Ogródeczek:) - marivsz

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2007, o 23:19

Post »

marivsz pisze:Iza zapominam ją podlewać;DDD rośnie w najbardziej nasłonecznionym miejscu i może dlatego :D
Zazdroszczę :evil: U mnie bez wszelkich zabiegów pielęgnacyjnych rośnie cudnie tylko mniszek lekarski i powój. Tym ostatnim mogłabym obdzielić caaałe forum :lol:
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
marivsz
1000p
1000p
Od: 9 sie 2008, o 19:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gosiu ale u mnie to tylko tak na skalniaku bez większych zabiegów, przyznaję jeszcze nigdy nie nawoziłem, a co do podlewania to jak jest bardziej sucho to nawadnianie się włącza;) no i tyla;) a mam jeszcze w innym miejscu posadzoną bardziej w cieniu, no i tam tak ładnie już nie będzie kwitła.
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Nasuwa mi się tylko jeden wniosek: słonko, słoneczko, słonecznie :P
Na brak ww w tym roku nie możemy narzekać, tylko ktoś kto nie ma własnej studni na rachunki za wodę może ponarzekać :?
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
marivsz
1000p
1000p

Post »

Gosiu masz racje, no ale w tym roku to i tak było dość mokro, podlewanie sporadyczne, nomm ale studnia własna jest;)
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

W "jasielskiem" dość mokro było tylko na wiosnę, no wiesz podtopienia, powodzie... :cry: Zaliczyliśmy już akcję "odkomarzania" ale guzik dała :roll:
Od maja porządny deszcz zdarzył się tylko parę razy, ale zaraz po nim nastąpiły upały (które ja na marginesie uwielbiam :P ), więc prywatna studnia jest bardzo porządanym obiektem 8)
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p
Od: 15 kwie 2009, o 17:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marivszu ;:7 wpadłam z rewizytą :D
Ogródeczek jest śliczny i zadbany :roll: Pięknie kwitną Ci wrzosy :roll:
A mina kotka przypomina mi tą- ;:202 :lol:
Co do podlewania to tu nie mamy tego problemu :lol: W tym roku tylko raz używałam konewki :lol: :lol: I chyba dlatego woda w Irlandii jest za darmo :lol: :lol:

Pozdrawiam Ania.
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

No wiesz ty co, zajrzałam tylko w Twój wątek i doszłam do wniosku, że muszę mieć houtunię. Przepiękna roślina. Zastanawiam się, czy może rosnąć w doniczce?

A kota masz przegiganckiego. Coś takiego ma w tych ślepiach...;-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Kontakt:

Post »

marivsz pisze:krzysiek86 dzięki, wiesz co widziałem wczoraj Twojego sobowtóra :D tak mi przeszło przez chwilę to Ty czy nie;D ale sobie myślę co Ty byś w tych rejonach robił, zresztą musisz dać jakieś większe zdjęcie;D bo po tym to tak ciężko... :D
Hahahha no tam nie bywam :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A fotka duża jest tylko że w albumie forumowiczów, poproś moderatora o dodanie swojego zdjęcia :lol: :lol: :lol:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=18000
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

... przyszłam pooglądać wrzosy raz jeszcze ... :wink:
Nie mogę przeboleć, że swoje - raptem dwa - uśmierciłam :oops:
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
marivsz
1000p
1000p

Post »

Dzięki za odwiedzinki :D
Aniu nom Wam to fajnie, podlewać nie musicie :wink: hehe a kot to na każdym zdjęciu wychodzi inaczej, postaram się wrzucić jeszcze foty kociaka :D

100krotka czy w doniczce to nie wiem, słyszałem, że potrzebuje dużo wody, czyli częste podlewanie by się kłaniało.

krzysiek86 no to pasuje się wybrać :D a moje zdjęcie gdzieś też tam jest.

g.kiecko wiesz moje to ledwo wyszły, też myślałem, że z nich nici, ale padł mi tylko jeden którego zdążyłem sobie naszczepić.

Dzisiaj byłem w Łańcucie, hehe no ale znowu ze storczykarni nici, na początku była kolejka no więc poszliśmy na szkółkę, a jak wróciliśmy to już było zamknięte. Jutro zapodam jakąś fotę bo ślicznie kwitły róże. Potem zawiało mnie do Rzeszowa :;230 i przywiązłem 2 gałązki bardzo fajnej trzmieliny (bynajmniej mnie się podoba, a przyznaję się, że ja się nie znam za bardzo), widziałem ją raz w życiu w katalogu za 40zł. Także moje pytanie, trzymać ją w wodzie, czy do ziemi?
ogródeczek
storczyki
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Trzmielinki pewnie do ziemi ... ale doniczkowej :lol: Ze swojego doświadczenia wiem, że łatwo się ukorzeniają. Możesz im pomóc i zanurz łodyżkę w ukorzeniaczu :D
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
marivsz
1000p
1000p

Post »

Może jedną tak, a drugą tak ;D zależy mi na nich i nie chcę zmarnować. A te swoje to ładnie korzonki puszczały mi we wodzie, w ziemi schodziło dłużej.
ogródeczek
storczyki
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Zrób jej zdjęcie. Może mam takową? Jak Tobie nie uda się ukorzenianie to zrobię Ci prezent :wink:
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
marivsz
1000p
1000p

Post »

To już jutro bo dzisiaj ciemno;) Gosiu ja dla Ciebie też mam langestromie (bo chyba Ty prosiłaś- tak kojarzę) tylko chcę, żeby dobrze się ukorzeniła w doniczce.
ogródeczek
storczyki
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Tak właśnie, dobrze pamiętasz !!! ;:180 ;:180 ;:180
Dzięki serdeczne za pamięć :P :P :P
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”