Moni-kupiłam jaśminowca niech i mi pachnie

Witaj, Agnieszko - miło, że zajrzałaśrivendel pisze:Perełka, Skarbie!
Cynthia pisze:Moni , Twój tekst mnie rozłożył na łopatki![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
hanka55 pisze:vertigo pisze:Dzisiaj wielki dzień - po zimowej przerwie otwarto mój ulubiony sklep ogrodniczy![]()
![]()
![]()
Musiałam to jakoś uczcić
![]()
Zauważyłam szczepione na pniu krzewy owocowe. Pooglądałam, poczytałam etykiety i postanowiłam zrobić skromny zakup jednego krzaczka bezkolcowej odmiany agrestu. Podeszłam do kasy celem zapłacenia całych 6 złotych i ... pech :o - Pani sprzedawczyni nie ma wydać ze stówy, bo dzisiaj dopiero otwarcie sezonu i jeszcze brak utargu![]()
Po namyśle (bardzo krótkim
) stwierdziłam, że coś dokupię i wtedy Pani będzie mogła już wydać resztę
Dobrałam jeszcze porzeczkę pienną białą i czarną, worek kory, azalię, 2 worki ziemi i wielgachnego różanecznika. Zapakowałam do samochodu, co spowodowało, ze z trudem wycofałam, bo całe auto zapchane krzaczorami
![]()
Najważniejsze, że ostatecznie Pani wydała mi tę resztę z zakupów ... reszta wyniosła dla odmiany 6zł![]()
![]()
![]()
![]()
No i puść tu chłopie babę po jeden krzaczek agrestu ...
Moni, to najlepszy tekst ogrodniczy, jaki do tej pory, czytałam !!!
Foty!vertigo pisze:Na miejscu zauważyłam, że mój strój - 10cm szpilki, płaszcz i cieniutkie ubranie pod spodem, są niezbyt odpowiednie na te prace, zwłaszcza, że na przedniej części działki panują warunki poligonowe, błoto po kolana i woda w kałużachSytuację uratował mój małżonek odstępując mi swoje gumowce w rozmiarze chyba dwukrotnie większym niż moje stopy
![]()
Poczłapałam w tym pięknym obuwiu do ogrodu - wyglądałam po prostu cudownie - strój gabinetowy + gumofilce oblepione gliną = new trynd
![]()
Sąsiad na mój widok w tym stroju omal nie wjechał w słup z wrażenia
![]()
![]()
![]()
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=980