Moje spełnione marzenie tu.ja cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Izuniu, piękny prezent :D

Jeszcze świątecznie dla Ciebie :)
Obrazek
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Izo, zerknij proszę na pw!
Cudownie czytać, że już rozpoczęliście sezon!
Ciekawa ta sesja leśna...Piękne, refleksyjne zdjęcia na pożegnanie Zimy.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agness- on w rzeczywistości ma znacznie ciemniejszy kolor. Ja wolałabym żółtozielonego, ale prezent to prezent i nie ma co grymasić...Poza tym skoro taki fachowiec jak Ty mówi, że piękny to znaczy, że piękny i już.

Jolu - dzięki, że znalazłaś chwilkę w tym całym zamieszaniu ( szczerze mówiąc nie bardzo wiem o co chodzi ) by zajrzeć do mnie.

Moniko-serdeczne dzięki. Jak chyba większość kobiet uwielbiam wszystkie kwiaty, pod każda postacią.

Witaj Aguś po przerwie...Pw odebrałam-dzięki. Bardzo bym chciała by zima już sobie poszła...Choć przyroda lubi płatać figle. Nawet jak mieszkałam w zachodniopomorskim to bywały lata, że zima wracała na krótko w marcu, a nawet w kwietniu. To nic dziwnego w naszym klimacie przecież. Chociaż dopiero jak ma się ogród i swoje rośliny to takie niespodzianki zaczynają drażnić i martwić.

Moje dzisiejsze ogródkowe plany wzięły "w łeb", bo od wczoraj wieczór siąpi deszcz z małymi przerwami.
A wczoraj na działkach był niesamowity ruch. Sporo osób przyszło zobaczyć stan po zimie, niektórzy zabrali się za wiosenne porządki. Aż dziwnie mi było. Przez zimę odzwyczaiłam się od obecności sąsiadów działkowych. Zimą tylko nie liczni zaglądali.
A teraz na przekór pogodzie moja domowa wiosna:
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Izuś żółto-zielony będzie na następną okazję :wink: tylko trzeba ją wymyślić :wink: :lol: np chandrę, którą rozwieje tylko kwiatek :wink: :lol:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2008, o 09:31

Post »

Izo, miałaś szczęście, że udało Ci się spalić od razu obcięte winorośle, my mamy okropnie dużo poprzycinanych gałęzi, które zajmują mnóstwo miejsca, ale w sobotę była tak koszmarna pogoda, że nie było mowy o paleni. A storczyk przecudny!
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Izuniu znów przyzwyczaisz się do sąsiadów na działce :wink: a wiosenka w domu śliczna ;:109
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agness - nie darmo mówi się, że jak ktoś chce to zawsze znajdzie okazje :lol: - "szukajcie, a znajdziecie"

Moniko - jesienią też mieliśmy spory problem ze stertami gałęzi. Na szczęście pędy winorośli palą się łatwo i szybko.

Jolu - dzięki! Do wszystkiego można się przyzwyczaić - to tylko kwestia czasu.

Pogoda znów płata figle. Z samego rana padał śnieg z deszczem, a teraz sypie zawzięcie śnieg. A chyba nie doczekam się tej wiosny. Moje ogródkowe plany znów wzięły w łeb. Na pocieszenie wybiorę się chyba do Leclerca, bo tam od dziś promocje na art. ogrodnicze i cebule kwiatowe...
U mnie w ogrodzie jeszcze nie wiosna, ale jej zapowiedź. Cieszy mnie i to :

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A na działkowych dróżkach takie widoki można zobaczyć:
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2008, o 09:31

Post »

ja nie mogę prawdziwa stokrotka!
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33

Post »

Izo! No przecież Ty masz już wiosnę! Teraz poszła się przywitać do innych, ale masz już wiosnę! Te pączki, kolory! Maleństwa takie słodkie! Ale są! Są! Nie martw się!

Ja też miałam podobne uczucia co do działkowiczów! Ale może to właśnie uroki zimy, że człowiek ma trochę spokoju, gdy może bywać na działce też zimą....Nie ma się co dziwić, z jakim bijącym sercem muszą jechać na działkę ci, co nie byli na niej od listopada? Czy wszystko na miejscu, czy jakieś straty, tyle roboty...A Ty Izo jak pracowita mróweczko, już możesz spacerkiem po sklepach, bo tyle zrobione przez jesień i zimę!
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

Przyjemne przedwiośnie. Może wreszcie doczekamy wiosny? Straszą, że da popalić do kwietnia :cry: ...
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Izo to najwyższy czas na przycinanie i bielenie drzewek.Jak widzę ty
już przynajmniej coś zrobiłaś.Nie we wszystkich rejonach da się cokolwiek
robić na działkach.Niektórzy muszą jeszcze z tym poczekać.Storczyk uroczy.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Izo i ty narzekasz ,a tyle kolorów już masz w ogrodzie :lol: Taką małą stokrotkę i ja znalazłam w sobotę w swoim ogrodzie cieszyłam się jak dziecko .Słoneczka życzę :lol:
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Iza u Ciebie już wiosennie w domku i na działce :shock: . Uwielbiam przebiśniegi , za to nie cierpię stokrotek pewnie dlatego że zamiast trawnika mam dywan stokrotny :roll: .
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Izuniu dziękuję bardzo za zdjęcie , czy ten bluszcz jest u Ciebie :roll: Kochanie ja swój posadziłam jakieś 2 - 3 lata temu więc pewnie trzeba będzie jeszcze poczekać :?
Wiosna widzę u Ciebie piękna , u mnie w tym miejscu gdzie rosną stokrotki leży jeszcze dużo śniegu :)
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

I tu wiosennie - wiosna zbliża się i do nas .. w końcu zawita też w ogrodzie z krzywą jabłonią :) Pięknie u Ciebie i z domową i ogrodową wiosną :)
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”