W.o...Maluszkach, dzieciach. 1cz.(2006.08-2008.10)

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jola30
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 7 maja 2008, o 18:48

Post »

Piękne są te wasze dzieciaki ,ja jako "nowa" też pochwalę sie moimi łobuzami one są dla mnie najładniejszą ozdobą mojego ogrodu

Obrazek
[URL=http://g.imageshack.us/g.php?h=366&i=klaudiazsm6.jpg

Obrazek
[URL=http://g.imageshack.us/g.php?h=178&i=mikaztw1.jpg][IMG]
pozdrawiam
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lis 2006, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jolu, cudne są te Twoje "ozdoby ogrodowe" :lol: Już nie mogę się doczekać kiedy moja Malwa zacznie chodzić... a jak zacznie chodzić to z rozrzewnieniem będę wspominać te chwile gdy była tak malutka i słodziutka jak teraz :lol:

Śpiąca Malwisia - jeden z moich ulubionych widoków ;-) Gdy Malwcia śpi, tak jak teraz to ja mam chwilkę dla siebie - czyli na nasze forum :lol: (ale nie tylko ;-))
Obrazek Obrazek

A tu Malwcia w kąpieli - taka mała fotorelacja ;-)
Malwia kiedyś mnie udusi za te gołe fotki :lol:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Czyż ta mała stópka nie jest SŁODKA?

I jeszcze Malwcia ubrana, co by nie było, że tylko akty jej pstrykam ;-)
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59

Post »

Malwinka to cukiereczek
stópki słodkie - a buty gdzie?? :lol:
Awatar użytkownika
jola30
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 7 maja 2008, o 18:48

Post »

Dziękuję
Śliczna twoja Malweczka nawet niewiesz jak szybko zacznie chodzic a jak zacznie to pozegnaj sie ze ci zdaży rozkwitnąć jakiś kwiatek, szybciej bedzie w jej rączce :D ale nie ma nic fajniejszego jak zachwyt malucha ze cos zakwitło i pachnie wszystko dla nich ;:114
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

agaxkub pisze:Malwinka to cukiereczek
stópki słodkie - a buty gdzie?? :lol:
A właśnie... no nie pozwoliła mi napisać... ech Ciotka...

Więc... w niedzielę byłyśmy u tej oto Pani ;-) Ciotki Agnieszki :lol:
Malwa uśmiechała się a owszem :D Bo jak tu się nie uśmiechać do takiej ciotki co to obiecuje przejażdżki konne tzn psie :oops: Ale to za rok jak podrośniemy...
No i dodatkowo ta Ciotka prezenty daje!!
Qrczę, jak ja żałuję, że nie potrafię na szydełku robić :( Aguś może dasz mi jakieś korepetycje?
Tyle fajnych i nie powtarzalnych rzeczy można zrobić...
(no i aparat mi zdechł :evil: fotki potem...)
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

masz zapewnione lekcje darmowe bezterminowo - choć moje umiejętności w porównaniu z niektórymi forumkami to.... no nie nazwe tego po imieniu...

a ciotka dzieci uwielbia, a jako że swoich nie posiada to cudze rozpieszcza :lol: e co to za rozpieszczanie... :oops:
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś, ja to nawet guzika przyszyć nie potrafię, więc będziesz musiała się wykazać nie tylko umiejętnościami w szydełkowaniu ale i sporym talentem w nauczaniu :lol: Wiesz jak to mówią "jaki Mistrz, taki uczeń" :;230
Co to za rozpieszczanie? Ja jestem z tych osób co to bardzo sobie cenią takie osobiste prezenty, wykonane z sercem ;:97
Ale ciii... fotki potem ;-)
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:15 mam talent pedagogiczny podobno

:;230
Awatar użytkownika
Arwenka
100p
100p
Od: 30 kwie 2008, o 21:02

Post »

Witam wszystkich :lol:
Dopiero odkryłam ten wątek :oops:
i też chciałam się pochwalić moimi dzieciaczkami czyli Adriankiem lat 8 i Ulą 1 roczek i 3 miesiące :D

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
coccinella
1000p
1000p
Od: 8 kwie 2008, o 12:42

Post »

