Ogród -mój azyl cz.1
- JolantaG
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kochani ,dziękuje ,że do mnie wpadacie.
Asiu -ta irga pięknie wygląda z pod śniegu ,a kotkowi chyba zimno w łapki.
Zeniu-toć to my prawie sąsiadki .Może kiedyś odwiedzimy swoje ogrody w realu .
Iguś -masz rację ,miło jest podzielić się z kim widokami ze swego ogrodu i wysłuchać miłych słów na jego temat .To przecież nie próżność .
Jesteśmy tutaj jak jedna wielka rodzina ,pomagamy sobie ,wspieramy się i obdarowywujemy wzajemnie.Nawet w wielu rodzinach nie jest tak dobrze.
Asiu -ta irga pięknie wygląda z pod śniegu ,a kotkowi chyba zimno w łapki.
Zeniu-toć to my prawie sąsiadki .Może kiedyś odwiedzimy swoje ogrody w realu .
Iguś -masz rację ,miło jest podzielić się z kim widokami ze swego ogrodu i wysłuchać miłych słów na jego temat .To przecież nie próżność .
Jesteśmy tutaj jak jedna wielka rodzina ,pomagamy sobie ,wspieramy się i obdarowywujemy wzajemnie.Nawet w wielu rodzinach nie jest tak dobrze.
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Joluś, Twój ogród w szacie zimowej cudnie się prezentuje !!!
Irga poprószona śniegiem rewelacja !!!
Wiesz, tak się zastanawiam, dlaczego niektóre moje irgi pogubiły owoce, a niektóre cały czas są obsypane koralikami
Czy to zależy od gatunku
Irga czarna, koralowa i jedna czerwona tylko liście pogubiła, a koraliki pozostały na gałązkach
Natomiast inne dwie czerwone irgi o różnych kształtach owoców już jesienią pozrzucały korale ;-(
Joluś, ale z Ciebie rozrywkowa dziewczyna
... imprezka za imprezką ... baw się baw jak tylko jest okazja - najlepszy sposób na super figurkę 
Joluś, w ogrodzie Zanny napisałaś: "Piękne trawy o każdej porze roku
Chciało by się mieć takie okazy u siebie."
Ja mam trochę różnych traw, tylko nie wiem jak się dokładnie nazywają, chyba w moim wątku dodałam ich zdjęcia, mogę dołożyć do paczki jak będę wysyłała
Irga poprószona śniegiem rewelacja !!!
Wiesz, tak się zastanawiam, dlaczego niektóre moje irgi pogubiły owoce, a niektóre cały czas są obsypane koralikami

Czy to zależy od gatunku

Irga czarna, koralowa i jedna czerwona tylko liście pogubiła, a koraliki pozostały na gałązkach

Natomiast inne dwie czerwone irgi o różnych kształtach owoców już jesienią pozrzucały korale ;-(
Joluś, ale z Ciebie rozrywkowa dziewczyna

Joluś, w ogrodzie Zanny napisałaś: "Piękne trawy o każdej porze roku
Chciało by się mieć takie okazy u siebie."
Ja mam trochę różnych traw, tylko nie wiem jak się dokładnie nazywają, chyba w moim wątku dodałam ich zdjęcia, mogę dołożyć do paczki jak będę wysyłała

- JolantaG
Ja mam tylko tą jedną odmianę irgi [nie wiem jak się zowie].
Nigdy nie gubi liści ,a owoców do wiosny też bardzo dużo zostaje .
Pięknie to wygląda ,gdy ma kwiaty i owoce równocześnie.
Bawić się lubimy i mamy zawsze zgrane towarzystwo ,ale po figurkach to raczej nie widać .Niestety lubimy dobrze i dużo zjeść .
Nigdy nie gubi liści ,a owoców do wiosny też bardzo dużo zostaje .
Pięknie to wygląda ,gdy ma kwiaty i owoce równocześnie.
Bawić się lubimy i mamy zawsze zgrane towarzystwo ,ale po figurkach to raczej nie widać .Niestety lubimy dobrze i dużo zjeść .
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Jolu, to Ty masz jeszcze jakąś inną odmianę irgi, noo chyba, że ja źle popatrzyłam :-/ Na koralowej i czarnej na pewno nie było liści, a na czerwonej ... kurcze ... nie pamiętam, chociaż dzisiaj patrzyłam
Jolu, sprawdziłam dzisiaj ostrokrzew, niestety nie ma korali
... a w tamtym roku miał ... czyżby potrzebował towarzystwa 
Jolu, do mojego poprzedniego postu dodałam jeszcze zdanie na temat traw ozdobnych - zobacz !!!

Jolu, sprawdziłam dzisiaj ostrokrzew, niestety nie ma korali

Jolu, do mojego poprzedniego postu dodałam jeszcze zdanie na temat traw ozdobnych - zobacz !!!
- JolantaG
Halinko irgę mam tylko tą jedną odmianę .Mam jej dużo,ale widziałam wiele odmian .Na trawy chętnie się pisze .Moja lista,tego co chcę od ciebie się wydłuża,a jak wygląda twoja lista Halinko?.
Jeśli chodzi o ostrokrzewy ,to ciekawe jak znależć tego o przeciwnej płci .U mnie nie ma za wielu ogrodników ,a tam gdzie pytałam nie wiedzą jak odróżnić pana od pani.
Jeśli chodzi o ostrokrzewy ,to ciekawe jak znależć tego o przeciwnej płci .U mnie nie ma za wielu ogrodników ,a tam gdzie pytałam nie wiedzą jak odróżnić pana od pani.