

Post »

AnniaJ pisze:Jeśli chodzi płotek wpiszcie w wyszukiwarkę allegro "PŁOT NA KWIATY OGRODZENIE DRZEW płotek wiklina" czy cos w tym rodzaju :) i znajdziecie płotek :)
Mam go na liście chciejstw od dawna ;) a u tego sprzedawcy kupowałam świetne wiklinowe kosze, w których akmtualnie kwitną Fairy ;)
Aniu :D a czy widziałaś gdzieś w internecie płotki metalowe- takie jak kute (tylko one są spawane z prętów).Kiedyś też na allegro kupiłam dwa -niskie z ładnymi wywijasami -coś jak takie romantyczne stelaże do róż . Nie moge znalezć- na allegro juz ich nie ma.

A może ktoś wie ,gdzie kupić takie ozdobne kule ?? Kiedyś dawno były w Ikei ceramiczne kule na długich prętach-wtykało sie to w ziemie między kwiatami i wyglądały jak kwitnący czosnek :D Bardzo brakuje mi takiej kulistej formy :wink: A czosnki nie chciały mi kwitnąć ,więc może taka imitacja???

Magda.
magdala

Post »

gorzata76 pisze: Magda , my się musimy poważnie zastanowić z czym tą rudą gohnę skomponować, bo bez niej jednak smutno by było w ogródku... może z fioletem? I trochę rozbielić... :lol: :lol: :lol:
AniaDS pisze:z fioletem będzie idealnie :roll: :D
gohna pisze:pamiętajcie jednak, że zajmuję dużo miejsca, jestem ekspansywna i najlepiej prezentuję się w towarzystwie zgaszonych kolorów :wink: :;230 :;230 :;230 :;230 :;230
Hmmmm....
No to może opleciemy ją powojnikiem ,u stóp lawenda i będzie pasowało :P :P :P
Magda.
magdala

Post »

Witam czarną nocą :shock: :shock: :shock:
Dzisiaj nie będzie ogrodniczo ,ale regionalno-patriotycznie :D
Zrobiliśmy sobie niedzielną wycieczkę nad Zatokę Pucką i szliśmy piechotą od Rzucewa do Pucka- bardzo ładna trasa (również na rower) dla tych ,którzy niekoniecznie chcą szlifować tzw. Monciak sopocki .
W Rzucewie jest pałac ,w którym jest dobra restauracja,a w Pucku jest molo ,na którym jest dobra ..restauracja ;:112 ;:112 ;:112
Trasa podobno liczyła 5 km ,ale mój mąż zawsze oszukuje rodzinę w tej kwestii,szliśmy dwie godziny ,efekt oszustwa był taki ,że mąż z kolegą poszli z powrotem sami po samochody ,a kobiety czekały w Pucku :wink:
Widoczki nadmorskie (a raczej nadzatokowe ) tutaj są takie : gigantyczne krzaki dzikiej rózy :D Obok gniazda jaskółek w klifowym brzegu -były tak szybkie ,ze nie mieliśmy szans zrobić im zdjęć jak wylatywały i wracały do gniazd...
Obrazek Obrazek

A co jest na ostatnim zdjęciu ??? Tak momentami wyglądało powietrze ,to roje małych much czy czegoś tam ,co akurat sie chyba wylęgło ... :roll: :roll: :roll:

Obrazek Obrazek

Polecam te okolice( oczywiście bez much!!) , jest tam jeszcze kilka innych miasteczek do zwiedzenia ,np. piękna Rewa - nie ma wielkomiejskich tłumów
, to jest takie trochę inne Morze :D :D :D :D :D
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No no - widać wycieczka udana bo zdjęcia mówią same za siebie :roll:
Ciekawa jestem czy zaglądałaś do tych jaskółczych dziurek :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

magdala pisze:
gorzata76 pisze: Magda , my się musimy poważnie zastanowić z czym tą rudą gohnę skomponować, bo bez niej jednak smutno by było w ogródku... może z fioletem? I trochę rozbielić... :lol: :lol: :lol:
AniaDS pisze:z fioletem będzie idealnie :roll: :D
gohna pisze:pamiętajcie jednak, że zajmuję dużo miejsca, jestem ekspansywna i najlepiej prezentuję się w towarzystwie zgaszonych kolorów :wink: :;230 :;230 :;230 :;230 :;230
Hmmmm....
No to może opleciemy ją powojnikiem ,u stóp lawenda i będzie pasowało :P :P :P
Magda.
A jak będzie pachniała... :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

magdala pisze:A co jest na ostatnim zdjęciu ??? Tak momentami wyglądało powietrze ,to roje małych much czy czegoś tam ,co akurat sie chyba wylęgło ... :roll: :roll: :roll:
Obrazek
Polecam te okolice( oczywiście bez much!!) , jest tam jeszcze kilka innych miasteczek do zwiedzenia ,np. piękna Rewa - nie ma wielkomiejskich tłumów , to jest takie trochę inne Morze :D :D :D :D :D
Magda, podejrzewam wylot mrówek z gniazda :wink: zajrzyj do Marty - Kociny, zamieściłam tam wczoraj opis takiego mrówczego exodusu :lol:

Rewa jest niesamowita - zwłaszcza widok z takiej drewnianej knajpy przy plaży... wcinasz pyszną zupkę rybną w wydrążonym bocheneczku chleba i podziwiasz widoki... :D
A co... ja też lubię zjeść :wink:
Awatar użytkownika
AnniaJ
500p
500p
Od: 7 mar 2009, o 19:25
Kontakt:

Post »

magdala pisze: czy widziałaś gdzieś w internecie płotki metalowe- takie jak kute (tylko one są spawane z prętów).Kiedyś też na allegro kupiłam dwa -niskie z ładnymi wywijasami -coś jak takie romantyczne stelaże do róż . Nie moge znalezć- na allegro już ich nie ma.
Nie wiem...ale jak znajdziecie to też byłabym ciekawa...takiego z wywijasami widziałam ostatnio jeden model - jak szukam to wrzucam hasła: podpora, pergola, płotek, itp - potem wybieram "ogród" - w tej chwili chyba jest niski, 55 cm z wywijasami i metalowy- chyba pod hasłem "podpora" ale nie rzucił mnie na kolana :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”