DoraW - Twoja Malwinka jest ze stycznia? Bo moja Marzenka też :D:D:D

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Iwona.
moje wątki
ten się nie myli co nic nie robi
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak Coccinello - Biedroneczko (śliczny ten twój robal w avatarku ;-) ), Malwa jest ze stycznia a dokładnie z 25 - Wodniczek malutki :lol:
Marzenka jest starsza a może młodsza ??
Jaka dorodna panienka z tej Twojej Marzenki ho, ho... chłopaki będą szalały, oj będą...
Nie wiem jak Twój "M" ale mój to już zapowiedział, że nikomu jej (tzn Malwy) nie odda :;230 i już nawet zaczyna ją uczyć pierwszego słowa - NIE. Bo jak kolega w przedszkolu będzie chciał ją pocałować to ma mówić "NIE" itd...
Świetne jest to zdjątko na czarnym tle, Marzenka wygląda jakby skakała :lol:
Śliczny ma uśmiech Twoja panna, taki zalotny :wink: To, że szczerbaty to nic... zdążą jeszcze urosnąć ząbki :lol:
A właśnie ząbki... dzieje się już coś u Was? Moja Malwa od ponad miesiąca strasznie się ślini i ciągle czegoś szuka paluszkami w buzi, ale nie gorączkuje i nie jest jakaś marudna (jeszcze).

Arwenko, Twoje dzieckiaczki to już takie "stare" ;-) Pewnie Adrianek już Ci narzeczone do domu przyprowadza... taki przystojniak to z pewnością ma już nie jedną narzeczoną ;:166
Po kim ta Ula ma takie piękne, duże oczęta? CUDNE!!

Pozdrowienia dla Maluszków i ich Mam ;-)
Awatar użytkownika
Arwenka
100p
100p

Post »

DorkaWD pisze: Arwenko, Twoje dzieckiaczki to już takie "stare" ;-) Pewnie Adrianek już Ci narzeczone do domu przyprowadza... taki przystojniak to z pewnością ma już nie jedną narzeczoną ;:166
Po kim ta Ula ma takie piękne, duże oczęta? CUDNE
dziękuję :oops:
Adrianek ma oczy po teściowej :wink: natomiast Ula nie wiem po kim, może po mnie ;:183
DorkaWD pisze: A właśnie ząbki... dzieje się już coś u Was? Moja Malwa od ponad miesiąca strasznie się ślini i ciągle czegoś szuka paluszkami w buzi, ale nie gorączkuje i nie jest jakaś marudna
mojej pierwszy ząbek wyrósł jak miała 6 mcy :)
Awatar użytkownika
coccinella
1000p
1000p
Od: 8 kwie 2008, o 12:42

Post »

Dorka - Marzenka jest 2 dni starsza ;) z 23go :) Co do ząbków, to na razie trochę się ślini i ma lekko białawe dziąsełka, ale nic poza tym. Z piąchami w buźce też nie szaleje, więc pewnie jeszcze trochę poczekamy. Czy jest dorodna? Nie wiem, ważyłyśmy się wczoraj, ma 5400 i 60 cm, przy urodzeniowych 2780 i 48cm..... Zaczęła mi ładnie przybierać dopiero po przejściu na sztuczne mleko - nawalczyam sięo karmienie piersią strasznie i w końcu się poddałam. Nie wyszło i tyle. Z resztą - nie uważam, że czyni mnie to złą matką. Może trochę wygodną, ale w końcu ileż można się szarpać....
Na razie zastanawiam się nad przejściem na stałe już na spacerówkę, bo na razie jeździmy w gondolce, a na działce w spacerówce (innej) sobie śpi. A Ty jaki masz wózek? - tak z ciekawości pytam.
A to zdj na ciemnym tle to jedno z wieeeeelu. Zrobiłam całą serię jak sobie wierzgała i nazwałam to "tańcowała igła z nitką". Mój R stwierdził, że ona z kimś walczy, ja że tańczy, a Ty że skacze :) Kobiety mają inny punkt widzenia, nie? A tu cały colage:
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam, Iwona.
moje wątki
ten się nie myli co nic nie robi
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Arwenka pisze: dziękuję :oops:
Adrianek ma oczy po teściowej :wink:
No masz... w takim wypadku Twoja Teściowa jest urodziwą kobietą ;-)
Ząbki poszły w 6 miesiącu? a co było przed ząbkami? jak długo się śliniła?

Coccinella, podoba mi się pomysł z collagem, już teraz zaznaczam, że podprowadzę Ci go :lol: Mówisz, że mąż widzi tam Marzenkę wojowniczkę? Nic dziwnego ;-) przecież faceci są z Marsa :lol: ("Mężczyźni są z Marsa, Kobiety z Wenus" John Gray)
Mniej, więcej od miesiąca już prowadzamy się w spacerówce. Mamy wózek GRACO VIVO a one mają dość małą gondolkę :? więc musiałyśmy ją pożegnać, nawet dobrze, bo już jest ciepło to mi się Malwa nie będzie grzała na spacerach. Ostatnio Malwi zaczęła mi się buntować na spacerach :( Dobrze, że mam chustę do noszenia zawsze przy sobie bo inaczej musiałabym ją nosić na rękach... Teraz jej już nie odpowiada leżenie w wózku - ona chce SIEDZIEĆ!!! Ale to zbyt wcześnie by jej na to pozwalać, więc buntuje mi się córa :lol: Jak się Malwa urodziła to miała 3.25kg i 53cm jak byłyśmy się szczepić 2 tyg temu to było 5,5kg i 61cm - klocuszek mały ;-) Karmimy sie dalej cycem, ale powiem Ci, że też miałam straszne problemy na początku :cry: Malwa nie potrafiła sobie uchwycić i w szpitalu była dokarmiana butelką :evil: Bardzo jej spasowała butelka, bo tam mleczko samo leciało a u mamy trzeba było się namęczyć... przestawienie jej z butelki na pierś było koszmarem! Gdzieś po tygodniu obie byłyśmy tym wszystkim wykończone psychicznie i fizycznie ( mała sporo straciła na wadze) aż ktoś poradził mi takie nakładki ochronne na popękane sutki (ja to nazywałam meduzami ;-) ) i to było TO! Malwa już potrafiła to sobie złapać i zaczęła ssać pierś :D (teraz już potrafi ssać bez tych "meduz") Początkowo nie miałam tyle pokarmu by jej wystarczało i dokarmiałam ją butelką, a teraz już tylko mleko z piersi + herbatka ziołowa (musiałam dać bo inaczej by mnie moja mama i babcia zamęczyły, że mi się dziecko odwodni - pozostawiam to bez komentarza :evil: ). Mówisz, że jesteś wygodna? oj nie zazdroszczę tego gotowania butelek i wstawania w nocy i robienia mleka :lol: Poważnie, mnie by się nie chciało... Fakt, niektóre karmiące mamy muszą mieć bardzo ścisłą dietę, może to być sporym utrudnieniem a już z pewnością wyzwaniem (dla mnie by było!), my na szczęście nie musimy odmawiać sobie tego czy owego, gdybym musiała zrezygnować ze strączkowatych czy kapustnych to raczej niewiele by mi do jedzenia zostało (wegus jestem), jedyne z czego zrezygnowałam to picie herbaty (oj brakuje mi tego, brakuje ;?). Zwyczajnie nie mam już miejsca na herbatkę ;( Wodę piję litrami by mieć mleko i jeszcze te zioła na laktację - feee ohyda :x Najważniejsze, że Wam obu butelka odpowiada, Mała jest zdrowa a TY szczęśliwa - tylko to się liczy!
Co do ząbków a raczej dziąsełek ;-) to u nas nic nie widać ;:29 ale Malwa chwilami jest tak obśliniona, że wygląda jak wściekły psiak :lol: Do tego jeszcze ciągle grzebie w buzi i obgryza sobie rączki - taki kanibalek malutki :lol:
No i muszę kończyć... rozpisałam się, przynudzam ;-) Tak to już jest Matki mogą godzinami nawijać o swoich pociechach i wszystkim co z nimi związane, ale czasu brak...
Jeszcze tylko zapytam (zanim Malwa mi się na dobre "uruchomi") jak Ci idzie zrzucanie wagi po porodzie? Ja to mam wrażenie, że mnie przybyło :lol: Podobno jak się karmi piersią to się chudnie - taaa, akurat... :(

Pozdrawiamy!!
Malwa i Mama ;-)
Awatar użytkownika
Arwenka
100p
100p

Post »

DorkaWD pisze: Ząbki poszły w 6 miesiącu? a co było przed ząbkami? jak długo się śliniła
śliniła się od 3 mca życia :)
Zablokowany

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”